Како мијењати Изборни закон?

Члан Централне изборне комисије БиХ /ЦИК/ Бранко Петрић сматра да свака измјена Изборног закона БиХ мора бити примјењива, њена спроводивост стручно тестирана и усклађена са нормама важећих прописа.

Босна и Херцеговина 15.12.2017 | 09:30
Како мијењати Изборни закон?
"Ни у ЦИК-у ни у радној групи за измјене Изборног закона БиХ нисмо добили приједлоге за измјене, нити нас је ико консултовао о њима. О њима смо читали из медија, а радна група је на чекању док се не види судбина те масе приједлога", рекао је Пертић, који је и предсједавајући радне групе.

Он је за "Глас Српске" подсјетио да су раније биле измјене Изборног закона БиХ које нису биле спроводиве, попут квота за мање заступљени пол.

На питање да ли се због политичких надмудривања може догодити да БиХ не усвоји измјене Изборног закона и да се од земље направи случај као у Мостару, Петрић је рекао да је Мостар преседан и да је убијеђен да се таква ситуација неће и не може десити на нивоу БиХ.

"Избори ће бити расписани на основу постојећег закона, спроведени, овјерени и имплементирани, а онда постоји други круг у дијелу посредних избора за домове народа, гдје се могу очекивати одређени неспоразуми.

Међутим, увјерен сам да у закону постоји формулација која омогућава да се у крајњем случају и тај проблем ријеши", додао је Петрић.

(Глас Српске)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

писац

15.12.2017 08:47

Изборни закон се мора промијенити и онемогућити разним "папцима" и "прелетачевићима" да мандате носе у друге странке и партије!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

15.12.2017 09:16

Изборни закон свакако треба мењати знаци ко год буде у било којој странци укро или купио јадан глас одма му дати забрану у политицком зивоту па нек тад буду преседници.

Name

зеница блуз

15.12.2017 08:55

Треба забранити националне странке и увести поново комунизам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука блуз

15.12.2017 11:52

Свака част за коментар. Ову багру од милион странака треба под хитно растјерати и послати у п.м., а вратити комунисте као једину политичку снагу земље.