Бакир за сарадњу са Вучићем

Члан Предсједништва Босне и Херцеговине Бакир Изетбеговић изјавио је за да је спреман на дијалог и сарадњу са предсједником Србије Александром Вучићем, али додаје да то не значи да је спреман на било који уступак који је штетан за интересе БиХ.

Босна и Херцеговина 18.12.2017 | 09:59
Бакир за сарадњу са Вучићем
"Атмосфера на вечери и у разговорима током моје посјете Београду није била лоша. Разговарало се смирено, с тим да је предсједник Србије очигледно био разочаран мојим ставом да питање Уговора о државној граници између БиХ и Србије не желим рјешавати према жељама и интересима Србије, него на начин да обе земље остваре своје суверене интересе и права", изјавио је Изетбеговић за у интервјуу за лист Данас.

Он је додао да је његов приједлог био да се одмах потпише Уговор о државној граници, којим се постојеће границе између две државе потврђују и демаркирају на мапама које би биле саставни дио Уговора.

"Отворена питања унутар државних граница се могу договорно рјешавати без икакве размјене територија, на принципима прекограничне сарадње", сматра Изетбеговић.

Изетбеговић оцијењује да би био недорастао ситуацији ако би допустио да се било које отворено питање рјешава супротно интересима и на штету БиХ.

Према његовом мишљењу, Вучић не намјерава да учествује у било каквој дестабилизацији у региону.

"Нови напад на суверенитет и територијални интегритет БиХ је преопасна ствар. Вучић ће водити политику помирења, изговарати ријечи које ће добијати похвале, а улогу оних који изговарају ружне и недоличне речи носиће поједини медији и политичари нижег ранга попут Александра Вулина и Милорада Додика", сматра он.

(Н1)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Рики

18.12.2017 09:23

А ти си као неки виси ранг хахаха теско оном КО БИ теби несто вјерово.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.12.2017 09:53

Него ста је,да ниси мозда ти.Бакир је све у праву,има да се постује БиХ,лако је се онда све договорити а не да буде дупелизац ко онај камењар.

Name

Ре кикирики

18.12.2017 10:07

Он је у пресједниству једне суверене дрзаве која се зове Босна и Херцеговина....

Name

ЈАСО ЈАСАН

18.12.2017 10:13

Већи је него шта. Бар за Додика је алфа. Давно би Додик све уступио Србији али је "мали миш", ипак без Бакирове сагласности то не може.

Name

18.12.2017 10:02

Ти би разговаро са Вучићем а бијо исти као Вулин и Додик, не иде тако ако разговараш са човјеком који се залаже за регионални мир ,мораш и ти бити исти а не ратни хушкаш у региону.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Холланд

18.12.2017 10:41

Тај исти вуциц је нападо Сарајево,говорио за једног србина убит цемо сто муслимана,и велика србија итд.. да не набрајам даље.

Name

постено

18.12.2017 10:32

Неволим ни Додика ни Бакира а поготову Цовица свој тројици би забранио дозивотно бављењем политике и свим онима који сире мрзњу и пријете отцепљењима јер смо имали отцјепљења и видјели смо како се све заврсило ја зелим да будем само реалан и не подрзавам ову тројицу али кад погледамо изјаве све тројице овај Бакир је мање опасних и увредљивих рјеци упутио него његов полубрат Додик у сваком смислу и ако је то урадио онда је то био одговор Додику на његове глупости ,ал кад би се мене питало најбоље би било за све нас на овим просторима да Високи представник сву тројицу одстрани као и њихове истомисљенике јер су те три сподобе онемогуциле проводјење закона и правде све се ради како они зеле од полиције па до судства ,одстрањивањем њих омогуцило би се постеније спроводјење закона за све градјане и тек тад би се могла сузбит корупција и велики криминал који су ова три крвника поцинили над својим градјанима !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Педале

18.12.2017 10:33

Цовјек нема власт ни у федерацији а боце да одлуцује о судбини тзв. дрзаве бих. Колики је његов ранг говоре цињенице да су његова породица и он уцествовали у русењу те исте бих у коју су се тад а си сад заклињу, заслужан је и за доводјење терориста у Бих, а и за њихов извоз у свијет и тако даље

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реп

18.12.2017 10:52

То је све цула казала а ко је русио БИХ доказао је суд у Хагу.

Name

Реп репо

18.12.2017 11:34

Знаци Хрвати су криви за русење БиХ.

Name

дамир

19.12.2017 00:06

А ко доведе русе грке, румуне.

Name

ЈОДЕ

18.12.2017 10:36

Теби као и твом оцу никад се није могло вјеровати.Тебе треба елиминисати из политике, јер због таквих су поцињали ратови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

18.12.2017 10:49

Овај Милин јаран је пролупао. Како Ронхиловом јату не смета овај сатрап и Џаферовић када требају зајашити народ. Све паре које добију од поскупљења дабогда дали докторима и адвокатима и било им мало.

ОДГОВОРИТЕ