PL: Siti zgazio i Pijevce! Mini Čelsi i još...

Ndidiju crveni za rođendan, a Palasu tri boda! Kristal Palas slavio je kao gost u Lesteru protiv domaćeg Sitija u prvom meču 18. kola Premijer lige – 3:0 (2:0).  Minimalac Čelsija, Ezil vratio Arsenal u top 4! Fudbaleri Arsenala i Čelsija ostvarili su minimalne pobede u subotnjim utakmicama 18. kola Premijer lige.  Vest Hem pobedio Stouk, novi gol Arnautovića! Fudbaleri Vest Hema pobedili su danas u gostima ekipu Stouka sa 3:0, u utakmici 18. kola Premijer lige.  Deklasirani i Pevci, Pep se šali sa Premijer ligom! Fudbaleri Mančester sitija nastavili su da dominiraju Premijer ligom, ubedljivom pobedom nad Totenhemom u 18. kolu – 4:1.

Fudbal 16.12.2017 | 20:45
PL: Siti zgazio i Pijevce! Mini Čelsi i još...
Siti je ponovo pokazao klasu u duelu u kojem je ostatak Premijer lige tražio spas, ali ’Pevci’ nisu imali šanse da zaustave pobednički niz ’Građana’.

Pep Gvardiola slavio je i protiv petog rivala iz "velike šestorke", produživši rekord na 16 uzastopnih trijumfa u engleskom šampionatu.

Igrao se 14. minut, kada je Ilkaj Gindoan odlično odreagovao u šesnaestercu Sparsa, nakon kornera Sanea i glavom matirao Lorisa za 1:0. Ostao je Nemac potpuno sam u srcu kaznenog prostora, a Gvardiola savršeno iskoristio neigranje dvojice standardnih štopera ’Sparsa’.

’Građani’ su nastavili da pritiskaju, francuski golman spasao ih je desetak minuta kasnije, a tek u 36. je Totenhem prvi put pripretio – udarac Kejna otišao je pored stative.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, da bismo u drugom gledali istu sliku – gosti su se malo oslobodili pritiska, ali je to trajalo tek desetak minuta, da bi krenuli furiozni napadi Sitija. Neverovatne prilike propustili su Sane i Sterling, pre nego što je Kevin De Brejne duplirao vođstvo.

Rešio je odličan kontranapad i asistenciju Gindoana, bukvalno probivši Lorisa na liniji.

Samo pet minuta kasnije, Vertongen obara sunarodnika De Brejnea u svom kaznenom prostoru, odgovornost je preuzeo Žesus, ali je pogodio stativu. Na odbitak je odmah naleteo Sterling, imao je prazan gol, ali ga je drugi put na utakmici prebacio.

Ipak, u 80. minutu Sane probija po levoj strani, proigrava Sterlinga na suprotnoj, koji lako šalje loptu u nebranjenu mrežu za 3:0.

U nadoknadi vremena, isti igrač postiže još jedan gol, za potpuni debakl Totenhem Sparsa na ’Etihadu’ i potvrdu dominacije Sitija.

Utešni gol za Sparse postigao je Kristijan Eriksen, preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora.

Siti je i dalje bez poraza u Premijer ligi i prvi je na tabeli sa 52 boda, odnosno ima čak 14 bodova više od drugoplasiranog Mančester junajteda, koji svoj meč 18. kola igra u nedelju.

Totenhem je upisao peti poraz i sada je na sedmom mestu sa 31 bodom.

Mančester siti u narednom kolu dočekuje Bornmut, dok Totenhem gostuje Barnliju.

Ndidiju crveni za rođendan, a Palasu tri boda! Kristal Palas slavio je kao gost u Lesteru protiv domaćeg Sitija u prvom meču 18. kola Premijer lige – 3:0 (2:0).

Gosti iz Londona dobro su otvorili meč, dva puta su zapretili u uvodnih desetak minuta, da bi im već u 19. Kristijan Benteke doneo prednost.

Andros Taunsend je sjajno centrirao sa tridesetak metara, a korpuletni Belgijanac sa ivice peterca lako savladao Kaspera Šmajhela.

Novih uzbuđenja nije bilo sve do pet minuta pre odlaska na odmor, kada Vilfred Zaha uspeva da se iskupi za promašaj nekoliko minuta ranije. 

Pokušale su 'Lisice' agresivnijim pristupom na startu nastavka da se vrate u život, imale su i dve šanse, međutim – sve je promenio drugi žuti karton Vilfreda Ndidija u 61. minutu, čime je Nigerijac postao drugi igrač koji je isključen na rođendan u Premijer ligi, posle napadača Njukasla Dvajta Gajla 2015. godine. 

Konačan rezultat susreta postavio je Mamadu Sako, lepim udarcem sa ivice šesnaesterca posle kontre u nadoknadi vremena. 

Palas, za koji Luka Milivojević nije igrao zbog kartona, tako je ostao neporažen i u sedmom uzastopnom duelu, zabeleživši treći trijumf, dok je Lester poražen posle serije od četiri uzastopne pobede i jednog remija.

Minimalac Čelsija, Ezil vratio Arsenal u top 4! Fudbaleri Arsenala i Čelsija ostvarili su minimalne pobede u subotnjim utakmicama 18. kola Premijer lige.

Arsenal je na svom stadionu savladao Njukasl junajted rezultatom 1:0, a strelac jedinog pogotka na fantastičan način bio je Mesut Ezil u 23. minutu.

Nemački vezista je posle odbitka iz peterca uhvatio sjajan volej sa 12-13 metara i poslao loptu u gornji desni ugao nemoćnog Eliota.

To je bio jedan od više od 20 udaraca ’Tobdžija’ ka golu rivala, ali i jedini koji je završio u mreži, pošto su najbolje prilike propuštali Ektor Beljerin i Džek Vilšer, pre nego što je Ezil na već opisan način doneo trijumf ekipi Arsena Vengera. 

Srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović ponovo nije bio u protokolu. 

Arsenal se ovim bodovima vratio na četvrtu poziciju, ima ukupno 33, jedan više od Burnlija koji je remizirao bez golova na gostovanju Brajtonu.

Iznad ’Tobdžija’ nalazi se Čelsi sa pet bodova više, a pobedu nad Sautemptonom doneo im je levi bek Markos Alonso u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena. Španski defanzivac je tada divno šutirao iz slobodnjaka i smestio loptu u donji levei ugao, a čuvar mreže Forster je paradom samo ulepšao pogodak.

’Plavci’ su bili nadmoćniji rival na ’Stamford Bridžu’, Alonso je mogao da postigne još nekoliko golova, pokušavali su još Pedro, Kejhil, Bakajoko, Kante, Fabregas, Azar i Morata, dok su sa druge strane pretili Čarli Ostin i Rajan Bertran.

Ipak, mreže su mirovale do kraja i aktuelni šampion sada ponovo ima isto bodova koliko i drugoplasirani Mančester junajted, ali 11 manje o vodećeg Sitija.

Dušan Tadić poraz svog tima pratio je sa klupe za rezervne igrače.

Najubedljiviji trijumf ovog popodneva ostvario je Hadersfild, koji je sa 4:1 protutnjao kroz Votford – strelci su bili Kačunga, Depoitr i Moj dva puta, a jedini pogodak za domaćina postigao je Dukure sredinom drugog poluvremena.

Gostima je posao bio olakšan od 33. minuta, kada je Troj Dini dobio direktan crveni karton.

Vest Hem pobedio Stouk, novi gol Arnautovića! Fudbaleri Vest Hema pobedili su danas u gostima ekipu Stouka sa 3:0, u utakmici 18. kola Premijer lige.

Golove za pobednički tim postigli su Mark Nobl u 19, Marko Arnautović u 75. i Dijafra Sako četiri minuta pre kraja meča.

Arnautović je novi gol u dresu "Čekićara" dao posle dobrog duplog pasa sa Manuelom Lanzinijem. Lanzini je dodavanjem prebacio odbranu Stouka i Arnautović se izvukao sam i matirao Batlenda za 2:0.

Vest Hem je upisao četvrtu pobedu od početka sezone i sada je na 15. mestu sa 17 bodova, dok je Stouk na 17. poziciji sa bodom manje. 

Fudbaleri Vest Hema u narednom kolu dočekuju Njukasl, a Stouk na svom terenu igra protiv Vest Bromviča.

PREMIJER LIGA, 18. kolo:

Lester - Kristal Palas 0:3 (0:2)
/Benteke 19, Zaha 40, Sako 90+4/

Arsenal - Njukasl 1:0 (1:0)
/Ozil 23/

Brajton - Barnli 0:0

Čelsi - Sautempton 1:0 (1:0)
/Alonso 48/

Votford - Hadersfild 1:4 (0:2)
/Dukure 68 - Kačunga 6, Moj 23, Depoatr 50, Moj 89p/

Stouk - Vest Hem 0:3 (0:1)
/Nobl 19', Arnautović 75', Sako 75'/

Mančester siti - Totenhem 4:1 (1:0)
/Gundogan 14, De Brujne 70, Sterling 80, 90 - Eriksen 90+3/

nedelja

VBA - Mančester junajted 15.15
Bornmut - Liverpul 17.30

ponedeljak

Everton - Svonsi 21.00

TABELA: Siti 52, Junajted (-1) 38, Čelsi 38, Arsenal 33, Barnli 32, Totenhem 31, Liverpul (-1) 31, Lester 26, Votford 22, Everton (-1) 22, Hadersfild 21, Sautempton 18, Brajton 18, Kristal Palas 17, Vest Hem 17, Bornmut (-1) 16, Stouk 16, Njukasl 15, Vest Brom (-1) 14, Svonsi (-1) 12.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar