Данас облачно вријеме с кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити облачно са кишом, уз највишу дневну температуру ваздуха до осам степени Целзијусових.

Босна и Херцеговина 16.12.2017 | 09:07
Данас облачно вријеме с кишом
Пријеподне биће облачно с кишом у већини предјела, у планинама са снијегом. На западу и сјеверу понегдје сусњежица и снијег и у нижим предјелима, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Послијеподне доћи ће до слабљења падавина и разведравања. Кише ће бити само локално, највјероватније на истоку, сјеверозападу и на југу у виду краћих пљускова.

Претежно суво ће се задржати до вечерњих часова, након чега се очекује наоблачење које ће донијети нове падавине, углавном снијега, уз формирање мањег покривача у брдовитим и планинском предјелима, понегдје и у нижим предјелима.

Највиша дневна температура ваздуха биће од три до осам, на југу и југоистоку степен два виша, а у вишим предјелима око нула степени.

Вјетар ће бити слаб сјеверног и сјеверозападног смјера, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Бјелашница минус три степена Целзијусова, Клековача минус један, Мркоњић Град, Крупа на Уни и Рибник нула, Србац, Нови Град, Шипово, Бањалука, Бијељина и Мљечаница један, Хан Пијесак и Бугојно два, Добој и Ливно три, Калиновик, Зворник и Сарајево четири, Сребреница пет, Гацко и Соколац седам, Источно Сарајево осам, Вишеград и Мостар девет, Фоча и Неум 10, а Билећа, Рудо и Требиње 11 степени Целзијусових.

Падавине у протекла 24 часа: Гацко 99 литара кише по метру квадратном, Билећа и Требиње 54, Калиновик 53, Бањалука 48, Рибник 40, Мркоњић Град 36, Крупа на Уни 35, а Србац 34 литра по метру квадратном.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар