Брајант: Бирам Џејмса, од Џордана сам учио!

"Волео бих да сам имао шансу да играм са таквим играчем".

Кошарка 19.12.2017 | 21:30
Брајант: Бирам Џејмса, од Џордана сам учио!
Да може да врати време и да поново активно игра, Коби Брајант би се потрудио да буде у истој екипи са Леброном Џејмсом (32).

"Мамба" изузетно поштује "Краља" и сматра да би њих двојица чинили сјајан тандем.

"Мислим да је он играч који би ми највише одговарао. Заиста мислим да би то био Леброн", рекао је Брајант (39) у петак.

"Он је пре свега додавач, ја сам поентер и реализатор. Леброн размишља о другима и олакшава им, а ја сам по природи 'финишер'. Мислим да би се та два стила добро сложила и да бисмо били изузетно добри", такође је изјавио освајач пет шампионских прстена.

Иако, за разлику од Скотија Пипена, није учествовао у поново "оживљеној" дебати о томе ко је бољи - Џордан или Леброн, Брајант је говорио и о "Ем-Џеју", истакавши огроман допринос који је најбољи свих времена имао на његов кошаркашки развој.

"Као клинац, одрастао сам у Италији и све што сам имао били су видео снимци. И посматрао сам све, проучавао сваког играча. Онда сам једном дошао назад у САД и схватио сам да нећу бити висок 205 центиметара (већ 198) почео сам да проучавам Мајклову игру. 

"После тога сам дошао у лигу и заиграо сам проив њега. Схватио сам брзо да је био изузетно отворен да преноси знање и да буде ментор и дао ми је много савета. Невероватан број детаља, тактичких идеја, система тренинга... Таквих ствари. Озбиљно, стварно мислим да људи не схватају колики је утицај Џордан имао на мене као играча и на мене као лидера", рекао је Брајант.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар