"Фрумов случај - шокантно, катастрофа бициклизма!"

Крис Фрум је пао на допинг тесту, а бивши председник Међународне бициклистичке асоцијације (УЦИ) Пат Меквејд сматра да би то могло да буде погубно за спорт.

Остали спортови 23.12.2017 | 13:30
"Фрумов случај - шокантно, катастрофа бициклизма!"
Бициклизам је велику дозу кредибилитета изгубио признањем Ленса Армстронга пре неколико година да је био допингован, али би му Фрум задао нови ударац.

Меквејд је нову ситуацију за ББЦ оценио као шокантну и забрињавајућу. Фрум је у себи имао дупло више од дозвољене дозе салбутамола који се користи као лек за астму.

Узорак у коме је пронађена супстанца је узет током овогодишње Вуелте. Фрум је суспендован и уколико не објасни толику концентрацију салбутамола у крви могао би да остане без Вуелте. 

Осим тога, тим Скај би могао да остане без поверења. 

"Како је Брајан (Коксон), знајући све те чињенице могао да се окрене и каже 'морате да верујете тиму Скај'. Ја то једноставно не разумем", рекао је Меквејд. Коксон је доскорашњи председник УЦИ и у септембру је рекао да је знао за тест. 

Меквејд додаје да је Фрум знао да крши правило, а Фрум мисли да његово наслеђе неће бити упропашћено најновијим вестима. 

"Имали су као тим тешких 15 месеци. Требало је да истерају те ствари на чистину како би се вратило поверење у бициклизам, а они су отишли у супротном смеру ове године. Имају убедљиво највећи буџет и могу да плате сву медицинску подршку и експерте и многе друге ствари које други тимови не могу да замисле па се ипак налазе у овој ситуацији. Биће веома тешко видети како ће изаћи из овога са било каквим кредибилитетом. Све ово повлачи много питања", рекао је Меквејд.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар