Дејтоном су Срби у БиХ заштићени

Да је Валентин Инцко уложио трећину труда за борбу против корупције, као што је Вигемарк уложио да се усвоје акцизе, мислим да би били у другачијој ситуацији, изјавио је замјеник предсједавајуће Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Босне и Херцеговине и бивши предсједник СДС-а Младен Босић, истичући да је проблем нефункционисања правне државе један од кључних проблема у Босни и Херцеговини, те да се то стање мора мијењати.

Република Српска 16.12.2017 | 17:28
Дејтоном су Срби у БиХ заштићени
Говорећи у Централном дневнику Фаце ТВ о сарадњи предсједника Република Српска Милорада Додика (СНСД) и предсједавајућег Предсједништва БиХ Драгана Човића (ХДЗ), Босић је рекао да је у тој комбинацији Човић ипак мозак, а да му Додик користи за разбијање дејтонске БиХ, како би у тако разваљеној земљи остварио трећи ентитет.

„Човићу треба неко као кад су у средњовјековним временима оним овном разбијали врата замка. Треба да му послужи као неко ко ће развалити дејтонску конструкцију, јер у разваљеној конструкцији има шансу да извуче трећи ентитет“, рекао је Босић.

Говорећи о бенефитима које Додик има од Човића, Босић је рекао да Додик вјерује како преко Човића, односно Хрватске може изаћи из политичке изолације у међународним круговима, а у којој се сада налази. 

„Додик је у изолацији, политичкој, међународној, и то није никаква тајна. Заобилаизе га, осим понекад  Вигемарк, руски амбасадор, и оде у Србију. Он жуди за спољним признањем. Он  се нада да ће преко Човића и Хрватске отворити тај пут. Мисли да се може ослободити те изолације и ту је његова заинтересираност према Човићу“, рекао је Босић, додајући да је Додик из те политичке изолације покушао изаћи и преко десних партија у Аустрији.

Босић сматра да разваљивањем дејтонског оквира БиХ сви могу проћи само горе. Говорећи о српском народу рекао је да су Срби Дејтоном добили да их нико не може прегласати у БиХ, те да имају Републику Српску која практично има и неке елементе конфедерације, као и то да их нико у РС не може угњетавати.



(БН/Патриа)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

стедисаааа

16.12.2017 16:36

ЈЕСУ ЗАСТИЦЕНИ АЛИ НИСУ САМИ ОД СЕБЕ ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајка

16.12.2017 17:17

Разуми га Босицу,Додик је препаднут,гдје год погледа нека наказа,то је вец за скидање страве Марковицка,Цвијановицка,Мајкицка,Тегелтија,Кустурица.Добро је у памети.Ми смо наказе не трази доказе.

Name

МОНАХ

16.12.2017 17:53

Браво Босицу, алал ти вјера, ал ми срби увијек будале испадамо јер смо хрватима дозволили да нас користе, а нас народ бог дао паметан па увијек овце испадамо. Једини опстанак за српски народ је везање с босњацима јер смо везани једни за друге, свака друга опција је погибија и нестанак срба. Молим бога да СзаП добије изборе или цемо нестати. Браво Босицу, свака цаст

Name

Трн

16.12.2017 17:53

Ви сте ко Медзеди застицени....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

16.12.2017 22:35

Грохотом се смијем , ниста паметније нисам процитао ха ха ха ...........

Name

Зоки

16.12.2017 21:02

Додик је српско зло,продаце и родјену мајку да спаси своје дупе.Он је највеци Издајник српског народа,цим је поцео да заставе везе са ХДЗом,а ја сам због такве политике у рату провео пет година,док је м.да ладио по Београду и ко зна гдје вец.Мозе се он извуци Босицу од изолације,али немозе од суда Народа и Историје који су најгори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гладеж, грабеж..

16.12.2017 21:21

Неће он жртвовати нити продати 'рођену мајку', у то буди сигуран. Своје он неда, чува и штити. Али зато 'оће твоју и 'оће сваку другу туђу. И продати и опљачкати, задужити и на добош послати.

Name

Ре

16.12.2017 23:36

Ин ЦЕ зртвовати једино такве будале као тебе па нецес сједитвиспред продавнице и кад немас за пиво лајат такви и незаслузују несто боље.

Name

Вук

16.12.2017 22:52

Дејтон је привремено рјешење, живи били па видјели !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

17.12.2017 09:36

Растурање Југославије је била прилика за пљацку и богацење. Неки су је добро искористили. То сто им је неција крв на савјести, то њих не интересује нити су у стању да о томе размисљају,. И многима из вана је то била прилика за богацење такодје, кроз продају орузја, узимање силних пара за лобирање, трговину људским органима, те прање прљавог новца кроз силне градјевинске инвестиције које овом народу бас не требају