Одгођена одлука о новим санкцијама

Енергетска заједница није донијела одлуку о новим санкцијама према БиХ, с обзиром на то да Министарски савјет није имао кворум, потврђено је у Секретаријату те организације.

Босна и Херцеговина 16.12.2017 | 10:20
Одгођена одлука о новим санкцијама
“То значи да ће формална одлука о санкцијама бити усвојена у складу са писаном процедуром у наредним седмицама”, рекла је за “Независне новине” службеник за односе с јавношћу Енергетске заједнице Барбара Појнер.

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић рекао је да нема мјеста за посебно задовољство с обзиром на то да је БиХ и даље под санкцијама Енергетске заједнице.

“Једино што је добро је што овим нису уведене нове мјере. Имплементација обавеза из енергетског сектора и даље остаје”, навео је Шаровић.

У Бечу је недавно одржан састанак ентитетских министара за енергетику и министра спољне трговине и економских односа БиХ, на којем је усаглашено да ће власти радити на усвајању нацрта закона о електричној енергији и гасу на нивоу БиХ, а договорено је и да ће ентитетске владе изнијети позицију најкасније до краја ове године.

БиХ се од априла налази под санкцијама Енергетске заједнице, јер до 31. марта није усвојила Закон о регулатору, пријеносу и тржишту електричне енергије и плина.

Извор: Срна

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Романија

16.12.2017 09:44

Мирко не плаши народ, ми не знамо живјети без санкција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

16.12.2017 11:34

Бас тако,хвала вам будуци предсједнице,нр знам одакле Вам снага и енергија да се борите за народ који не заслузује никог осим Додика да га гули донхоле козе а они га јос мало па да славе мјесто својих слава.Какв народ и какав мозак мозе подрзати и бранити некога ко вам је рекао да цете за мјесец дана све плацати 10% скупље и да цете биди задузенији за скоро милијарду марака.Плати багру да крепа у бједи док се не опамети.

Name

Гојко

16.12.2017 09:57

Е сад ми је лакше, Мирка за председника!

ОДГОВОРИТЕ