ШПА: Барса се смијеши, Еибар срушио Валенсију!

Атлетик промашивао у дербију Баскије, Сосиједад прекинуо црни низ.  Није било голова на Сан Мамесу. Фудбалери Еибара победили су данас на свом терену екипу Валенсије са 2:1, у утакмици 16. кола шпанске Примере. Валенсија опет кикснула, дерби Баскије без "ватре"! ''Слепи мишеви" пропустили шансу да се приближе лидеру.  Успела Еибарова замка за Слепе мишеве! Баскијски тим до победе дошао голом два минута пре краја утакмице.

Фудбал 16.12.2017 | 21:40
ШПА: Барса се смијеши, Еибар срушио Валенсију!
Голове за победнички тим постигли су Такаши Инуи у 49. и Хоан Хордан у 87. минуту, док је гол за Валенсију постигао Санти Мина у 57. минуту.

Валенсија је уписала други пораз од почетка шампионата, али је и даље друга на табели са 34 бода, односно има пет бодова мање од Барселоне, а бод више од Атлетико Мадрида. Та два клуба имају меч мање.

На другој страни, Еибар заузима седмо место са 21. 

Фудбалери Атлетик Билбаа и Реал Сосиједада одиграли су раније данас нерешено 0:0. 

Сосиједад је девети на табели са 20 освојених бодова, док је Билбао на 13. месту са два бода мање.

Прва утакмица 16. кола Примере, Севиља - Леванте, завршена је у петак без голова, а исти резултат писао је на семафору и после првог дуела суботњег програма, између Атлетик Билбаа и Реал Сосиједада.

Тек по један шут у оквир гола оба тима премало је да би издање два тима заслужило прелазну оцену. Посебно јер је реч о локалном дербију Баскије!

Домаћи фудбалери имали су нешто боље прилике, а гости могу да буду задовољни бодом и због чињенице да су прекинули низ од четири пораза.

Што се тиче пласмана на табели, по један бод није оно чему су се навијачи два клуба надали...

Голови су, коначно, виђени у трећем мечу 16. кола! У сусрету Еибара и Валенсије сва три поготка постигнута су у другом полувремену, а на велико изненађење, један више у мрежи гостију!

Еибар - Валенсија 2:1.

"Слепи мишеви" пропустили су прилику да се приближе водећој Барселоне, а у зависности од учинка Атлетико Мадрида, могли би и да изгубе друго место на табели.

Домаћин је повео убрзо по повратку са одмора, када је Јапанац Инуи погодио мету у 49. минуту. Гости су убрзо успели да изједначе, преко Мине у 57, али им је у финишу меча пала концентрација, што је искористио Џордан да ударцем главом донесе трећу узастопну победу Еибару у првенственим дуелима са Валенсијом...

Валенсија је почела да “трокира” на страни. Слепи мишеви су као гости поражени од Еибара са 2:1 у мечу 16. кола Примере и сада водећа Барселона има прилику да додатно учврсти предност.

Екипи Валенсије је ово други узастопни пораз у гостима, а Еибар је уписао трећи везани тријумф у окршајима са Валенсијом у шпанском шампионату.

Све је “мирисало” на нерешен резултат, али је два минута пре краја утакмице Ђоан Џордан који је искористио добар центаршут и главом поцепао мрежу Валенсије.

Иначе, Еибар је и први стигао до поготка на овој утакмици, а стрелац је био јапански интернационалац Такаши Инуи у 49. минуту.

Наду Валенсији је донео Санти Мина осам минута касније, али је концентрација гостујуће одбране попустила у самој завршници овог дуела. 

Атлетик промашивао у дербију Баскије, Сосиједад прекинуо црни низ! Није било голова на Сан Мамесу.

Тресла се гора, родио се миш. Баскијски дерби је био дерби празних пушака. Атлетик Билбао и Реал Сосиједад су на Сан Мамесу одиграли без голова у мечу 16. кола Примере. 

Гостујућа екипа на тај начин је прекинула низ од четири пораза, док је Атлетик претходно има две узастопне победе. Ово је био 141. првенствени дерби Баскије и 37. реми.

Атлетик је доминирао у већем делу утакмице. Микел Рико је у 29. минуту је сјајно шутирао, али је лопта прошла тик поред стативе. У судијској надокнади првог полувремена Рико је проиграо Микела Сан Хозеа али је овај шутирао мало изнад пречке.

Наставио је домаћин са офанзивом и у другом полувремену. У 56. минуту је Оскар де Маркос је после соло продора снажно шутирао, али је голман Рули избио лопту у корнер. И већ после тог ударца из угла Адуриц је пробао главом да затресе мрежу, али није успео.

Сосиједад је поприлично разочарао, мада је покушавао неким ударцима са дистанце да угрози противнички гол. Завршница утакмице је протекла у сецкању игре.

Једино је Серхио Каналес код Сосиједада показивао озбиљнију жељу и вољу да нападне задњу линију домаћина као да је овај бод сасвим довољан плен у Билбау.

ПРИМЕРА, 16. коло:

Атлетик Билбао - Реал Сосиједад 0:0

Еибар - Валенсија 2:1 (0:0)
/Инуи 49, Џордан 87 - Мина 57/

Атлетико - Алавес 20.45

у петак

Севиља - Леванте 0:0

у недељу

Ђирона - Хетафе 12.00
Селта - Виљареал 16.15
Лас Палмас - Еспањол 18.30
Барселона - Ла Коруња 20.45

у понедељак

Леганес - Реал ОДЛОЖЕНО
Малага - Бетис 21.00

ТАБЕЛА: Барселона (-1) 39, Валенсија 34, Атлетико Мадрид (-1) 33, Реал Мадрид (-1) 31, Севиља 29, Виљареал (-1) 21, Еибар 21, Хетафе (-1) 20, Леганес (-1) 20, Ђирона (-1) 20, Сосиједад 20, Селта (-1) 18, Бетис (-1) 18, Билбао 18, Леванте 17, Еспањол (-1) 16, Ла Коруња (-1) 15, Алавес (-1) 12, Малага (-1) 11, Лас Палмас (-1) 10.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар