Акцизе интерес странаца и влада

Замјеник предсједавајућег Парламента Босне и Херцеговине и бивши предсједник СДС-а Младен Босић рекао је да су акцизе које је БиХ усвојила ништа друго него порез на гориво, те да у усвајању акциза интерес имају искључиво ентитетске владе, јер ће, како је истакао, добити огроман новац, или ће новац добити њихова јавна предузећа „гдје опет политичке партије постављају своје људе“.

Босна и Херцеговина 16.12.2017 | 12:05
Акцизе интерес странаца и влада
„То је огроман новац“, рекао је Босић у Централном дневнику Фаце ТВ.

„Али ту има и други сегмент“, додао је Босић, објашњавајући да ће након усвајања акциза ММФ одобрити инвестициони кредити за БиХ који се спомиње у јавности, али ће одобрити и кредите за буџет, којег владе могу потрошити како мисли да је најбоље.

На питање да ли тим кредитима страници плаћају останак актуалне политике на власти, Босић је рекао да он то не може да тврди, али ситуација одговара тој тези.

„Зашто мислите да страници желе да овдје буде стабилна и просперитетна ситуација“, рекао је Босић.

Сматра да је драма око усвајања акциза увезена у Босну и Херцеговину. Потреба међународних финансијских институција је да свој вишак пара пласирају у БиХ, а онда и да осигурају да ће држава моћи вратити тај новац, што су и добили новим порезом на гориво.

Босић је рекао да је запањен колико је међународна заједница потрошила енергије да се усвоје акцизе.

„Недјеља, пада снијег, Wигемарк сједа у ауто да би отишао до Бијељине до једног нашег посланика да види може ли га обратити“, рекао је Босић, преноси агенција Патриа.

На питање да ли је истина да је посланик у Парламенту БиХ Диана Зеленика промијенила мишљење и својим гласом пресудила да се акцизе усвоје, Босић је рекао да то није никаква тајна.

Додао је да је Wигемарк на колаче звао и неке друге посланике, међу њима и три посланика Независног блока, који су одбили да гласају за усвајање акциза.

Босић сматра да је манипулација грађанима у БиХ огромна, пије свега се манипулише страховима, те да грађани морају изаћи из прошлости која је тешка и коју као такву власт користи. “Грађани морају почети размишљати шта је у њиховим личном интересу”, закључио је Босић.

(БН/НАП)

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

ха,ха ха дје би то

16.12.2017 11:19

Немој тако Босићу,цјеним твоје мишљење и све је то до детаља тачно,ал предсједник Додик је и неки дан ишао у Русију ,па не би он ваљда сад на запад,разумијеш,насјео!!!!!А и сви сте причали да њему нико не долази нити куда иде,па сад одједном да он разумијеш са тим Ханом ,кога је нападо!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бивси

16.12.2017 11:24

Страни фактор је конацно потпуно раскринкан. Додацу да мислим да су ту умијесани и Пленковиц и Вуциц. Аутопут БЛ Сплит, и аутопут СА БГ. Сви они, заједно с одредјеним странцима, имаце своје пиксле од приватних фирми које буду изводиле те радове. Одвратно, није ли? Младен Делиц би рекао, "Људи, да ли је то могуце?"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додиговац

16.12.2017 12:48

Све је могуце уз домаце корисне идиоте!

Name

Спортиста

16.12.2017 11:37

Не мозете ви господине Босицу глупом народу објаднити,глуп и задрт је лицни избор а не карактерна особина,а ако сам изаберес да си то да подрзавас да цес све скупље плацати и плус бити задузенији онда говна треба пустити да крепају у својој бједи и гласању за оне који их пљацкају Сретно и поздрав из Цириха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није него

16.12.2017 11:39

Странци су спонзори мафије. То је ваљда сад свима јасно, надам се. Ваљда је сад јасно да се изборима нећемо никад њих ријешити. Срећно народе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ауди

16.12.2017 16:01

Наравно да јесу јер и они имају своју пинку коју добро наплате на црно. Вец се унапред зна ко це следеци преседник РС да буде и за кога лобирају. Радојциц зиви били па видили.Скоро сам гледао и ФАЦЕ то Фаце и интервју са додиком све се поклапа сто се суска.

Name

Пикси

16.12.2017 16:18

Салцбуршки банкарско-политички лоби!

Name

Како

16.12.2017 11:42

Како слијепој Бања Луци објаснити која највисе гласа за ове црвене пљацкасе да се греју на обецанима топлане,да је косарка у Лактасима а фудбал у Крупи,да је на обецаном стадиону Мисковицева Делта цитy а у парку зграда Грнада,да моста и воде нема,а да су задузенији него Београд?Како,све културни.Студрнти у касарнама,доктори без плата,ректори као подеране царапе носи и баци.Ако Бањалуци највецем граду није понизење да иде у Лактасе да гледа косарку или у Крупи да гледа квалификацје за КУП Уефа или ЛС онда ми остали немамо ста ту тразити.Плацајте скупље и гласајте за ове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

16.12.2017 12:29

Како? У праву си,али тако ће бити све дотле док предсједник СДС-а небуде човјек из Бања Луке, док СДС небуде најјача партија у БЛ и Крајини,а то може само ако се испуни први услов. Част истоку РС али овдје је бирачко тијело и овдје се одлучују избори. СДС је Бања Луку и Крајину пустио низ воду и зато тако и пролази на изборима. Џаба од Чавића и Бореновића који јесу из БЛ, али то су мале странке којима је циљ да се само пришлепају уз неку већу странку без обзира како се зове, али која им може обезбједити да се њих пар ухљеби у фотеље.

Name

ПероЗдрео

16.12.2017 13:22

Цавиц није из БЛ вец из Зенице а Бореновиц је из Санског Моста као и Иваниц.Инаце Бањалука је град избјеглица ,сигурно висе од пола данасње Бањалуке су избјегли Срби из дијелова Босанске Крјине који је припала федерацији БИХ а има доста народа и из Републике Српске Крајине и Хрватске као и Срајева,Мостара,Зенице и других вецих градова данасње федерације БИХ

Name

РАСПУЦХИН

16.12.2017 11:42

Господине Босићу , нисте ништа ново открили. Већ је годинама иста прича јер се све реформе ЕУ , које се овдје проводе , и проводе се управо у интересу поменутих а не грађана, Проблем је у томе што опозиције нема храбрости јавно прозвати ЕУ а ово прозивање Вигемарка ће трајати неколико дана као што трају све прозивке режима. Режим ће вам брзо наметнути нову тему а старе нису затворене. Вама и Вашима који прате коментаре грађана (ако у опште имате такве а било би поразно да немате) навести ћу само један примјер таквог одустајања а то би био случај : Зоран Новаковић - кадар СНСД-а у Бања Луци (познат као "зенга").

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПероЗдрео

16.12.2017 13:31

Реформе ЕУ нису ту да би се побољсао зивот градјана вец управо супротно да им се отеза и загорца зивот.Треба заутсавити просес евроатлантсих интеграција и отјерати масонерију ММФ и Свјетску банку гледати како да се народу олакса зивот

Name

раде

16.12.2017 11:52

добар босиц синоц био на фацеу

ОДГОВОРИТЕ
Name

О АКЦИЗО

16.12.2017 12:04

Данас овако, а сутра,односно кад додју на власт, ломице вратове медјусобно у трци ко це бити директор Аутопутева и Путева РС. Тамо је лова. Сигурно се неце гурати за директора Народног позориста РС. Зар не?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киклоп

16.12.2017 12:06

У сваком кримицу ,полиција само прати путеве новца. И на крају се сведе на новац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вуле

16.12.2017 12:06

Босиц знам да мислис најбоље овом народу,али народ је превисе национално оријентисан.Додик зна тацно коју типку да притисне (националну) зато је све изборе добио до сада .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ведран

16.12.2017 13:26

Срби нису национално оријентисани они су висе југогиословени и космополите док смо ми Босњаци а и Хрвати висе националисти

Name

Ведран

16.12.2017 13:25

Бакир ради све да унисти и расели нас Босњаке.Ово је срамота .Босњаци се масовно селе из Босне а акцизе це само убразати исељавање и остаце Босна пуста без Босњака.Друмови це се заљети Босњака а Босњаци це бити по Берлинима,Бецу,СТ Луису,Хамбургу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

16.12.2017 17:10

Избори се све више проводе куповином гласова а глупи народ се продаје за малу суму па пати четири године