ИТА - Куп: Лацио у 1/4-финалу, асистенција Сергеја!

Римски Лацио пласирао се у четвртину финала Купа Италије пошто је на Олимпику лако савладао Читаделу – 4:1 (3:1).  Имобиле почео и завршио посао! Римљани са 4:1 савладали Читаделу и спријечили да након пораза од Зулте Варегема и Торина тај низ прерасте у озбиљнију серију неуспјеха.  Лукасе Леива, кад си ти постао мајстор фудбала? Подморница изронила испред Андерсона, Лацио у четвртфиналу! Читадела није имала никакве шансе.

Фудбал 14.12.2017 | 23:24
ИТА - Куп: Лацио у 1/4-финалу, асистенција Сергеја!
Лацијали су питање победника решили већ после нешто више од пола часа игре, стекавши велика три гола предности.

Најпре је погодио Чиро Имобиле, на асистенцију нашег Сергеја Милинковић-Савића, у 11. минуту, већ у 24. Фелипе Андерсон дуплирао је вођство, док је трећи погодак био дело играча гостију Агостина Камиђлијана.

Члан Серије Б успео је да смањи четири минута пре одласка на одмор преко Паоло Бартоломеја, да би коначан резутлат поставио Имобиле својим другим голом у 87.

Сергеја је у 72. минуту заменио Сенад Лулић, док је Душан Баста одиграо комплетан дуел за домаће.

Ривал екипи Симонеа Инзагија у борби за полуфинале биће Фиорентина.

Читадела је заређала са победама у Серији Б, Симоне Инзаги није баш желео да се игра. На терен је послао најјачи тим и резултат није могао да дође под питање. Лацио је славио са 4:1 и пласирао се међу осам најбољих у Купу Италије.

Госте је већ у 11. минуту начео Чиро Имобиле, асистенција се пише нашем Сергеју Милинковић Савићу, да би у 24. Фелипе Андерсондуплирао предност Римљана и одагнао сумње око исхода меча. Тај Андерсонов погодак је иначе био последица савршене асистенције Лукаса Леиве, везисте који је кроз целу каријеру познат по разградњи противничке игре, никако по мајсторским офанзивним потезом.

Али данас “подморница“ преко пола терена. Изронила је лопта испред Андерсона. Кроз четворицу противничких фудбалера. Савршенство.

Потом аутогол, па гол Читаделе и онда за крај још једна асистенција разиграног Леиве. Додуше, овај пут не баш толико атрактивна, али подједнако ефектна. Сервиран је Имобиле, који је боцнуо лопту преко противничког голмана. Леп крај лепе утакмице за Лацијале.

Пласман у четвртфинале су, иначе, већ обезбедили Интер, Фјорентина и Милан. У преосталим мечевима, наредне недеље, састају се Наполи и Удинезе, Аталанта и Сасуоло, Рома и Торино, те Јувентус и Ђенова.

Након једног европског и једног првенственог пораза Лацио се вратио на побједнички колосјек елиминисавши Читаделу у Купу италије.

Римљани су са 4:1 савладали члана Серије Б и изборили пласман у четвртфинале гдје че одмјерити снаге са Фиорентином.

Ако пораз у Зулте Варегема у Лиги Европе није био изненађење с обзиром да је Симоне Инзаги послао на терен “резервни тим”, пораз од Торина прилично је уздрмао небеско-плаве који нису дозволили изненађење у Купу Италије.

Питање побједника Лацио је ријешио већ у првом полувремену у коме су виђена четири гола.

Ове двије екипе посљедњи пут су се састале прије 11 година, када је Лацио побједом 2:0 и ремијем 0:0 прошао у четврто коло Купа Италије.

КУП ИТАЛИЈЕ - ОСМИНА ФИНАЛА:

(8) Лацио - Ћитадела 4:1 (3:1)
/Имобиле 11, 87, Андерсон 24, Камиљано 36 аутогол – Бартоломеј 41/

Одиграно у сриједу:

(7) Фиорентина - Сампдорија 3:2 (1:1)
/Бабакар 2, Верето 59 пен, 90 пен - Барето 39, Рамирез 77/

(5) Милан - Хелас Верона (20.45)

Одиграно у уторак:

(6) Интер - Порденоне 0:0 пенали 5:4

У уторак, 19. децембра:

(4) Наполи - Удинезе (21.00)

У сриједу, 20. децембра:

(3) Аталанта - Сасуоло (15.00)
(2) Рома - Торино (17.30)
(1) Јувентус - Ђенова (20.45) ф

НАПОМЕНА: У четвртфиналу снаге ће одмјерити побједници мечева 8-7, 6-5, 4-3 и 2-1.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар