Туђа трава није зеленија - Бедене неће више ''да буде Енглез''!

Љубљанчанин Аљаж Бедене је 2015. године добио држављанство Велике Британије па је од тада "бранио" црвени крст Светог Ђорђа.

Тенис 18.12.2017 | 10:30
Туђа трава није зеленија - Бедене неће више ''да буде Енглез''!
Међутим, ИТФ је увео ново правило за држављанства које спречава Беденеа да игра за Британију у Дејвис купу и на Олимпијским играма, па је одлучио да се врати родној груди, како би могао да наступи на Играма 2020. у Токију.

Бедене има 28 година, тренутно је други рекет Британије, на 49. месту на АТП листи. 

"Поносно сам називао Британијом својим домом последњих девет година, много људи ми је омогућило да се осећам добродрошло тамо. Захвалан сам ТС Британије (ЛТА) на помоћи у борби да наступам за Дејвис куп тим. Сањао сам да играм за земљу која ми је донела толико", рекао је Бедене. 

На његову одлуку утицала је и смена селектора ДК тима Словеније, дугогодишњег "капитена" Блажа Трупеја је заменио Миха Млакар, Беденеов добар пријатељ који је присуствовао и његовом венчању у августу. 

Осим тога, Млакарев помоћник је Аљажов брат близанац Андраж, а Словенци су се дуго трудили да врате Беденеа под своју заставу. 

У међувремену, Бедене је после шест година напустио свој дом у Хертфордширу, јер његова супруга Кимали није успела да се привикне на живот у ВБ, па су се вратили у Словенију како би могла да настави своју певачку каријеру. 

Бедене је последњих неколико месеци тренирао са британским тренером Ником Кавадајем у Љубљани, мада је повремено боравио и у британском Националном тениском центру у Роехемптону.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар