Analiza: Ima nešto u tom decembru...

Definitivno je to Zvezdin mesec u košarci.

Košarka 18.12.2017 | 22:15
Analiza: Ima nešto u tom decembru...
Prošle sezone je Zvezdin decembar počeo s teškim porazom od Žalgirisa, pa očekivanim od Fenerbahčea u gostima, ali je upravo to bio ključan momenat cele sezone. Usledila je utakmica u Beogradu protiv Makabija, Ponos Izraela je izgubio prvu reč iz nadimka u Pioniru i tada je Zvezda krenula da melje.

Pali su pred ekipom Dejana Radonjića kasnije u decembru i Real Madrid i CSKA, a fantastična serija iz tog meseca kasnije se nastavila i u januaru gde je Zvezda tukla u nizu Žalgiris, Fenerbahče, Makabi, Baskoniju i PAO. Dakle, i januar je bio izuzetan za Zvezdu, ali ga verovatno ne bi bilo da u decembru nešto nije “kvrcnulo”.

Zvezda je u tom periodu tukla sve redom i u ABA ligi, pa je zabeležila jako važne trijumfe na Jadranu. Tako su pobede stigle na gostovanju i Budućnosti i Cedeviti, protiv dva konkurenta za titulu koja nosi igranje u Evroligi naredne sezone.

Da li mi to imamo Déjà vu? S tim što je ovaj decembar za sada bez greške.

DECEMBAR 2016

Evroliga

Crvena zvezda - Žalgiris 79:88
Fenerbahče - Crvena zvezda 87:72
Crvena zvezda - Makabi Tel Aviv 83:58
Olimpijakos - Crvena zvezda 73:65
Crvena zvezda - Real Madrid 82:70
Crvena zvezda - CSKA 78:67

ABA liga

Crvena zvezda - FMP 93:62
Budućnost - Crvena zvezda 54:77
MZT - Crvena zvezda 73:93
Cedevita - Crvena zvezda 91:95

DECEMBAR 2017

Evroliga

Real Madrid - Crvena zvezda 83:87
Crvena zvezda - Anadolu Efes 100:81
Valensija - Crvena zvezda 82:86

ABA liga

Crvena zvezda - Igokea 85:80
Cibona - Crvena zvezda 87:93

(Nastaviće se...)

Crvena zvezda je ove sezone praktično eksplodirala od 1. decembra. Prvog dana u ovom mesecu tim Dušana Alimpijevića je dobio Real u Madridu. A kada vam tako počne mesec, ne može da bude nikakav drugačiji do fantastičan.

Sve se to prelilo na pobede nad Efesom, Igokeom i Cibonom, a usijanje je dostiglo preokretom protiv Valensije. Ta neka “ludačka” energija se ponovo oseća, ponovo je taj decembar berićetan po Zvezdu. Za sada crveno-beli imaju skor 5-0.

Zvezda će posle ovog meča ići na gostovanje Fenerbahčeu 19. decembra, dok će dva dana kasnije dočekati Panatinaikos koji najavljeno dolazi u Beograd bez Nika Kalatesa koji je povredio rame u meču protiv Olimpije iz Milana. Upravo protiv italijanskog tima Zvezda će igrati 29. decembra, opet u gostima.

U ovoj godini Zvezda će u ABA ligi pored današnjeg duela igrati u gostima protiv Mege 25. decembra.

Možda bi zvezdaši voleli da decembar ima više od 31 dana.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar