ŠPA: Barsa se smiješi, Eibar srušio Valensiju!

Atletik promašivao u derbiju Baskije, Sosijedad prekinuo crni niz.  Nije bilo golova na San Mamesu. Fudbaleri Eibara pobedili su danas na svom terenu ekipu Valensije sa 2:1, u utakmici 16. kola španske Primere. Valensija opet kiksnula, derbi Baskije bez "vatre"! ''Slepi miševi" propustili šansu da se približe lideru.  Uspela Eibarova zamka za Slepe miševe! Baskijski tim do pobede došao golom dva minuta pre kraja utakmice.

Fudbal 16.12.2017 | 21:40
ŠPA: Barsa se smiješi, Eibar srušio Valensiju!
Golove za pobednički tim postigli su Takaši Inui u 49. i Hoan Hordan u 87. minutu, dok je gol za Valensiju postigao Santi Mina u 57. minutu.

Valensija je upisala drugi poraz od početka šampionata, ali je i dalje druga na tabeli sa 34 boda, odnosno ima pet bodova manje od Barselone, a bod više od Atletiko Madrida. Ta dva kluba imaju meč manje.

Na drugoj strani, Eibar zauzima sedmo mesto sa 21. 

Fudbaleri Atletik Bilbaa i Real Sosijedada odigrali su ranije danas nerešeno 0:0. 

Sosijedad je deveti na tabeli sa 20 osvojenih bodova, dok je Bilbao na 13. mestu sa dva boda manje.

Prva utakmica 16. kola Primere, Sevilja - Levante, završena je u petak bez golova, a isti rezultat pisao je na semaforu i posle prvog duela subotnjeg programa, između Atletik Bilbaa i Real Sosijedada.

Tek po jedan šut u okvir gola oba tima premalo je da bi izdanje dva tima zaslužilo prelaznu ocenu. Posebno jer je reč o lokalnom derbiju Baskije!

Domaći fudbaleri imali su nešto bolje prilike, a gosti mogu da budu zadovoljni bodom i zbog činjenice da su prekinuli niz od četiri poraza.

Što se tiče plasmana na tabeli, po jedan bod nije ono čemu su se navijači dva kluba nadali...

Golovi su, konačno, viđeni u trećem meču 16. kola! U susretu Eibara i Valensije sva tri pogotka postignuta su u drugom poluvremenu, a na veliko iznenađenje, jedan više u mreži gostiju!

Eibar - Valensija 2:1.

"Slepi miševi" propustili su priliku da se približe vodećoj Barselone, a u zavisnosti od učinka Atletiko Madrida, mogli bi i da izgube drugo mesto na tabeli.

Domaćin je poveo ubrzo po povratku sa odmora, kada je Japanac Inui pogodio metu u 49. minutu. Gosti su ubrzo uspeli da izjednače, preko Mine u 57, ali im je u finišu meča pala koncentracija, što je iskoristio Džordan da udarcem glavom donese treću uzastopnu pobedu Eibaru u prvenstvenim duelima sa Valensijom...

Valensija je počela da “trokira” na strani. Slepi miševi su kao gosti poraženi od Eibara sa 2:1 u meču 16. kola Primere i sada vodeća Barselona ima priliku da dodatno učvrsti prednost.

Ekipi Valensije je ovo drugi uzastopni poraz u gostima, a Eibar je upisao treći vezani trijumf u okršajima sa Valensijom u španskom šampionatu.

Sve je “mirisalo” na nerešen rezultat, ali je dva minuta pre kraja utakmice Đoan Džordan koji je iskoristio dobar centaršut i glavom pocepao mrežu Valensije.

Inače, Eibar je i prvi stigao do pogotka na ovoj utakmici, a strelac je bio japanski internacionalac Takaši Inui u 49. minutu.

Nadu Valensiji je doneo Santi Mina osam minuta kasnije, ali je koncentracija gostujuće odbrane popustila u samoj završnici ovog duela. 

Atletik promašivao u derbiju Baskije, Sosijedad prekinuo crni niz! Nije bilo golova na San Mamesu.

Tresla se gora, rodio se miš. Baskijski derbi je bio derbi praznih pušaka. Atletik Bilbao i Real Sosijedad su na San Mamesu odigrali bez golova u meču 16. kola Primere. 

Gostujuća ekipa na taj način je prekinula niz od četiri poraza, dok je Atletik prethodno ima dve uzastopne pobede. Ovo je bio 141. prvenstveni derbi Baskije i 37. remi.

Atletik je dominirao u većem delu utakmice. Mikel Riko je u 29. minutu je sjajno šutirao, ali je lopta prošla tik pored stative. U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Riko je proigrao Mikela San Hozea ali je ovaj šutirao malo iznad prečke.

Nastavio je domaćin sa ofanzivom i u drugom poluvremenu. U 56. minutu je Oskar de Markos je posle solo prodora snažno šutirao, ali je golman Ruli izbio loptu u korner. I već posle tog udarca iz ugla Aduric je probao glavom da zatrese mrežu, ali nije uspeo.

Sosijedad je poprilično razočarao, mada je pokušavao nekim udarcima sa distance da ugrozi protivnički gol. Završnica utakmice je protekla u seckanju igre.

Jedino je Serhio Kanales kod Sosijedada pokazivao ozbiljniju želju i volju da napadne zadnju liniju domaćina kao da je ovaj bod sasvim dovoljan plen u Bilbau.

PRIMERA, 16. kolo:

Atletik Bilbao - Real Sosijedad 0:0

Eibar - Valensija 2:1 (0:0)
/Inui 49, Džordan 87 - Mina 57/

Atletiko - Alaves 20.45

u petak

Sevilja - Levante 0:0

u nedelju

Đirona - Hetafe 12.00
Selta - Viljareal 16.15
Las Palmas - Espanjol 18.30
Barselona - La Korunja 20.45

u ponedeljak

Leganes - Real ODLOŽENO
Malaga - Betis 21.00

TABELA: Barselona (-1) 39, Valensija 34, Atletiko Madrid (-1) 33, Real Madrid (-1) 31, Sevilja 29, Viljareal (-1) 21, Eibar 21, Hetafe (-1) 20, Leganes (-1) 20, Đirona (-1) 20, Sosijedad 20, Selta (-1) 18, Betis (-1) 18, Bilbao 18, Levante 17, Espanjol (-1) 16, La Korunja (-1) 15, Alaves (-1) 12, Malaga (-1) 11, Las Palmas (-1) 10.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar