ФРА: Нејмар се брзо вратио - два дао, два намјестио!

Бразилац је због породичних разлога морао да оде у домовину, али је стигао назад у Француску и већ у суботу био најбољи у тиму.  Дајте титулу Пари Сен Жермену - овде нема достојног ривала! Трозубац Нејмар, Мбапе, Кавани креирао сва четири поготка екипе унаја Емерија у Рену.  Еци, пеци, пец, пробудио се Мец! Екипа са севера Француске изненадила Монпеље у гостима - 1:3 (1:1).

Фудбал 16.12.2017 | 21:50
ФРА: Нејмар се брзо вратио - два дао, два намјестио!
Као да је био одлучан да се искупи за кратко одсуство, Нејмар је поново задужио свој дрес Пари Сен Жермена и после неколико дана у Бразилу показао да га нису пореметили дуги летови и неколико дана ван екипе.

Штавише!

Најбољи играч Парижана постигао је ове суботе два гола, у 4. и 76. минуту и асистирао Килијану Ембапеу (17') и Единсону Каванију (75') на гостовању у Рену, где је његов тим задржао девет поена предности у односу на Монако.

РЕН - ПСЖ 1:4 (0:2)

Искључење штопера гостију Преснела Кимбемпеа у 89. минуту није имало утицаја на исход, јер резервиста домаћих Вахби Хазри ионако није искористио једанаестерац у 90. минуту. Једини погодак за домаће постигао је Фирмин Мубеле, у 53. минуту, непосредно пре него што је и Рен остао са играчем мање.

ПСЖ ове сезоне игра очекивано добро у Француској, па је у досадашњих 18 утакмица остварио 15 победа уз један пораз. Такав старт сезоне омогућио је екипи Унаи Емерија и даље мирно вођство у односу на браниоца титуле, другопласирани Монако.

Дајте титулу Пари Сен Жермену! Ако не желите сад, узеће је они сами у мају следеће године. Једноставно, екипа Унаја Емерија нема достојног противника у фанцуској Лиги 1, што се показало и вечерашњим гостовањем у Рену, где су Свеци славили са 4:1, а њихово славље је могло да буде и још убедљивије да су успели да искористе још неку од безброј одличних прилика пред голом Томаса Коубека.

Домаћин једноставно није имао решење за троструки удар невероватног нападачког тија Нејмар, Мбапе, Кавани. Први је дао два и наместио два, други је дао један и наместио два, док је трећи био стрелац трећег гола на утакмици, а пропустио је неколико ситуација да додатно поправи свој голгетерски учинак.

Рен је на почетку другог полувремена преко Мубелеа успео донекле да се врати у игру, али га је у потпуности исекло искључење Бенжамина Андреа, што су далеко квалитетнији противник успео да искористи и дође до убедљивог славља.

Домаћи тим је у финишу утакмице био у прилици да ублажи прилично убедљив пораз, али је Хазрикатастрофално извео најстрожу казну и пребацио гол на којем је стајао Алфонс Ареола.

Екипа Унаја Емерија сада има 47 бодова, девет више од другопласираног Монака, док је Рен остао на шестој позицији са 25.

Бод мање има Дижон који је на свом стадиону убедљиво славио над Лилом (3:0), а победе су још остварили Мец над Монпелијеом и Стразбур над Тулузом – резултат на првом сусрету био је 2:1, а на другом 3:1.

Дуел Каен – Генган завршен је без голова, док је Дарбион поготком донео тријумф Трои над Амијеном – 1:0.

Еци, пеци, пец, пробудио се Мец! Екипа са севера Француске изненадила Монпеље у гостима - 1:3 (1:1).

Многи су их прежалили и већ их виде у Лиги 2, али фудбалери Меца не помишљају на предају. Отуда вечерас и велико изненађење у 18. колу Лиге 1 и тријумф екипе са севера Француске на гостовању у Монпељеу - 1:3 (1:1).

Иако су домаћини повели поготком левог бека Жерома Русијона у 20. минуту, блицкриг Меца у наставку утакмице био је беспрекоран и преко Коадеа у 28, затим Ривијера 84. те Басана у 90+4. минуту стигли су тек до друге овосезонске победе, прве после осам везаних мечева.

Занимљиво је било вечерас у окршајима клубова који се боре за опстанак, а добар посао направила је екипа Троа која је на свом терену минимално савладала претпоследњи Амијен поготком Дарабоа у 38. минуту.

Очајни Лил и даље не може да нађе пут из зоне испадања, а вечерас им је лекцију очитао и Дижон који их је прегазио са три гола у првих 45 минута - 3:0. Стразбур је био бољи од Тулуза којег је савладао са 2:1.

Лига 1 – 18. коло:

субота:

Рен – Пари Сен Жермен 1:4 (0:2)
(Мубеле 53 – Нејмар 3, 76, Мбапе 17, Кавани 75)

Каен – Генган 0:0 (0:0)

Дижон – Лил 3:0 (3:0)
(Саид 12, Амалфитано 17, Бало Туре 35аг)

Монпелије – Мец 1:3 (1:1)
(Русијон 20 – Коад 28, Ривијер 84, Басан 90+4)

Стразбур – Тулуз 2:1 (1:1)
(Мартин 25п, Манган 52 – Градел 30)

Троа – Амијен 1:0 (0:0)
(Дарбион 78)

недеља:

15.00 Нант – Анжер
17.00 Ница – Бордо
21.00 Олимпик Лион – Олимпик Марсеј

петак:

Сент Етјен – Монако 0:4 (0:2)
(Сидибе 3, Лемар 32, Фабињо 53, Кеита 60)

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар