Tuđa trava nije zelenija - Bedene neće više ''da bude Englez''!

Ljubljančanin Aljaž Bedene je 2015. godine dobio državljanstvo Velike Britanije pa je od tada "branio" crveni krst Svetog Đorđa.

Tenis 18.12.2017 | 10:30
Tuđa trava nije zelenija - Bedene neće više ''da bude Englez''!
Međutim, ITF je uveo novo pravilo za državljanstva koje sprečava Bedenea da igra za Britaniju u Dejvis kupu i na Olimpijskim igrama, pa je odlučio da se vrati rodnoj grudi, kako bi mogao da nastupi na Igrama 2020. u Tokiju.

Bedene ima 28 godina, trenutno je drugi reket Britanije, na 49. mestu na ATP listi. 

"Ponosno sam nazivao Britanijom svojim domom poslednjih devet godina, mnogo ljudi mi je omogućilo da se osećam dobrodrošlo tamo. Zahvalan sam TS Britanije (LTA) na pomoći u borbi da nastupam za Dejvis kup tim. Sanjao sam da igram za zemlju koja mi je donela toliko", rekao je Bedene. 

Na njegovu odluku uticala je i smena selektora DK tima Slovenije, dugogodišnjeg "kapitena" Blaža Trupeja je zamenio Miha Mlakar, Bedeneov dobar prijatelj koji je prisustvovao i njegovom venčanju u avgustu. 

Osim toga, Mlakarev pomoćnik je Aljažov brat blizanac Andraž, a Slovenci su se dugo trudili da vrate Bedenea pod svoju zastavu. 

U međuvremenu, Bedene je posle šest godina napustio svoj dom u Hertfordširu, jer njegova supruga Kimali nije uspela da se privikne na život u VB, pa su se vratili u Sloveniju kako bi mogla da nastavi svoju pevačku karijeru. 

Bedene je poslednjih nekoliko meseci trenirao sa britanskim trenerom Nikom Kavadajem u Ljubljani, mada je povremeno boravio i u britanskom Nacionalnom teniskom centru u Roehemptonu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar