Akcize interes stranaca i vlada

Zamjenik predsjedavajućeg Parlamenta Bosne i Hercegovine i bivši predsjednik SDS-a Mladen Bosić rekao je da su akcize koje je BiH usvojila ništa drugo nego porez na gorivo, te da u usvajanju akciza interes imaju isključivo entitetske vlade, jer će, kako je istakao, dobiti ogroman novac, ili će novac dobiti njihova javna preduzeća „gdje opet političke partije postavljaju svoje ljude“.

Bosna i Hercegovina 16.12.2017 | 12:05
Akcize interes stranaca i vlada
„To je ogroman novac“, rekao je Bosić u Centralnom dnevniku Face TV.

„Ali tu ima i drugi segment“, dodao je Bosić, objašnjavajući da će nakon usvajanja akciza MMF odobriti investicioni krediti za BiH koji se spominje u javnosti, ali će odobriti i kredite za budžet, kojeg vlade mogu potrošiti kako misli da je najbolje.

Na pitanje da li tim kreditima stranici plaćaju ostanak aktualne politike na vlasti, Bosić je rekao da on to ne može da tvrdi, ali situacija odgovara toj tezi.

„Zašto mislite da stranici žele da ovdje bude stabilna i prosperitetna situacija“, rekao je Bosić.

Smatra da je drama oko usvajanja akciza uvezena u Bosnu i Hercegovinu. Potreba međunarodnih finansijskih institucija je da svoj višak para plasiraju u BiH, a onda i da osiguraju da će država moći vratiti taj novac, što su i dobili novim porezom na gorivo.

Bosić je rekao da je zapanjen koliko je međunarodna zajednica potrošila energije da se usvoje akcize.

„Nedjelja, pada snijeg, Wigemark sjeda u auto da bi otišao do Bijeljine do jednog našeg poslanika da vidi može li ga obratiti“, rekao je Bosić, prenosi agencija Patria.

Na pitanje da li je istina da je poslanik u Parlamentu BiH Diana Zelenika promijenila mišljenje i svojim glasom presudila da se akcize usvoje, Bosić je rekao da to nije nikakva tajna.

Dodao je da je Wigemark na kolače zvao i neke druge poslanike, među njima i tri poslanika Nezavisnog bloka, koji su odbili da glasaju za usvajanje akciza.

Bosić smatra da je manipulacija građanima u BiH ogromna, pije svega se manipuliše strahovima, te da građani moraju izaći iz prošlosti koja je teška i koju kao takvu vlast koristi. “Građani moraju početi razmišljati šta je u njihovim ličnom interesu”, zaključio je Bosić.

(BN/NAP)

Komentari / 19

Ostavite komentar
Name

ha,ha ha dje bi to

16.12.2017 11:19

Nemoj tako Bosiću,cjenim tvoje mišljenje i sve je to do detalja tačno,al predsjednik Dodik je i neki dan išao u Rusiju ,pa ne bi on valjda sad na zapad,razumiješ,nasjeo!!!!!A i svi ste pričali da njemu niko ne dolazi niti kuda ide,pa sad odjednom da on razumiješ sa tim Hanom ,koga je napado!!!!!

ODGOVORITE
Name

bivsi

16.12.2017 11:24

Strani faktor je konacno potpuno raskrinkan. Dodacu da mislim da su tu umijesani i Plenkovic i Vucic. Autoput BL Split, i autoput SA BG. Svi oni, zajedno s odredjenim strancima, imace svoje piksle od privatnih firmi koje budu izvodile te radove. Odvratno, nije li? Mladen Delic bi rekao, "Ljudi, da li je to moguce?"

ODGOVORITE
Name

Dodigovac

16.12.2017 12:48

Sve je moguce uz domace korisne idiote!

Name

Sportista

16.12.2017 11:37

Ne mozete vi gospodine Bosicu glupom narodu objadniti,glup i zadrt je licni izbor a ne karakterna osobina,a ako sam izaberes da si to da podrzavas da ces sve skuplje placati i plus biti zaduzeniji onda govna treba pustiti da krepaju u svojoj bjedi i glasanju za one koji ih pljackaju Sretno i pozdrav iz Ciriha

ODGOVORITE
Name

Nije nego

16.12.2017 11:39

Stranci su sponzori mafije. To je valjda sad svima jasno, nadam se. Valjda je sad jasno da se izborima nećemo nikad njih riješiti. Srećno narode!

ODGOVORITE
Name

audi

16.12.2017 16:01

Naravno da jesu jer i oni imaju svoju pinku koju dobro naplate na crno. Vec se unapred zna ko ce sledeci presednik RS da bude i za koga lobiraju. Radojcic zivi bili pa vidili.Skoro sam gledao i FACE to Face i intervju sa dodikom sve se poklapa sto se suska.

Name

Piksi

16.12.2017 16:18

Salcburški bankarsko-politički lobi!

Name

Kako

16.12.2017 11:42

Kako slijepoj Banja Luci objasniti koja najvise glasa za ove crvene pljackase da se greju na obecanima toplane,da je kosarka u Laktasima a fudbal u Krupi,da je na obecanom stadionu Miskoviceva Delta city a u parku zgrada Grnada,da mosta i vode nema,a da su zaduzeniji nego Beograd?Kako,sve kulturni.Studrnti u kasarnama,doktori bez plata,rektori kao poderane carape nosi i baci.Ako Banjaluci najvecem gradu nije ponizenje da ide u Laktase da gleda kosarku ili u Krupi da gleda kvalifikacje za KUP Uefa ili LS onda mi ostali nemamo sta tu traziti.Placajte skuplje i glasajte za ove.

ODGOVORITE
Name

Poslednji kineski car

16.12.2017 12:29

Kako? U pravu si,ali tako će biti sve dotle dok predsjednik SDS-a nebude čovjek iz Banja Luke, dok SDS nebude najjača partija u BL i Krajini,a to može samo ako se ispuni prvi uslov. Čast istoku RS ali ovdje je biračko tijelo i ovdje se odlučuju izbori. SDS je Banja Luku i Krajinu pustio niz vodu i zato tako i prolazi na izborima. Džaba od Čavića i Borenovića koji jesu iz BL, ali to su male stranke kojima je cilj da se samo prišlepaju uz neku veću stranku bez obzira kako se zove, ali koja im može obezbjediti da se njih par uhljebi u fotelje.

Name

PeroZdreo

16.12.2017 13:22

Cavic nije iz BL vec iz Zenice a Borenovic je iz Sanskog Mosta kao i Ivanic.Inace Banjaluka je grad izbjeglica ,sigurno vise od pola danasnje Banjaluke su izbjegli Srbi iz dijelova Bosanske Krjine koji je pripala federaciji BIH a ima dosta naroda i iz Republike Srpske Krajine i Hrvatske kao i Srajeva,Mostara,Zenice i drugih vecih gradova danasnje federacije BIH

Name

RASPUCHIN

16.12.2017 11:42

Господине Босићу , нисте ништа ново открили. Већ је годинама иста прича јер се све реформе ЕУ , које се овдје проводе , и проводе се управо у интересу поменутих а не грађана, Проблем је у томе што опозиције нема храбрости јавно прозвати ЕУ а ово прозивање Вигемарка ће трајати неколико дана као што трају све прозивке режима. Режим ће вам брзо наметнути нову тему а старе нису затворене. Вама и Вашима који прате коментаре грађана (ако у опште имате такве а било би поразно да немате) навести ћу само један примјер таквог одустајања а то би био случај : Зоран Новаковић - кадар СНСД-а у Бања Луци (познат као "зенга").

ODGOVORITE
Name

PeroZdreo

16.12.2017 13:31

Reforme EU nisu tu da bi se poboljsao zivot gradjana vec upravo suprotno da im se oteza i zagorca zivot.Treba zautsaviti proses evroatlantsih integracija i otjerati masoneriju MMF i Svjetsku banku gledati kako da se narodu olaksa zivot

Name

rade

16.12.2017 11:52

dobar bosic sinoc bio na faceu

ODGOVORITE
Name

O AKCIZO

16.12.2017 12:04

Danas ovako, a sutra,odnosno kad dodju na vlast, lomice vratove medjusobno u trci ko ce biti direktor Autoputeva i Puteva RS. Tamo je lova. Sigurno se nece gurati za direktora Narodnog pozorista RS. Zar ne?

ODGOVORITE
Name

Kiklop

16.12.2017 12:06

U svakom krimicu ,policija samo prati puteve novca. I na kraju se svede na novac.

ODGOVORITE
Name

Vule

16.12.2017 12:06

Bosic znam da mislis najbolje ovom narodu,ali narod je previse nacionalno orijentisan.Dodik zna tacno koju tipku da pritisne (nacionalnu) zato je sve izbore dobio do sada .

ODGOVORITE
Name

Vedran

16.12.2017 13:26

Srbi nisu nacionalno orijentisani oni su vise jugogiosloveni i kosmopolite dok smo mi Bosnjaci a i Hrvati vise nacionalisti

Name

Vedran

16.12.2017 13:25

Bakir radi sve da unisti i raseli nas Bosnjake.Ovo je sramota .Bosnjaci se masovno sele iz Bosne a akcize ce samo ubrazati iseljavanje i ostace Bosna pusta bez Bosnjaka.Drumovi ce se zaljeti Bosnjaka a Bosnjaci ce biti po Berlinima,Becu,ST Luisu,Hamburgu

ODGOVORITE
Name

Mirko

16.12.2017 17:10

Izbori se sve više provode kupovinom glasova a glupi narod se prodaje za malu sumu pa pati četiri godine