Danas oblačno vrijeme s kišom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti oblačno sa kišom, uz najvišu dnevnu temperaturu vazduha do osam stepeni Celzijusovih.

Bosna i Hercegovina 16.12.2017 | 09:07
Danas oblačno vrijeme s kišom
Prijepodne biće oblačno s kišom u većini predjela, u planinama sa snijegom. Na zapadu i sjeveru ponegdje susnježica i snijeg i u nižim predjelima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Poslijepodne doći će do slabljenja padavina i razvedravanja. Kiše će biti samo lokalno, najvjerovatnije na istoku, sjeverozapadu i na jugu u vidu kraćih pljuskova.

Pretežno suvo će se zadržati do večernjih časova, nakon čega se očekuje naoblačenje koje će donijeti nove padavine, uglavnom snijega, uz formiranje manjeg pokrivača u brdovitim i planinskom predjelima, ponegdje i u nižim predjelima.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od tri do osam, na jugu i jugoistoku stepen dva viša, a u višim predjelima oko nula stepeni.

Vjetar će biti slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Bjelašnica minus tri stepena Celzijusova, Klekovača minus jedan, Mrkonjić Grad, Krupa na Uni i Ribnik nula, Srbac, Novi Grad, Šipovo, Banjaluka, Bijeljina i Mlječanica jedan, Han Pijesak i Bugojno dva, Doboj i Livno tri, Kalinovik, Zvornik i Sarajevo četiri, Srebrenica pet, Gacko i Sokolac sedam, Istočno Sarajevo osam, Višegrad i Mostar devet, Foča i Neum 10, a Bileća, Rudo i Trebinje 11 stepeni Celzijusovih.

Padavine u protekla 24 časa: Gacko 99 litara kiše po metru kvadratnom, Bileća i Trebinje 54, Kalinovik 53, Banjaluka 48, Ribnik 40, Mrkonjić Grad 36, Krupa na Uni 35, a Srbac 34 litra po metru kvadratnom.

Izvor: Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar