Bakir za saradnju sa Vučićem

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je za da je spreman na dijalog i saradnju sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ali dodaje da to ne znači da je spreman na bilo koji ustupak koji je štetan za interese BiH.

Bosna i Hercegovina 18.12.2017 | 09:59
Bakir za saradnju sa Vučićem
"Atmosfera na večeri i u razgovorima tokom moje posjete Beogradu nije bila loša. Razgovaralo se smireno, s tim da je predsjednik Srbije očigledno bio razočaran mojim stavom da pitanje Ugovora o državnoj granici između BiH i Srbije ne želim rješavati prema željama i interesima Srbije, nego na način da obe zemlje ostvare svoje suverene interese i prava", izjavio je Izetbegović za u intervjuu za list Danas.

On je dodao da je njegov prijedlog bio da se odmah potpiše Ugovor o državnoj granici, kojim se postojeće granice između dve države potvrđuju i demarkiraju na mapama koje bi bile sastavni dio Ugovora.

"Otvorena pitanja unutar državnih granica se mogu dogovorno rješavati bez ikakve razmjene teritorija, na principima prekogranične saradnje", smatra Izetbegović.

Izetbegović ocijenjuje da bi bio nedorastao situaciji ako bi dopustio da se bilo koje otvoreno pitanje rješava suprotno interesima i na štetu BiH.

Prema njegovom mišljenju, Vučić ne namjerava da učestvuje u bilo kakvoj destabilizaciji u regionu.

"Novi napad na suverenitet i teritorijalni integritet BiH je preopasna stvar. Vučić će voditi politiku pomirenja, izgovarati riječi koje će dobijati pohvale, a ulogu onih koji izgovaraju ružne i nedolične reči nosiće pojedini mediji i političari nižeg ranga poput Aleksandra Vulina i Milorada Dodika", smatra on.

(N1)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Riki

18.12.2017 09:23

A ti si kao neki visi rang hahaha tesko onom KO BI tebi nesto vjerovo.

ODGOVORITE
Name

Re

18.12.2017 09:53

Nego sta je,da nisi mozda ti.Bakir je sve u pravu,ima da se postuje BiH,lako je se onda sve dogovoriti a ne da bude dupelizac ko onaj kamenjar.

Name

Re kikiriki

18.12.2017 10:07

On je u presjednistvu jedne suverene drzave koja se zove Bosna i Hercegovina....

Name

JASO JASAN

18.12.2017 10:13

Veći je nego šta. Bar za Dodika je alfa. Davno bi Dodik sve ustupio Srbiji ali je "mali miš", ipak bez Bakirove saglasnosti to ne može.

Name

Yu

18.12.2017 10:02

Ti bi razgovaro sa Vučićem a bijo isti kao Vulin i Dodik, ne ide tako ako razgovaraš sa čovjekom koji se zalaže za regionalni mir ,moraš i ti biti isti a ne ratni huškaš u regionu.

ODGOVORITE
Name

Holland

18.12.2017 10:41

Taj isti vucic je napado Sarajevo,govorio za jednog srbina ubit cemo sto muslimana,i velika srbija itd.. da ne nabrajam dalje.

Name

posteno

18.12.2017 10:32

Nevolim ni Dodika ni Bakira a pogotovu Covica svoj trojici bi zabranio dozivotno bavljenjem politike i svim onima koji sire mrznju i prijete otcepljenjima jer smo imali otcjepljenja i vidjeli smo kako se sve zavrsilo ja zelim da budem samo realan i ne podrzavam ovu trojicu ali kad pogledamo izjave sve trojice ovaj Bakir je manje opasnih i uvredljivih rjeci uputio nego njegov polubrat Dodik u svakom smislu i ako je to uradio onda je to bio odgovor Dodiku na njegove gluposti ,al kad bi se mene pitalo najbolje bi bilo za sve nas na ovim prostorima da Visoki predstavnik svu trojicu odstrani kao i njihove istomisljenike jer su te tri spodobe onemogucile provodjenje zakona i pravde sve se radi kako oni zele od policije pa do sudstva ,odstranjivanjem njih omogucilo bi se postenije sprovodjenje zakona za sve gradjane i tek tad bi se mogla suzbit korupcija i veliki kriminal koji su ova tri krvnika pocinili nad svojim gradjanima !!!!

ODGOVORITE
Name

Pedale

18.12.2017 10:33

Covjek nema vlast ni u federaciji a boce da odlucuje o sudbini tzv. drzave bih. Koliki je njegov rang govore cinjenice da su njegova porodica i on ucestvovali u rusenju te iste bih u koju su se tad a si sad zaklinju, zaslužan je i za dovodjenje terorista u Bih, a i za njihov izvoz u svijet i tako dalje

ODGOVORITE
Name

Rep

18.12.2017 10:52

To je sve cula kazala a ko je rusio BIH dokazao je sud u Hagu.

Name

Rep repo

18.12.2017 11:34

Znaci Hrvati su krivi za rusenje BiH.

Name

damir

19.12.2017 00:06

A ko dovede ruse grke, rumune.

Name

JODE

18.12.2017 10:36

Tebi kao i tvom ocu nikad se nije moglo vjerovati.Tebe treba eliminisati iz politike, jer zbog takvih su pocinjali ratovi.

ODGOVORITE
Name

Borac

18.12.2017 10:49

Ovaj Milin jaran je prolupao. Kako Ronhilovom jatu ne smeta ovaj satrap i Džaferović kada trebaju zajašiti narod. Sve pare koje dobiju od poskupljenja dabogda dali doktorima i advokatima i bilo im malo.

ODGOVORITE