Анализа: Има нешто у том децембру...

Дефинитивно је то Звездин месец у кошарци.

Кошарка 18.12.2017 | 22:15
Анализа: Има нешто у том децембру...
Прошле сезоне је Звездин децембар почео с тешким поразом од Жалгириса, па очекиваним од Фенербахчеа у гостима, али је управо то био кључан моменат целе сезоне. Уследила је утакмица у Београду против Макабија, Понос Израела је изгубио прву реч из надимка у Пиониру и тада је Звезда кренула да меље.

Пали су пред екипом Дејана Радоњића касније у децембру и Реал Мадрид и ЦСКА, а фантастична серија из тог месеца касније се наставила и у јануару где је Звезда тукла у низу Жалгирис, Фенербахче, Макаби, Басконију и ПАО. Дакле, и јануар је био изузетан за Звезду, али га вероватно не би било да у децембру нешто није “кврцнуло”.

Звезда је у том периоду тукла све редом и у АБА лиги, па је забележила јако важне тријумфе на Јадрану. Тако су победе стигле на гостовању и Будућности и Цедевити, против два конкурента за титулу која носи играње у Евролиги наредне сезоне.

Да ли ми то имамо Дéјà ву? С тим што је овај децембар за сада без грешке.

ДЕЦЕМБАР 2016

Евролига

Црвена звезда - Жалгирис 79:88
Фенербахче - Црвена звезда 87:72
Црвена звезда - Макаби Тел Авив 83:58
Олимпијакос - Црвена звезда 73:65
Црвена звезда - Реал Мадрид 82:70
Црвена звезда - ЦСКА 78:67

АБА лига

Црвена звезда - ФМП 93:62
Будућност - Црвена звезда 54:77
МЗТ - Црвена звезда 73:93
Цедевита - Црвена звезда 91:95

ДЕЦЕМБАР 2017

Евролига

Реал Мадрид - Црвена звезда 83:87
Црвена звезда - Анадолу Ефес 100:81
Валенсија - Црвена звезда 82:86

АБА лига

Црвена звезда - Игокеа 85:80
Цибона - Црвена звезда 87:93

(Наставиће се...)

Црвена звезда је ове сезоне практично експлодирала од 1. децембра. Првог дана у овом месецу тим Душана Алимпијевића је добио Реал у Мадриду. А када вам тако почне месец, не може да буде никакав другачији до фантастичан.

Све се то прелило на победе над Ефесом, Игокеом и Цибоном, а усијање је достигло преокретом против Валенсије. Та нека “лудачка” енергија се поново осећа, поново је тај децембар берићетан по Звезду. За сада црвено-бели имају скор 5-0.

Звезда ће после овог меча ићи на гостовање Фенербахчеу 19. децембра, док ће два дана касније дочекати Панатинаикос који најављено долази у Београд без Ника Калатеса који је повредио раме у мечу против Олимпије из Милана. Управо против италијанског тима Звезда ће играти 29. децембра, опет у гостима.

У овој години Звезда ће у АБА лиги поред данашњег дуела играти у гостима против Меге 25. децембра.

Можда би звездаши волели да децембар има више од 31 дана.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар