ПС БиХ: Хитно усвојене акцизе

Представнички дом Парламентарне скупштине јутрос рано усвојио је по хитном поступку сет закона о акцизама, којим се за 0,15, односно  0,18 марака када се дода ПДВ. повећавају цијене горива, што ће изазвати лавину осталих поскупљења.  За закон, односно повећање акциза гласала су 22 посланика, док је против било 20.  За сет закон о акцизама, односно путаринама, гласали су посланици СДА, СНСД-а, СББ-а, ХДЗ-а БиХ и ХДЗ-а 1990.

Босна и Херцеговина 15.12.2017 | 05:36
ПС БиХ: Хитно усвојене акцизе
Против закона били су чланови клубова посланика ДФ-а, СДС-а, Независног блока, независни посланик Ђорђо Крчмар те посланици БПС-а и А-СДА. 

Ово је пета верзија закона о акцизама која је усвојен у Парламенту БиХ, а чије усвајање су тражилие ентитетске владе и представници Међународне заједнице у БиХ.

Процедура око стављања сета закона о акцизама проведена је уз кршење пословника о раду, јер се није знало ко је предлагач а и о дневном реду се није гласало него је проглашен самоинцијативно од стране предсједавајуће Представничког дома Борјане Кришто (ХДЗ) уз сагласност замјеника Шефика Џаферовића.

Претходно зовај закон је. такође, гласовима СНСД-а, СДА и ХДЗ-а прихваћен и у Дому народа БиХ, који се појавио као предлагач хитне процедуре поменутог сета закона о акцизама.

Расправу о процедурама и предложениом сету закона о акцизама пратиле су честе посланичке паузе, у којима је било о дошаптавања посланика СДА, СНСД.а и ХДЗ-а.

Ради се о петој верзији закона о акцизама, на чијем доношењу већ скоро годину дана инсистирају владе РС и ФБиХ, као и међународна заједница.

Овим  су отклоњене препреке за нови аранжман код ММФ.

Према тврдњама претходних дана су вршени додатни притисци на посланике у циљу обезбјеђивања скупштинске већине за усвајање сета закона о акцизама.

Најактивнији у лобирању да акцизе буду усвојене био је шеф делегације ЕК у БиХ Ларс Вигемарк, који је убјеђивао посланике да гласају ова законска рјешења у чему је коначно и успио.



Према ријечима предсједавајуће Клуба посланика СДС-а Александре Пандуревић, посланици треба да штите економске интересе БиХ, а не међународне заједнице и међународних финансијских институција.

Пандуревићева је казала  да ће се након овога повећати инострани дуг, који БиХ ионако не може да издржи, док је посланик СДС-а Борислав Бојић рекао да ће повећање акциза изазвати линеарно повећање цијена у БиХ и пад стандарда грађана.

Момчило Новаковић из НДП-а истакао је да је економска азбука да се економске реформе не могу проводити повећањем пореских стопа.

"Оно што ми данас радимо није економско, него политичко питање", рекао је Новаковић, наводећи да је сваки покушај да се овај законски сет представи као реформа противан економској науци.

Према његовим ријечима, БиХ, односно владе РС и Федерације БиХ, које воде СДА и СНСД, није испунила раније постављене циљеве из аранжмана са ММФ-ом, због чега су сада потребне акцизе да се обезбиједи наставак аранжмана са овом финансијском институцијом и враћање раније подигнутих кредита.

Посланик А-СДА Јасмин Емрић изразио је сумњу у образложења да ће усвајањем сета закона о акцизама у БиХ услиједити привредно и економско благостање наводећи да нема конкретних пројекција ефеката усвајања ових закона.

Салко Соколовић из Независног блока оцијенио је да су "акцизе потребне да поједине странке обезбиједе провођење изборне кампање идуће године те сигуран пласман кредитних средстава европских финансијских институција".

И остали противници усвајања акциза изнијели су своје аргументе за то, а једина која је у расправи учествовала а подржала законски сет била је Диана Зеленика из ХДЗ-а 1990.

Зеленика је у ранијим покушајима повећања акциза била против, а промјену става образложила је тиме да је у модификованом законском сету обезбијеђена транспарентност трошења средстава, што је био услов ХДЗ-а 1990.

Предсједавајући Клуба посланика ДФ-а Дамир Бећировић оцијенио је понижењем покушај Зеленике да оправда промјену свог мишљења.

Након гласања о сету закона о акцизама сједница је нешто иза 4.00 часа прекинута, уз најаву да ће данас наставак бити одржан наставак с почетком у 10:00 часова.

Најављео је и покретање апелације код Уставног суда БиХ због спорних процедура које су пратиле усвајање овог закона. 

(БН/Срна)

Коментари / 156

Оставите коментар
Name

Хдндх

15.12.2017 05:03

То је то цеститам народу. Сад нек кука и мудрује јер конкретно да се побуни нема знања ни храбрости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

15.12.2017 07:27

Барем неце бити сверца изједнацице се цијене са србијом :)

Name

поскок

15.12.2017 07:43

Немојте бити на крај срца, ово је све за "добро народа"!? Има једна пјесма која каже: "Ој народе стоко моја".

Name

ДЕГОТХИА

15.12.2017 07:46

ЈЕДИНО ШТО "НАРОД" МОЖЕ ДА УРАДИ ЈЕ ДА СМАЊИ ПОТРОШЊУ ГОРИВА... САМО ЗА НАЈНУЖНИЈЕ... АКО МИ КАО ГРАЂАНИ СМАЊИМО ПОТРОШЊУ ГОРИВА ЗА 15% ИЛИ СИПАМО ГОРИВО У СРБИЈИ ИЛИ ХРВАТСКОЈ - ДОДИК И ОСТАЛИ ДРИПЦИ НЕЋЕ ИМАТИ КОРИСТИ ОД ПОВЕЋАЊА ЦИЈЕНА. АКО ХРАНУ КУПУЈЕМО ГОТОВИНОМ ДИРЕКТНО ОД СЕЉАКА ИЛИ РАДИМО ДИРЕКТНУ РОБНУ РАЗМЈЕНУ ИЛИ РАЗМЈЕНУ УСЛУГА - НЕМА ЊИМА НИ ПДВ-а. АКО НАЈНУЖНИЈЕ ПОТРЕПШТИНЕ КУПУЈЕМО У СРБИЈИ И ХРВАТСКОЈ - ОПЕТ ИМ НЕМА ПДВ-а.... ДАКЛЕ ГАНДИЈЕВСКА ТАКТИКА - ДА СЕ НАПРАВИМО МРТВИ И КРВОПИЈЕ ЋЕ ОТИЋИ САМЕ...

Name

Радивоје

15.12.2017 07:56

Хоће ли сад Бакир ударити на Републику Српску са оних 9000 специјалаца. Вјероватно је и он чекао да прођу акцизе па сад може ударити на свим фронтовима.

Name

Оља

15.12.2017 08:01

Народ це бити срецан кад буде ходио пјеске путевима (које це да плаца), а поред њега "стругну" скупоцјена возила оних који су ову одлуку донијели. Како ствари стоје, ниста боље није ни заслузио, сто јес', јес'.

Name

Радинко

15.12.2017 08:06

Казе нас Водја, нецемо попустити пред страним интересима па Секта изгласа закон који це нама који нисмо будзетлије загорцати зивот. Оцито Водји није проблем када се попуста странцима зарад лицне користи. Нама нови намети, а Секти паре од ММФ таман пред изборе и да се крпи масинерија СНСД-а ухљебљена на будзету. А, да, СзП су издајници, јасно ко дан јер нису дозволили да се нама свима отме да би се дало Баји. А сад це нови аутопутеви и то најскупљи на планети, ми плацамо они наплацују и све по закону. Народ је стока па це тако Баја владати јос бар 20 година, а и треба тако, нисмо боље ни заслузили.

Name

Ре

15.12.2017 08:13

А стаје СА пистаљкама СА напустањем сједнице то СДС несмједе направит ваља летит напоље а у бањалуци су као неки бунтовници багра је то

Name

само мало...само мало

15.12.2017 08:19

Главни Баја каже да одлуке на нивоу БиХ нису обавезујуће за РС, значи да се ова одлука не мора примјењивати на територији РС, је ли тако?

Name

РОМАНИЈА

15.12.2017 08:22

Ево доказа како СНСД бојкотује Џаферовића слика говори све, кад им треба онда је најбољи, нема га бољег, нити је ратни злочинац, обећо им је Џаферовић на славу долазити ломити колач....

Name

ре Ре

15.12.2017 08:41

Опозиција је поодавно требала да напусти парламент; Још у вријеме отварања афере “Два Папка” и да се у њега не враћа; Тада је то имало смисла; Данас, након свих безбројних силовања институција, чему је Опозиција мањевише незаинтересовано присуствовала, напуштање сједнице парламента дјелује као одраз безидејности и немоћи. Немоћи да се нешто конкретно учини против Режима који наставља немилосрдно да гази све институције и руши норме. “Освајање предсједничког стола” и “Пиштаљке” указивали су да Опозиција мијења приступ, дале су наду да коначно разумију да дјеловање у Оквиру који им омеђи Додик значи једино растакање управо Опозиције, али све је завршило уобичајено - Два перформанса и Опозиција је клонула.

Name

Реално

15.12.2017 09:10

Браво ДЗаферовицу ти си краљ за ове милокрадивце како те постују као неког краља нек се види ко је Бакир и Сефик.

Name

Ре ДЕГОТХИА

15.12.2017 09:39

Нажалост, не може тако. Ово је био услов да би добили кредит ММФ-а, који се враћа из буџета...и има приоритет приликом плаћања. То значи да ће прво платити рату ММФ-у, а нама шта остане...ако остане!

Name

бакс

15.12.2017 09:52

Ево милораду додатних 200 милиона годисње. Бице за предизборне, бице за нова запосљавања снсд ухљеба, бице за веце пензије 3 марке... Ма милина једна

Name

Рајко_ПД

15.12.2017 10:20

Зарад пара се СНСД преселио у Сарајево. Код Папцине Додике је све оправдано, само му је образ ДГ.

Name

ре

15.12.2017 10:58

И онда неко каже да Бошњаци, Хрвати и Срби не могу дјеловати братски :Д

Name

Најгоре

15.12.2017 10:59

Најгоре од свега што ће партије које су гласале за акцизе добити највише гласова на изборима јер ова СТОКА од народа нема мозга и гласа увијек исто без обзира што је сваки дан све горе.

Name

ПАТРИОТИЗАМ

15.12.2017 11:11

Ко је сад ИЗДАЈНИК на нивоу БХ и јос нек Стевандица ставе за предсједника Републике Српске он це ујединити све нас.Јер је он једини који неце издати Српску.

Name

Ре Ре

15.12.2017 11:18

Ти СНСД-ов боот-у лако те је препознати јер ти је опзоција увијек крива за све па и за закон о акцизама а ако си вец толико храбар сто не критикујес ове насе домаце "потурице" сто изгласасе закон него цес опет првом приликом велицати великог "СРБИНА" Дудука како нас брани а видимо фино нас је одбрани нетреба нам они Бакирови специјалци такозвани наси из СНСД-а це нас подави ови могу доци само да нас затрпају :(

Name

стево

15.12.2017 11:49

Ова народна крвопија и издајник би учинио све да спаси своје дупе. Е, ссда ће за те новце почети се додворавати се ситним милостама замагљеним да добију изборе. Ако би се овом народу догодила огромна трагедија ја мислим да не би остали до 4 х, а видите када је њихово дупе у питању онда могу И то једногласно без националних тензија да то усвоје. ...нисмо зртве , него сауцесници. Ипак би требало на улице, те нека госпида из опозиције покрену акцију ако су истински против.

Name

Економиста > ДЕГОТХИА

15.12.2017 13:00

Драги ДЕГОТХИА, као да јос основну ниси заврсио. Контрадикторан си,смијесан коментар, да неказем глуп коментар. Како кукавце једанпут казес да смањимо потросњу горива па онда да идемо у Србију или Хрватску да тоцимо? Па не зивимо сви на границама ових земаља да моземо "скокнут" и насути гориво и да нам буде пун резервоар. По твом коментару испаде да је једини проблем гориво као финални производ а није ти пало на памет да и хљеб сто купис данас "попије" мало горива,па надаље и млијеко исто тако, па надаље сол, сокови,месо,јаја,брасно,... А ста реци о огријеву, дрвној индустрији, индустрији уопсте...? Само будала,неписмен и покварен цовјек мозе тврдити да цемо имати користи од повецања акциза. ПОВЕЦАЊЕ АКЦИЗА НА ГОРИВО ИЗАЗИВА ИНФЛАЦИЈУ(ОПСТЕ ПОВЕЦАЊЕ ЦИЈЕНА) ЈЕР ЈЕ ГОРИВО СТУБ СВАКЕ ЕКОНОМИЈЕ. ТО НИКАД НЕЦЕ БИТ ЈАСНО ДУДУЦИМА У ВЛАСТИ И ПОКВАРЕНИМ РЕЗИМСКИМ УЛИЗИЦАМА А НИ ПОКВАРЕНОМ НАСЕМ НАРОДУ КОЈИ ИХ ИЗАБРА. Нек нам економију воде професори енглеског, доктори, медицинари, правници, професори историје,физицког васпитања... Да ли се ико икад запитао је ли нормално како неко мозе "поповати" о економским појмовима а није од те струке, поцев од премијерке, Баје,..? Гдје је ту логика??? За кога ми то гласамо??? Цему се надамо?? Сматрам да економију мозе водити искљуциво економиста а никако проф. енглеског, судија бити правник а никако економиста, лијецити људе доктор а никако правник...

Name

ДЕГОТХИА

15.12.2017 15:29

Ре ЕКОНОМИСТА.; НИШТА НИСИ СХВАТИО ШТО ЈА НАПИСАХ МОЈ ЕКОНОМИСТА. ЈЕДИНО ШТО СИ СЕ НАСИКИРАО И СИЛНО РАСПИСАО И ПОМЈЕШАО ЖАБЕ И БАБЕ, АЛИ ДА ТИ ПОЈАСНИМ; ЈА САМ ПИСАО У "АНДАЛУЗИЈАМА", А ТИ СЈЕДИ И ПОНОВО УЧИ ТАБЛИЦУ МНОЖЕЊА - ПОНАВЉАЊЕ ЈЕ МАЈКА ЗНАЊА . ШАЛИО САМ СЕ, МИ СМО НА ИСТОЈ СТРАНИ... И ИСТО МИСЛИМО САМО РАЗЛИЧИТО СЕ ИЗРАЖАВАМО... ЗБОГ ТОГА НИЈЕ ФИНО ВРИЈЕЂАТИ НЕКОГА...

Name

дзони

15.12.2017 16:37

Ахахаха....опет Додиг слага народ због пара.Вазно је да су се Снсд и Сда помирили и да се опет воле!Сад це се Косарац и Дзаферовиц изљубити 2 или мозда 3 пута!

Name

пиштаљке

15.12.2017 17:20

А гдје су биле пиштаљке ових из СЗП,ако тамо пиште лете из власти а овамо пиште да дођу на власт.

Name

Економиста > ДЕГОТХИА

15.12.2017 20:30

Друзе мој иако смо на истој страни имао сам потребу да ти казем да ти је коментар залосно смјесан јер оцито, као сто и рекох, не владас ни близу економским појмовима а самим тим ни датом темом да би писао у , како сам казес, "АНДАЛУЗИЈАМА" , ироницно. Ја сам таблицом мнозења изуцио и оцито одмакао од тебе у том погледу. Пробај уцити уз неког ко има знање јер овакви залосни испади немају ни смилса,ни везе са темом, а нису ни духовити.Вјеруј, исцитао сам доста коментара и вратих се на твој јер је,опет морам реци, залосано смјесан. Ти пробај мало несто да науцис на дату тему па онда писи сатирицно, вјеруј бице много интересантије и паметније. Да ти казем да обновис градиво, не иде јер га оцито немас, тако да морас мало да се потрудис да науцис па да обнављас.

Name

@само мало....само мало....

16.12.2017 09:24

У Бајине приче вјерују само заглупљени...у међународном смислу РС не може без БиХ готово па ништа! Ето, зашто не ријеши са Србијим отворена питања? Сва су та отворена питања на територији РС.

Name

А СДП

15.12.2017 05:31

А како је гласао СДП?

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

15.12.2017 07:37

Против акциза је гласао СДП БиХ!!

Name

Па

15.12.2017 08:20

Мени је овдје једино жао СДС- а. На власти а изгубише. Како ? Избори иду а паре одоше СНСД- у. ( ту је тај проблем основни и главни а народ ма ко је* е народ, народ ће се и онако снаћи )

Name

ре 075

15.12.2017 08:26

А да је требао глас гласали би за

Name

Мара

15.12.2017 05:33

Ма боли њих за народ, нека је њима добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

15.12.2017 08:48

УДРИ ПО БЈЕДИ И НИСМО ЗА БОЉЕ.ДЕРИ ТЕ КОЗУ КАД ОВЦЕ У РЕДУ ЦЕКАЈУ И НЕ БЛЕЈЕ,А КАМОЛИ СТА ДРУГО.САМО ОПАЛИТЕ ТАКО ТРЕБА.ВУНУ ПА КОЗУ ОНДА МЕСО ПА МОЗДА И КОСТИ НЕКАКО ИСКОРИСТИТЕ.ДЕРИ БАЈА ПОЗЛАТИЛЕ СЕ ?

Name

боже сачувај

15.12.2017 08:59

Немој Маро тако нико није крив него народ народ који гласа и треба му тако, већина их је треба им дупло увести акцизе па нека поново гласају, имају за кога још мало па ће у контејнере да претурају, није ми их ни жао тако су и хтјели.

Name

Теслиц

15.12.2017 12:26

Гули сиротињу и најбједњи народ у европи да би дрзавни паразити и ухљеби имали примања....

Name

СДА

15.12.2017 05:37

Знаци опет смо власт са СНСДом..јупииии А да јавности казем да смо ми СНСД јунаци а СДС опет издајници српсског народа...хихихихихихихихи

ОДГОВОРИТЕ
Name

тако је

15.12.2017 08:09

Браво за коментар СДА, СДС издајници јадно нормални народ ваљда је већ једном видио да је тако а будале неће никад. Живио СДС и недајте своје ја, а РТРС нек прича како му се диригује, али није више нико луд. Незнам како неко мора да плаћа ту ТВ кад је никад и не гледа. Од првог дана сам СДС и остаћу. Живио Вукота Говедарица, млад, паметан и перспективан човјек и није као поједини ја па ја а од њих ништа.

Name

ово је бих

15.12.2017 05:50

Откуд сад одједном има вецина за усвајање акциза,ко је промјенио мишљење,сем ове јадне зеленике???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Страшно

15.12.2017 09:30

Да није жалосно било би смијешно, само јој презиме говори да је зелена још а још је јадно и жалосно поједино женско у власти ништа од њега ил науче напамет као у првом основне дјеца што уче пјесмице тако и оне опет (поједине) што им се каже или напише само изрецитују као пјесмицу шта ћеш ни бриге ни памети само нек добро држе столице да им се не измакну и требало би да носе име папгајке рецитатори.

Name

Аваз

15.12.2017 09:32

СББ

Name

харац рајо, ил јос горе бице..

15.12.2017 06:07

Сада це Вигија његов сеф потапсати по рамену, а ми остали да одрјесимо кесу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поклањам

15.12.2017 12:27

Сиротињо и богу си теска...дери и козу биједи

Name

xyз

15.12.2017 06:10

Ето народе види добро за кога треба да гласаш!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

жалосно

15.12.2017 09:35

Гласајте браћо за СНСД добили сте све што сте тражили, само биједу. Напријед само тако и даље мислите тако, тако вам и треба. ХИХИХИХИ

Name

Модрица

15.12.2017 06:17

Све сам мислио да црње немозе бити,Али бас нам се црно ипсе...ХВАЛА ГЛАСАЦИМА СНСД СТО СМО СВАКИМ ДАНОМ СВЕ ВИСЕ БИЈЕДА....☹☹☹

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свака вам част

15.12.2017 08:12

Модрица тако је они и не знају за боље.

Name

Чамил

15.12.2017 08:28

Е јадан ти нећеш имати за кафе да сједиш по цијели дан у кафићу, иди ради па нећеш кукати.

Name

јоле

15.12.2017 10:32

Тако је Цамиле. Дефинитивно смо народ који би све потросио сто има.На обицном путу саобраца камион.трактор, бицикло, пјесак,аутобус, гине се сваки дан а народ се буни сто се неко сјетио да направи мало пута.Нису нама јадне власти него народ.

Name

РС,Референдумска Српска

15.12.2017 06:22

Те хостаплере од посланика,гдје год да видите,трбеба у оци гледати и истину ом у лице реци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трц

15.12.2017 06:30

Од данас је септичка јама још дубља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чамил

15.12.2017 08:30

Ти не излазиш из ње па зато тако и причаш, иди ради нешто да зарадиш.

Name

Ре Цамил

15.12.2017 11:21

И ти си Цамиле у њој заједно са нама само сто сад нема висе да виримо него смо поцели да ронимо и на смјену моземо мало узети цисте хаве хахахаха али тако нам треба ЗАСЛУЗИЛИ СМО

Name

Реално

15.12.2017 06:31

Ако објективно гледамо на ствари ово смо и заслужили. Ми смо један од ријетких народа који упорно бира власт која га краде и сиромаши.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Страшно

15.12.2017 08:15

Реално, како ко је овако заслужио они глупи и наивни а нормални нису ако их уопште има,

Name

Ре страсно

15.12.2017 10:10

Нормални , ја би још додао и паметни , су у великом броју напустили ову земљу па вјероватно о судбини свих нас одлучују ови други.

Name

откуд заједно

15.12.2017 06:33

Зар нису СНСД овци напуштали парламент због Џаферовића, откуд сад са њим у договору?

ОДГОВОРИТЕ
Name

брегови

15.12.2017 08:13

СНСД је све спреман урадити за кредите, што те чуди?

Name

Батман

15.12.2017 08:15

Зло јуце, зло данас, зло сутра-СНСД

Name

Хахаха

15.12.2017 08:19

Хахаха, кад су паре у питњу и он је мио ма у којој војци био.

Name

Бањалуцанин

15.12.2017 10:33

Слика говори сама за себе.Само сто се не грле овај Клосарац ,Мајкицка и Дзафер а вамо нама просипају прицу .Мрсх багро СНСД-овска.

Name

АЛБАТРОС

15.12.2017 06:35

НОВА ПАРЛАМЕНТАРНА ВЕЦИНА НА НИВОУ БИХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

модричанин

15.12.2017 08:54

СДС се треба повући из СМ.

Name

Јоса

15.12.2017 06:37

Страсно је ста раде народу, свака цаст за странке које нису подрзале

ОДГОВОРИТЕ
Name

Страшно

15.12.2017 08:23

Јоса, мислим исто и честитам странкама које их нису подржале а они на сваком ТВ каналу спомињу те странке да су издајници, јадно и жалосно. Напад је најбоља одбрана, само нападај на друге а ради како хоћеш то важи за њих, њихова одвратна бахатост.

Name

Ето

15.12.2017 10:26

Да резимирамо гориво од сад 2,40 не заборавите и пдв се додаје на исто

Name

ЛУКА

15.12.2017 06:39

БИЈЕДНИ НАРОД НЕМОЦАН И ОПУСТОСЕН А БАГРИ НИКАД ДОСТА ДРЗЕ НАС КАО ОВЦЕ У ТОРОВИМА А ЊИМА ЛУКСУЗ БАХАТОСТ И УЗИВАЊЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Батман

15.12.2017 08:18

Свака цаст за један истински и назалост реални коментар слике у БиХ

Name

Маца Дискреција

15.12.2017 06:45

Издрзи сиротињо, њима је лако!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

15.12.2017 18:45

Милица Марковић изјави да се сад сви морамо стиснути.

Name

Битанга

15.12.2017 06:47

Ајдмо сад сви обавезно гласање за СНСД-ове ПАТРИОТЕ и браниоце Републике Српске. Гладни, јадни, бједни ал поносни :(

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јој

16.12.2017 21:19

Млице ,ко ти даде име мора да те тата и мама дуго нису видјели на дневном свјетлу.

Name

075

15.12.2017 06:47

Сутите народи и трпите. Док вас ове униформисане сељацине бацају у сиромаство. Ето сад знамо ко је против народа. А народ ако је мазохиста ово и заслузује. Пријатно. БТW И ХДЗ 1990 је гласао за акцизе, "Сретна нам Нова 2018. са поскупљењима"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Село весело

15.12.2017 06:48

Сад кад нам крене проспаритет, кад се крене са градњом, кад почне нателитет да цвјета. Једино сто нам остаје је наталитет, има да се ј...мо сами себе јел смо тако ГЛАСАЛИ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ауди

15.12.2017 08:45

Најбољи коментар икад написан. Свака ти цаст.

Name

Гладни народ

15.12.2017 06:50

Осјецај кад си гласао за СНСД,а они са Џаферовићем гласали за повећање цијена горива.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Џафо

15.12.2017 06:51

Сада Џаферовић није био сметња да СНСД учествује у раду!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре болесник

15.12.2017 08:04

Види Мајкићке како се примакла Џаферовићу.

Name

@болесник

15.12.2017 09:36

Мозда га пита, има ли право на јос једну отпремнину.

Name

Има ли овдје нормалних?!

15.12.2017 06:53

Марковић: Све радимо због грађана, издржали су ранија поскупљења па ће и ово!!! УДРИ ПО СИРОТИЊИ ИЗДРЖАЋЕ ОНИ, ИМА ЈОШ ДО НОКАТА ДА ГОРИ!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха

15.12.2017 06:53

Како се брзо споразумјесе око плијена и како сте називали СзП потурицама сад се види ко су потурице :(

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран Собот

15.12.2017 06:54

Да Бог да им за лијекова требало ко је год руку дигао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фед

15.12.2017 07:00

Зивјело братство и јединство у БиХ када треба овце сисати нема разилазења Браво

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

15.12.2017 07:04

Како се сада слазу Изетбеговиц, Додик и Цовиц, кад треба паре за кампању узети...и како сада Додик да казе да су "странци и Босњаци" против њега....странци му донијели побједу за идуце изборе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

15.12.2017 07:05

Већински делегатски систем....ко скупи већину може изгласати да му се плати пут на Мјесец. У неком другом животу можда ћемо живјети живот човјека!

ОДГОВОРИТЕ
Name

васервага

15.12.2017 07:09

А сад? Сад је вријеме за медијску офанзиву и спиновање народа пар дана. Да прогута ове акцизе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако треба

15.12.2017 07:10

Имацемо добре путеве, јос да ми је како купити какав ауто???

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

15.12.2017 07:21

Да преведемо АКЦИЗЕ знаце и уједно поскупљење свега намирница,горива, струје, воде, сколства, здравства а плата од просјецних "конститутивних народа, ако нису на будзету"остаје иста, МИЗЕРНА! Ко има висак пара нека се обезбиједи са храном прије поскупљења!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кукиц

15.12.2017 07:35

Е мој глупи народе ста си себи дозволио.Еј једна камара г..... да управља са тобом. Ово је буквално као 41.кад један устаса води сто људи на стрељање, и они тако мирно иду ко на спавање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+1

15.12.2017 08:06

Тацно тако, с тим сто ово траје вец 20 година.

Name

Микица

17.12.2017 20:41

Управо ми исто пало на памет,само ме цуди засто народ толике године сути,кад се требало ици у борбу и гинут било добровољаца а гле сад нигде никог да покрене револуцију а ови упорно пљацкају и богате се на рацун народа.Несто ту дебело не стима

Name

поy хакеру

15.12.2017 07:37

Стварно до сада(и када је повучена одлука о референдуму) ми се чинило да СНСД не може свакодневно демантовати себе!!!!Ово је понижење за властите гласаче!!!!!Па како сад у исти кош са СДА!ПА како са Бакиром кад је СзП издајник и они тамо издају наше интересе!!!!До сада смо због једине добре ствари "националне реторике""гласали за СНСД ,ал сад је стварно ДОСТА!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

15.12.2017 08:01

Касно је сад,са акцизама це бити на власти јос 10 год. Имају пара за папкарење само тако ...

Name

ре

15.12.2017 09:19

Шири су ово маневри и протуудари што написа онај писац,новинар колумнист Дакић!!!!Ал народ плаћа ,као и свагдје!!!!

Name

ХРКЉУШ

15.12.2017 07:45

Срећну Нову 2018 год. желе Вам акцизне патриоте у парламенту БиХ,клубови СДА,СНСД,СББ,ХДЗ и ХДЗ 1990.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

15.12.2017 07:56

СИКТЕР БАГРО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

15.12.2017 08:00

Јој кад сад Рајко Васић напише АВ није добар он издаје а Додик је добар и кад ради са Човићем и кад поништава референдум и кад је све окорјело у криминали из других странака примио у СНСД а из СНСД е протјеро све људе ,пријатеље, који су искрено радили и ..........

ОДГОВОРИТЕ
Name

федер wаген гламоцани

15.12.2017 08:03

Брука

ОДГОВОРИТЕ
Name

александар

15.12.2017 08:05

Супер сада ћемо боље живјети.Хвала посраницима и интелигентном народу БиХ.Србин сам,али смо ми тачно глупи Босанци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градјанин

15.12.2017 08:10

СДА, СНСД, ХДЗ, ХДЗ1990 и СББ, су овим изгубили изборе у октобру идуце године.И трреба их се ријесити за сва времена. Затим спроведти истраге о богатству лидера тих странака, а и осталих њихових пајтаса. Дакле прво сто це бити изгласано у парламенту на нивоу дрзаве, бице Закон о поријеклу имовине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

15.12.2017 08:29

Ма ко ће изггласати Закон о порјеклу имовинуе??Нема овдје више градјана!!!!Овдје остајају папци и робови!!!!Папке ће појести ови као овај што је за колаче наредио пљачку робља и присилно исељавање!!!!!!

Name

Црно на сиво

15.12.2017 08:39

Сад се конацно видјело ко су пулени ових сто су притискали да се усвоје те акцизе и утрпа нови кредит. Тим пуленима це бити намјестени и избори до године. А од народа не оцекуј ниста. Како год, црно нам се писе

Name

Бакировци

15.12.2017 08:17

Види види Бакирових Срба како заједно са Бакиром изгласаше "хараћ" народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Бакировци

15.12.2017 11:26

Сад си ме збунио Који бакировци срби зар није СДС гласао против :) Молим те објасни ми ово зар нецемо сад бити примљени у ЕУ по кратком поступку ? Зар неце сад теци мед и млијеко и свега це бити узиват цемо :)

Name

СРБ ин

15.12.2017 13:43

Бакир и МИле су стари пајташи , кад треба огулити народ. А онда кад треба посвадјати народ , наводном бригом за националне интересе, опет се договре. А народ глуп па глуп..

Name

ревоке

15.12.2017 08:18

Само напријрд, овај народ овакав какав јест и не заслузује бољу судбину, продаје се за пола киле меса и 5 пива под старом пред изборе. Требали су повецати акцизе за 30 умјсто 15 пфенинга. Поздрав за јаране Бакета и Бају! :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

x25

15.12.2017 08:20

На сцени је ипак Шефик Џаферовић, са својим "поданицима", што се види из приложеног, тек толико да се зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није него

15.12.2017 08:22

Ово је добар разлог да се изађе на протест.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АКЦИЗА

15.12.2017 08:23

ПРОКЛЕТИ СНСД, САМО ГДИЈЕ ЈЕ ЛОВА ТУ СУ. ВИДИТЕ КАКО СЕ СЛАЗУ СА БАКИРОМ ЦИМ ТРЕБА ЛОВА. ТО СУ ЦРВЕНИ КОЈИМА ЈЕ СТАЛО САМО ДО ПАРА И ВЛАСТИ А ДО НАРОДА НИ ТРУНКЕ ЈЕДНЕ. ЗА ВЛАСТ И КРЕДИТ ЦЕ И СОПСТВЕНИ НАРОД УНИСТИТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

15.12.2017 08:48

Одавно је народ уништен!!!Ово само хоће потабанат,учврстити!!!!!Да је неко други ово урадио ,био би проглашен народним издајником и Сорошем!!!!Ал они не!Они су патриоте и кад задњи залогај из уста отимају !!!!

Name

СТОКА

15.12.2017 08:29

НАРОД РС СУ ОБИЦНА ГО..НА КОЈА СУ ЛИЦНО КРИВА ЗА ОВО И СВЕ СТО НАМ СЕ ДОГАДЈА... ПА ГЛАСАЈТЕ ЗА СНСД И УБУДУЦЕ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

поy хакеру

15.12.2017 08:33

Сад ће у РС протурати причу о МАПУ,е они потписали они захтјевали а као сад поништавају!!!!Све ће они дати само да тужилаштво и суд остану у њиховим рукама!!!!!Какво очигледно понижење народа!!!!Ал то смо заслужили ,шутећи и повлачећи се пред полуписменим полтронима и западним лобистима најниже врсте!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лопови

15.12.2017 08:40

Лоповчинама никада доста!

ОДГОВОРИТЕ
Name

поy хакеру

15.12.2017 08:44

Није СДС крив за акцизе!!!!!Ал сви па и Александра је знала,наравно и Босић,за тројанце у редовима,од самог почетка!!!!Све је то страни (другоразредне шићарџије) фактор ,лоби и лобисти,који се поигравају са душом народа!!!!!!Наравно да је сдс под санкцијама био и остао и да је морао бити разбијен!!!!Ко и како је то урадио ,знају сви у сдс_!!Бједно за све нације на овим просторима!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

15.12.2017 08:44

Коначно ће и нама са крене набоље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

15.12.2017 08:45

Коначно ће и нама да крене набоље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОФИНКА

15.12.2017 08:46

Намјерно не писем акцизе , дакле зна се ко је гласао за пљацку градјана , а ко је био против , а то знају и ови хостаплери из ткз. медјународне заједнице , знаци даце лову овима сто су гласали за , да би молгли куповати гласове . И до сада су избори били циста формалност , а сада поготово и питам се да ли ови сто су гласали против уопсте треба да се кандидују за предстојеце изборе , када су избори вец купљени !?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

15.12.2017 08:46

Сретан је народ који има овако паметну и оговорну власт, власт са визијом за бољу и просперитетнију будућност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

15.12.2017 08:58

Гдје је сада папак Стевандић да нешто каже о сарадњи Снда са Бакиром Изетбеговићем.Ајде папак гукни сада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лопови

15.12.2017 08:59

Увели намет на вилајет Мајкицевој није скупо кад је узела отпремнину и опет радии остали њени компањони све сами лопови сакупе се када треба оробити народ све сами лопови се састали и договорили се против јаднога народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Клосарац

15.12.2017 09:02

А ста казе Стасаа??

ОДГОВОРИТЕ
Name

градјанин

15.12.2017 09:07

Е па господо драга, тразили сте и добили сте. Сад плацајте нафту 2.10 км по литру. Наставите и даље да подрзавате снсд. Сдс је показао да се бори за народ и свим силама је покусао да не продје закон, али назалост је просло. Нек вам је бог на помоци градјани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

15.12.2017 09:29

Па није ти снсд крив што си ухљуп и нерадник!

Name

Ама

15.12.2017 09:55

Ста само кмеуцете, путеви требају, бице посла, а све се то касније позотивно одрази.

Name

јасно

15.12.2017 10:16

Јаста него це бити посла!!!!Ено Латино Америка цвјета од помоћи које је ммф њима чинила!!!!А све на исти начин путем корумпираних Влада,лобиста ,измисљених сказки ,пучева афера!!!!!

Name

градјанин

15.12.2017 10:34

Одговорио бих овом Гојку, да нисам ухљуп и нерадник него постен градјанин и радник. Итекао је крив снсд, јер је гласао за то испред реда српског народа.

Name

Додо

15.12.2017 09:26

Сто науми то уради нисте му ни до кољена ви из сзп

ОДГОВОРИТЕ
Name

нула од цовјека

15.12.2017 10:23

Само папцина као он прелази преко свега, а карактер му је нула. Нека му пара - толико и вриједи!

Name

Ре

15.12.2017 11:31

Наравно цовјек наумио продати РС а успут це вјеру промјенити ако вец није хахахаахах а будала као сто си ти нефали му има вас и превисе

Name

борис балкан

15.12.2017 10:24

Алкохол се точио и трошио немилице. Мамурлук добар ал нема кајања...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посавски гониц у дијаспори

15.12.2017 10:36

Е људи ово је катастрофа сад висе нецу моци 2 кутије цигара на дан ни 4-5 кафа у кафицу. Нецу моци ни имати најновији мобилни а мозда цу и Голфа продати.Али неце ме ипак натјерати да радим јер послови који се нуде нису за мене ја сам само за канцеларије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Снсд

15.12.2017 10:45

Црвени гробари властитог народа. Фуј!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕацТОР

15.12.2017 10:50

Хахаха биће сад нафта скупа као у ЕУ ,данас литра дизела 1.09€ у аустрији.Нек праве путеве ,а ко ће њима да се вози само дијаспора кад додју на љетовање .Браво народе удри само по тастатури ,а политичари ће вама по ледјима и вашем дзепу,виде могу како они хоће без буне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

15.12.2017 10:53

Нису странке усвојиле акцизе него Парламент, што се проваљујете!!??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опозиција увјек

15.12.2017 10:59

Ајмо сада бабе бркане и олињали маторци из тих странака позурите да оптузите опозицију за васу сарадњу,кафанске крканлуке,отимацину од народа и за сав хаос који сте направили народу и који из тих фотеља дебело наплацујете а успут и на све друге нацине паљеткујете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пропаст зива

15.12.2017 11:09

Сад це Милорад да купи изборе а ова сиротиња једва цека септембар да им пусте мало новца у оптицај које крме и фесте локалних како себе називају газда и кад продје тај октобар цувени у РС завлада мук и тисина .Онда тај исти народ казе одсели омладина закљуцавају се куце нема зивота . Глупљи народ на свијету не постоји доказано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре пропаст...

15.12.2017 23:29

Не знам за друге али нема тих пара које би купиле мој глас као и до сада..боље бити гладан 365 дана у години него за 50 км сит 1 дан а са горцином у устима коју видим код купљених и за које се надам да су се опаметили вец једном...јер уз горцину и савјест проради а накнадне проблеме због истих нецемо ни спомињати,исувисе су видљиви страсни и погубни за све нас...да ли тих 50 усраних км или 1 дан намирница,вриједи дугогодисње патње.Освијести се народе!!!

Name

ЖИКА Ж

15.12.2017 11:13

ДОГОВОР О СМЈЕНИ ЏАФЕРОВИЋА..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Торнадо

15.12.2017 11:16

Честитам им Божић, Бајрам и остало што славе а ВИ народе.... Бјежите из ове вукојебине и не окреците се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неписмени новинар казе: „зовај закон“.......

15.12.2017 11:35

Претходно зовај закон је. такође, гласовима СНСД-а, СДА и ХДЗ-а прихваћен и у Дому народа БиХ, који се појавио као предлагач хитне процедуре поменутог сета закона о акцизама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

слабовиди

15.12.2017 12:02

Види Малог баје, па он неће да прича са Дјаферовићем, јел нас ово очи варају или је он на слици? Или је фотомонтажа?????????????

Name

007

15.12.2017 11:54

ИМАЈУЋИ У ВИДУ ЧИЊЕНИЦУ ДА ЈЕ ПРИЛИКОМ УСВАЈАЊА АКЦИЗА "ПРЕКРШЕН" ПОСЛОВНИК, ЗАШТО ПОСЛАНИЦИ САВЕЗА ЗА ПРОМЈЕНЕ НИСУ УЗЕЛИ ПИШТАЉКЕ И ОМЕЛИ ИЗГЛАСАВАЊЕ ТАКВОГ ЗАКОНА, ИЛИ ДА СУ НАПУСТИЛИ СКУПШТИНУ КАО ШТО СУ ТО УРАДИЛИ У СКУПШТИНИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ПРИЛИКОМ УСВАЈАЊА БУЏЕТА? ВЈЕРОВАТНО СУ ЗАБОРАВИЛИ ПИШТАЉКЕ КОД КУЋЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

15.12.2017 12:02

Поскупио је бензин ал није керозин, тако да ће Баја и Жељкица моћи још дуго да се возикају хеликоптером по вашарима и теферичима диљем РСа и пишају по народу. Браво за одлуку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

фарк

15.12.2017 12:05

Народе опет гласај за снсд. моземо молити бога сто снсд није стварао рс, сви би заврсили на ауто путу сид-београд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баба1111

15.12.2017 12:24

Циљ ММф није да овде створи богату и проспаритетну дрзаву са сретним и задовољним народом као сто је Норвеска или Свајцарска.Ако мало пратите видјецете да је сваки закон и пропис који је донесен као директива ММФ и Свјетске банке усмјерена ка томе да загорца зивот обицном цовјеку од пореза на непокретности,закона о раду и осталих закона који су усвојени по захтјеву ММФ.ММф хоце биједу и сиромаство да би лаксе могао да манипулисе и влада овим просторима....БИХ се треба мирно распасти и онда дасе сви унутар својих нових дрзава окренемо борби против зла званог ММФ и дузницко роспство

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕацТОР

15.12.2017 12:52

Хахаха биће сад нафта скупа као у ЕУ ,данас литра дизела 1.09€ у аустрији.Нек праве путеве ,а ко ће њима да се вози само дијаспора кад додју на љетовање .Браво народе удри само по тастатури ,а политичари ће вама по ледјима и вашем дзепу,виде могу како они хоће без буне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нихило

15.12.2017 13:05

Снсд, сда и хдз. Три стара јарана и њихова припадајуца стада. Хоце ли се народ икад опаметити у овој земљи?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

15.12.2017 13:21

Слика све говори.ко са ким сурује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

там ОНИ

15.12.2017 13:37

ОНИ СУ ТИ КОЈИ "СПАШАВАЈУ" И СРБЕ И ХРВАТЕ И МУСЛИМАНЕ???? Н е могу да вјерујем да је народ толико плитак да опет гласа за ове гуликоже и лопове. Глупи народе У ПАМЕТ СЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахаха

15.12.2017 15:12

Како их Милокрад увијек на крају извара, овај јадни СзП. Поред њих оваквих владаце 100 година. Цак це му и Мило Дјукановиц позавидјети. Који лузери ови из СзП, испаде да су опозиција и на нивоу БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милокрад евриц

15.12.2017 15:49

Банда лоповска...

ОДГОВОРИТЕ
Name

бивши радник

15.12.2017 15:55

Народе ваљда је сада свима јасно ко је издајник рс шта ће нама ауто пут до сарајева ако треба вучићу нека га он прави инека лиже д... бакиру ако хоће а нас да не петља...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аца

15.12.2017 16:25

РЕВОЛУЦИЈА !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кртола

15.12.2017 16:34

Је ли оно би Додику не пасе ЕУ, медјународна заједница, а паше лова од ММФ-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

заза

15.12.2017 16:42

ПА ТАЈ ДЗАФЕРОВИЦ ОДСИЈЕЦАО СРПСКЕ ГЛАВЕ А КЛОСАРАЦ И МАЈКИЦЕВА МУ ЛИЗУ КОЉАЦКЕ РУКЕ СТА РТРС ЦЕКА СТО НЕ ОСУДУЈЕ ИЗДАЈНИКЕ СРПСКОГ РОДА АКО СУ СРБИ АКО НИСУ ОНДА ИХ НЕТРЕБА ДИРАТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

део

15.12.2017 19:49

Ето додику пара за сигурну побједу следеце године...

ОДГОВОРИТЕ
Name

бос

16.12.2017 07:55

код овог снсд-а се све више примјећује како личе на снс вучићев. све ово вуцарање додика за вучићем је била као нека врста обуке. уводе акцизе за аутопутеве...сликања за сваких 10км неког пута...све пресликано од оних баксуза. надам се да ће се бар народ у РС опаметити и склонити гамад са власти. гориво је само ове године поскупило за 0.50КМ и мало им је и то било него морају још заграбити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бакир Стевандиц

16.12.2017 08:15

Ух како је лијепо видјети Косарца и Мајкицеву са њиховим другом Сефкетом.

ОДГОВОРИТЕ