Dejtonom su Srbi u BiH zaštićeni

Da je Valentin Incko uložio trećinu truda za borbu protiv korupcije, kao što je Vigemark uložio da se usvoje akcize, mislim da bi bili u drugačijoj situaciji, izjavio je zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Bosne i Hercegovine i bivši predsjednik SDS-a Mladen Bosić, ističući da je problem nefunkcionisanja pravne države jedan od ključnih problema u Bosni i Hercegovini, te da se to stanje mora mijenjati.

Republika Srpska 16.12.2017 | 17:28
Dejtonom su Srbi u BiH zaštićeni
Govoreći u Centralnom dnevniku Face TV o saradnji predsjednika Republika Srpska Milorada Dodika (SNSD) i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića (HDZ), Bosić je rekao da je u toj kombinaciji Čović ipak mozak, a da mu Dodik koristi za razbijanje dejtonske BiH, kako bi u tako razvaljenoj zemlji ostvario treći entitet.

„Čoviću treba neko kao kad su u srednjovjekovnim vremenima onim ovnom razbijali vrata zamka. Treba da mu posluži kao neko ko će razvaliti dejtonsku konstrukciju, jer u razvaljenoj konstrukciji ima šansu da izvuče treći entitet“, rekao je Bosić.

Govoreći o benefitima koje Dodik ima od Čovića, Bosić je rekao da Dodik vjeruje kako preko Čovića, odnosno Hrvatske može izaći iz političke izolacije u međunarodnim krugovima, a u kojoj se sada nalazi. 

„Dodik je u izolaciji, političkoj, međunarodnoj, i to nije nikakva tajna. Zaobilaize ga, osim ponekad  Vigemark, ruski ambasador, i ode u Srbiju. On žudi za spoljnim priznanjem. On  se nada da će preko Čovića i Hrvatske otvoriti taj put. Misli da se može osloboditi te izolacije i tu je njegova zainteresiranost prema Čoviću“, rekao je Bosić, dodajući da je Dodik iz te političke izolacije pokušao izaći i preko desnih partija u Austriji.

Bosić smatra da razvaljivanjem dejtonskog okvira BiH svi mogu proći samo gore. Govoreći o srpskom narodu rekao je da su Srbi Dejtonom dobili da ih niko ne može preglasati u BiH, te da imaju Republiku Srpsku koja praktično ima i neke elemente konfederacije, kao i to da ih niko u RS ne može ugnjetavati.



(BN/Patria)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

stedisaaaa

16.12.2017 16:36

JESU ZASTICENI ALI NISU SAMI OD SEBE ?

ODGOVORITE
Name

Majka

16.12.2017 17:17

Razumi ga Bosicu,Dodik je prepadnut,gdje god pogleda neka nakaza,to je vec za skidanje strave Markovicka,Cvijanovicka,Majkicka,Tegeltija,Kusturica.Dobro je u pameti.Mi smo nakaze ne trazi dokaze.

Name

MONAH

16.12.2017 17:53

Bravo Bosicu, alal ti vjera, al mi srbi uvijek budale ispadamo jer smo hrvatima dozvolili da nas koriste, a nas narod bog dao pametan pa uvijek ovce ispadamo. Jedini opstanak za srpski narod je vezanje s bosnjacima jer smo vezani jedni za druge, svaka druga opcija je pogibija i nestanak srba. Molim boga da SzaP dobije izbore ili cemo nestati. Bravo Bosicu, svaka cast

Name

Trn

16.12.2017 17:53

Vi ste ko Medzedi zasticeni....

ODGOVORITE
Name

re

16.12.2017 22:35

Grohotom se smijem , nista pametnije nisam procitao ha ha ha ...........

Name

Zoki

16.12.2017 21:02

Dodik je srpsko zlo,prodace i rodjenu majku da spasi svoje dupe.On je najveci Izdajnik srpskog naroda,cim je poceo da zastave veze sa HDZom,a ja sam zbog takve politike u ratu proveo pet godina,dok je m.da ladio po Beogradu i ko zna gdje vec.Moze se on izvuci Bosicu od izolacije,ali nemoze od suda Naroda i Istorije koji su najgori.

ODGOVORITE
Name

Gladež, grabež..

16.12.2017 21:21

Neće on žrtvovati niti prodati 'rođenu majku', u to budi siguran. Svoje on neda, čuva i štiti. Ali zato 'oće tvoju i 'oće svaku drugu tuđu. I prodati i opljačkati, zadužiti i na doboš poslati.

Name

Re

16.12.2017 23:36

In CE zrtvovati jedino takve budale kao tebe pa neces sjeditvispred prodavnice i kad nemas za pivo lajat takvi i nezasluzuju nesto bolje.

Name

Vuk

16.12.2017 22:52

Dejton je privremeno rješenje, živi bili pa vidjeli !!

ODGOVORITE
Name

Realno

17.12.2017 09:36

Rasturanje Jugoslavije je bila prilika za pljacku i bogacenje. Neki su je dobro iskoristili. To sto im je necija krv na savjesti, to njih ne interesuje niti su u stanju da o tome razmisljaju,. I mnogima iz vana je to bila prilika za bogacenje takodje, kroz prodaju oruzja, uzimanje silnih para za lobiranje, trgovinu ljudskim organima, te pranje prljavog novca kroz silne gradjevinske investicije koje ovom narodu bas ne trebaju