Brajant: Biram Džejmsa, od Džordana sam učio!

"Voleo bih da sam imao šansu da igram sa takvim igračem".

Košarka 19.12.2017 | 21:30
Brajant: Biram Džejmsa, od Džordana sam učio!
Da može da vrati vreme i da ponovo aktivno igra, Kobi Brajant bi se potrudio da bude u istoj ekipi sa Lebronom Džejmsom (32).

"Mamba" izuzetno poštuje "Kralja" i smatra da bi njih dvojica činili sjajan tandem.

"Mislim da je on igrač koji bi mi najviše odgovarao. Zaista mislim da bi to bio Lebron", rekao je Brajant (39) u petak.

"On je pre svega dodavač, ja sam poenter i realizator. Lebron razmišlja o drugima i olakšava im, a ja sam po prirodi 'finišer'. Mislim da bi se ta dva stila dobro složila i da bismo bili izuzetno dobri", takođe je izjavio osvajač pet šampionskih prstena.

Iako, za razliku od Skotija Pipena, nije učestvovao u ponovo "oživljenoj" debati o tome ko je bolji - Džordan ili Lebron, Brajant je govorio i o "Em-Džeju", istakavši ogroman doprinos koji je najbolji svih vremena imao na njegov košarkaški razvoj.

"Kao klinac, odrastao sam u Italiji i sve što sam imao bili su video snimci. I posmatrao sam sve, proučavao svakog igrača. Onda sam jednom došao nazad u SAD i shvatio sam da neću biti visok 205 centimetara (već 198) počeo sam da proučavam Majklovu igru. 

"Posle toga sam došao u ligu i zaigrao sam proiv njega. Shvatio sam brzo da je bio izuzetno otvoren da prenosi znanje i da bude mentor i dao mi je mnogo saveta. Neverovatan broj detalja, taktičkih ideja, sistema treninga... Takvih stvari. Ozbiljno, stvarno mislim da ljudi ne shvataju koliki je uticaj Džordan imao na mene kao igrača i na mene kao lidera", rekao je Brajant.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar