ПЛ: Сити згазио и Пијевце! Мини Челси и још...

Ндидију црвени за рођендан, а Паласу три бода! Кристал Палас славио је као гост у Лестеру против домаћег Ситија у првом мечу 18. кола Премијер лиге – 3:0 (2:0).  Минималац Челсија, Езил вратио Арсенал у топ 4! Фудбалери Арсенала и Челсија остварили су минималне победе у суботњим утакмицама 18. кола Премијер лиге.  Вест Хем победио Стоук, нови гол Арнаутовића! Фудбалери Вест Хема победили су данас у гостима екипу Стоука са 3:0, у утакмици 18. кола Премијер лиге.  Декласирани и Певци, Пеп се шали са Премијер лигом! Фудбалери Манчестер ситија наставили су да доминирају Премијер лигом, убедљивом победом над Тотенхемом у 18. колу – 4:1.

Фудбал 16.12.2017 | 20:45
ПЛ: Сити згазио и Пијевце! Мини Челси и још...
Сити је поново показао класу у дуелу у којем је остатак Премијер лиге тражио спас, али ’Певци’ нису имали шансе да зауставе победнички низ ’Грађана’.

Пеп Гвардиола славио је и против петог ривала из "велике шесторке", продуживши рекорд на 16 узастопних тријумфа у енглеском шампионату.

Играо се 14. минут, када је Илкај Гиндоан одлично одреаговао у шеснаестерцу Спарса, након корнера Санеа и главом матирао Лориса за 1:0. Остао је Немац потпуно сам у срцу казненог простора, а Гвардиола савршено искористио неиграње двојице стандардних штопера ’Спарса’.

’Грађани’ су наставили да притискају, француски голман спасао их је десетак минута касније, а тек у 36. је Тотенхем први пут припретио – ударац Кејна отишао је поред стативе.

Тим резултатом отишло се на одмор, да бисмо у другом гледали исту слику – гости су се мало ослободили притиска, али је то трајало тек десетак минута, да би кренули фуриозни напади Ситија. Невероватне прилике пропустили су Сане и Стерлинг, пре него што је Кевин Де Брејне дуплирао вођство.

Решио је одличан контранапад и асистенцију Гиндоана, буквално пробивши Лориса на линији.

Само пет минута касније, Вертонген обара сународника Де Брејнеа у свом казненом простору, одговорност је преузео Жесус, али је погодио стативу. На одбитак је одмах налетео Стерлинг, имао је празан гол, али га је други пут на утакмици пребацио.

Ипак, у 80. минуту Сане пробија по левој страни, проиграва Стерлинга на супротној, који лако шаље лопту у небрањену мрежу за 3:0.

У надокнади времена, исти играч постиже још један гол, за потпуни дебакл Тотенхем Спарса на ’Етихаду’ и потврду доминације Ситија.

Утешни гол за Спарсе постигао је Кристијан Ериксен, прецизним ударцем са ивице казненог простора.

Сити је и даље без пораза у Премијер лиги и први је на табели са 52 бода, односно има чак 14 бодова више од другопласираног Манчестер јунајтеда, који свој меч 18. кола игра у недељу.

Тотенхем је уписао пети пораз и сада је на седмом месту са 31 бодом.

Манчестер сити у наредном колу дочекује Борнмут, док Тотенхем гостује Барнлију.

Ндидију црвени за рођендан, а Паласу три бода! Кристал Палас славио је као гост у Лестеру против домаћег Ситија у првом мечу 18. кола Премијер лиге – 3:0 (2:0).

Гости из Лондона добро су отворили меч, два пута су запретили у уводних десетак минута, да би им већ у 19. Кристијан Бентеке донео предност.

Андрос Таунсенд је сјајно центрирао са тридесетак метара, а корпулетни Белгијанац са ивице петерца лако савладао Каспера Шмајхела.

Нових узбуђења није било све до пет минута пре одласка на одмор, када Вилфред Заха успева да се искупи за промашај неколико минута раније. 

Покушале су 'Лисице' агресивнијим приступом на старту наставка да се врате у живот, имале су и две шансе, међутим – све је променио други жути картон Вилфреда Ндидија у 61. минуту, чиме је Нигеријац постао други играч који је искључен на рођендан у Премијер лиги, после нападача Њукасла Двајта Гајла 2015. године. 

Коначан резултат сусрета поставио је Мамаду Сако, лепим ударцем са ивице шеснаестерца после контре у надокнади времена. 

Палас, за који Лука Миливојевић није играо због картона, тако је остао непоражен и у седмом узастопном дуелу, забележивши трећи тријумф, док је Лестер поражен после серије од четири узастопне победе и једног ремија.

Минималац Челсија, Езил вратио Арсенал у топ 4! Фудбалери Арсенала и Челсија остварили су минималне победе у суботњим утакмицама 18. кола Премијер лиге.

Арсенал је на свом стадиону савладао Њукасл јунајтед резултатом 1:0, а стрелац јединог поготка на фантастичан начин био је Месут Езил у 23. минуту.

Немачки везиста је после одбитка из петерца ухватио сјајан волеј са 12-13 метара и послао лопту у горњи десни угао немоћног Елиота.

То је био један од више од 20 удараца ’Тобџија’ ка голу ривала, али и једини који је завршио у мрежи, пошто су најбоље прилике пропуштали Ектор Бељерин и Џек Вилшер, пре него што је Езил на већ описан начин донео тријумф екипи Арсена Венгера. 

Српски репрезентативац Александар Митровић поново није био у протоколу. 

Арсенал се овим бодовима вратио на четврту позицију, има укупно 33, један више од Бурнлија који је ремизирао без голова на гостовању Брајтону.

Изнад ’Тобџија’ налази се Челси са пет бодова више, а победу над Саутемптоном донео им је леви бек Маркос Алонсо у трећем минуту надокнаде првог полувремена. Шпански дефанзивац је тада дивно шутирао из слободњака и сместио лопту у доњи левеи угао, а чувар мреже Форстер је парадом само улепшао погодак.

’Плавци’ су били надмоћнији ривал на ’Стамфорд Бриџу’, Алонсо је могао да постигне још неколико голова, покушавали су још Педро, Кејхил, Бакајоко, Канте, Фабрегас, Азар и Мората, док су са друге стране претили Чарли Остин и Рајан Бертран.

Ипак, мреже су мировале до краја и актуелни шампион сада поново има исто бодова колико и другопласирани Манчестер јунајтед, али 11 мање о водећег Ситија.

Душан Тадић пораз свог тима пратио је са клупе за резервне играче.

Најубедљивији тријумф овог поподнева остварио је Хадерсфилд, који је са 4:1 протутњао кроз Вотфорд – стрелци су били Качунга, Депоитр и Мој два пута, а једини погодак за домаћина постигао је Дукуре средином другог полувремена.

Гостима је посао био олакшан од 33. минута, када је Трој Дини добио директан црвени картон.

Вест Хем победио Стоук, нови гол Арнаутовића! Фудбалери Вест Хема победили су данас у гостима екипу Стоука са 3:0, у утакмици 18. кола Премијер лиге.

Голове за победнички тим постигли су Марк Нобл у 19, Марко Арнаутовић у 75. и Дијафра Сако четири минута пре краја меча.

Арнаутовић је нови гол у дресу "Чекићара" дао после доброг дуплог паса са Мануелом Ланзинијем. Ланзини је додавањем пребацио одбрану Стоука и Арнаутовић се извукао сам и матирао Батленда за 2:0.

Вест Хем је уписао четврту победу од почетка сезоне и сада је на 15. месту са 17 бодова, док је Стоук на 17. позицији са бодом мање. 

Фудбалери Вест Хема у наредном колу дочекују Њукасл, а Стоук на свом терену игра против Вест Бромвича.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА, 18. коло:

Лестер - Кристал Палас 0:3 (0:2)
/Бентеке 19, Заха 40, Сако 90+4/

Арсенал - Њукасл 1:0 (1:0)
/Озил 23/

Брајтон - Барнли 0:0

Челси - Саутемптон 1:0 (1:0)
/Алонсо 48/

Вотфорд - Хадерсфилд 1:4 (0:2)
/Дукуре 68 - Качунга 6, Мој 23, Депоатр 50, Мој 89п/

Стоук - Вест Хем 0:3 (0:1)
/Нобл 19', Арнаутовић 75', Сако 75'/

Манчестер сити - Тотенхем 4:1 (1:0)
/Гундоган 14, Де Брујне 70, Стерлинг 80, 90 - Ериксен 90+3/

недеља

ВБА - Манчестер јунајтед 15.15
Борнмут - Ливерпул 17.30

понедељак

Евертон - Свонси 21.00

ТАБЕЛА: Сити 52, Јунајтед (-1) 38, Челси 38, Арсенал 33, Барнли 32, Тотенхем 31, Ливерпул (-1) 31, Лестер 26, Вотфорд 22, Евертон (-1) 22, Хадерсфилд 21, Саутемптон 18, Брајтон 18, Кристал Палас 17, Вест Хем 17, Борнмут (-1) 16, Стоук 16, Њукасл 15, Вест Бром (-1) 14, Свонси (-1) 12.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар