Ljubimac Australije se vraća iz penzije!

Omiljeni igrač na Australijan Openu Lejton Hjuit odlučio je da zaigra na grend slemu u Melburnu u januaru.

Tenis 21.12.2017 | 17:30
Ljubimac Australije se vraća iz penzije!
Lejton Hjuit odlučio je da je prekine penziju i nastupi na Australijan Openu. On će igrati u dublu sa zemljakom Semom Grotom.

Grot je sa oduševljem prihvatio ideju o zajedničkom nastupu sa bivšim prvim igračem sveta i tako se na najbolji način oprosti od tenisa.

"Razgovarao sam o toj mogućnosti sa Lejtonom i sjajno je što je prihvatio da nastupimo zajedno. Ja sam bio uz Lejtona kada se oprostio i odlično je što će on biti tu kada se ja zvanično poklonim", rekao je 30-godišnji Grot.

Hjuit, koji je ljubimac publike na Australijan Openu, nije se mnogo premišljao.

"To će biti zabavno. A Australijan Open je upravo takav turnir. Zaista ću uživati. Udaraćemo mnogo loptica, svakog dana, ali nećemo biti tamo zbog brpjki. Želimo stvarno da napravimo nešto", naveo je Hjuit, koji će u februaru napuniti 37 godina.

Hjuit nikada nije osvojio Australijan Open, a najbliži titulu bio je 2005. kada je igrao finale. On je tokom karijere podigao dva grend slem pehara - US Open 2001. i Vimbldon 2002. godine, i ujedno je poslednji Australijanac kome je to pošlo za rukom.

Hjuit je selektor Dejvis kup tima Australije.

Kada je u novembru 2001. godine preuzeo prvo mesto ATP Liste, postao je najmlađi teniser u istoriji kome je to pošlo za rukom. Tada je imao 20 godina, osam meseci i 26 dana.

Australijan Open, na kojem titulu brani Rodžer Federer, održaće se od 15. do 28. januara u Melburnu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar