Љубимац Аустралије се враћа из пензије!

Омиљени играч на Аустралијан Опену Лејтон Хјуит одлучио је да заигра на гренд слему у Мелбурну у јануару.

Тенис 21.12.2017 | 17:30
Љубимац Аустралије се враћа из пензије!
Лејтон Хјуит одлучио је да је прекине пензију и наступи на Аустралијан Опену. Он ће играти у дублу са земљаком Семом Гротом.

Грот је са одушевљем прихватио идеју о заједничком наступу са бившим првим играчем света и тако се на најбољи начин опрости од тениса.

"Разговарао сам о тој могућности са Лејтоном и сјајно је што је прихватио да наступимо заједно. Ја сам био уз Лејтона када се опростио и одлично је што ће он бити ту када се ја званично поклоним", рекао је 30-годишњи Грот.

Хјуит, који је љубимац публике на Аустралијан Опену, није се много премишљао.

"То ће бити забавно. А Аустралијан Опен је управо такав турнир. Заиста ћу уживати. Удараћемо много лоптица, сваког дана, али нећемо бити тамо због брпјки. Желимо стварно да направимо нешто", навео је Хјуит, који ће у фебруару напунити 37 година.

Хјуит никада није освојио Аустралијан Опен, а најближи титулу био је 2005. када је играо финале. Он је током каријере подигао два гренд слем пехара - УС Опен 2001. и Вимблдон 2002. године, и уједно је последњи Аустралијанац коме је то пошло за руком.

Хјуит је селектор Дејвис куп тима Аустралије.

Када је у новембру 2001. године преузео прво место АТП Листе, постао је најмлађи тенисер у историји коме је то пошло за руком. Тада је имао 20 година, осам месеци и 26 дана.

Аустралијан Опен, на којем титулу брани Роџер Федерер, одржаће се од 15. до 28. јануара у Мелбурну.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар