ITA - Kup: Lacio u 1/4-finalu, asistencija Sergeja!

Rimski Lacio plasirao se u četvrtinu finala Kupa Italije pošto je na Olimpiku lako savladao Čitadelu – 4:1 (3:1).  Imobile počeo i završio posao! Rimljani sa 4:1 savladali Čitadelu i spriječili da nakon poraza od Zulte Varegema i Torina taj niz preraste u ozbiljniju seriju neuspjeha.  Lukase Leiva, kad si ti postao majstor fudbala? Podmornica izronila ispred Andersona, Lacio u četvrtfinalu! Čitadela nije imala nikakve šanse.

Fudbal 14.12.2017 | 23:24
ITA - Kup: Lacio u 1/4-finalu, asistencija Sergeja!
Lacijali su pitanje pobednika rešili već posle nešto više od pola časa igre, stekavši velika tri gola prednosti.

Najpre je pogodio Čiro Imobile, na asistenciju našeg Sergeja Milinković-Savića, u 11. minutu, već u 24. Felipe Anderson duplirao je vođstvo, dok je treći pogodak bio delo igrača gostiju Agostina Kamiđlijana.

Član Serije B uspeo je da smanji četiri minuta pre odlaska na odmor preko Paolo Bartolomeja, da bi konačan rezutlat postavio Imobile svojim drugim golom u 87.

Sergeja je u 72. minutu zamenio Senad Lulić, dok je Dušan Basta odigrao kompletan duel za domaće.

Rival ekipi Simonea Inzagija u borbi za polufinale biće Fiorentina.

Čitadela je zaređala sa pobedama u Seriji B, Simone Inzagi nije baš želeo da se igra. Na teren je poslao najjači tim i rezultat nije mogao da dođe pod pitanje. Lacio je slavio sa 4:1 i plasirao se među osam najboljih u Kupu Italije.

Goste je već u 11. minutu načeo Čiro Imobile, asistencija se piše našem Sergeju Milinković Saviću, da bi u 24. Felipe Andersonduplirao prednost Rimljana i odagnao sumnje oko ishoda meča. Taj Andersonov pogodak je inače bio posledica savršene asistencije Lukasa Leive, veziste koji je kroz celu karijeru poznat po razgradnji protivničke igre, nikako po majstorskim ofanzivnim potezom.

Ali danas “podmornica“ preko pola terena. Izronila je lopta ispred Andersona. Kroz četvoricu protivničkih fudbalera. Savršenstvo.

Potom autogol, pa gol Čitadele i onda za kraj još jedna asistencija razigranog Leive. Doduše, ovaj put ne baš toliko atraktivna, ali podjednako efektna. Serviran je Imobile, koji je bocnuo loptu preko protivničkog golmana. Lep kraj lepe utakmice za Lacijale.

Plasman u četvrtfinale su, inače, već obezbedili Inter, Fjorentina i Milan. U preostalim mečevima, naredne nedelje, sastaju se Napoli i Udineze, Atalanta i Sasuolo, Roma i Torino, te Juventus i Đenova.

Nakon jednog evropskog i jednog prvenstvenog poraza Lacio se vratio na pobjednički kolosjek eliminisavši Čitadelu u Kupu italije.

Rimljani su sa 4:1 savladali člana Serije B i izborili plasman u četvrtfinale gdje če odmjeriti snage sa Fiorentinom.

Ako poraz u Zulte Varegema u Ligi Evrope nije bio iznenađenje s obzirom da je Simone Inzagi poslao na teren “rezervni tim”, poraz od Torina prilično je uzdrmao nebesko-plave koji nisu dozvolili iznenađenje u Kupu Italije.

Pitanje pobjednika Lacio je riješio već u prvom poluvremenu u kome su viđena četiri gola.

Ove dvije ekipe posljednji put su se sastale prije 11 godina, kada je Lacio pobjedom 2:0 i remijem 0:0 prošao u četvrto kolo Kupa Italije.

KUP ITALIJE - OSMINA FINALA:

(8) Lacio - Ćitadela 4:1 (3:1)
/Imobile 11, 87, Anderson 24, Kamiljano 36 autogol – Bartolomej 41/

Odigrano u srijedu:

(7) Fiorentina - Sampdorija 3:2 (1:1)
/Babakar 2, Vereto 59 pen, 90 pen - Bareto 39, Ramirez 77/

(5) Milan - Helas Verona (20.45)

Odigrano u utorak:

(6) Inter - Pordenone 0:0 penali 5:4

U utorak, 19. decembra:

(4) Napoli - Udineze (21.00)

U srijedu, 20. decembra:

(3) Atalanta - Sasuolo (15.00)
(2) Roma - Torino (17.30)
(1) Juventus - Đenova (20.45) f

NAPOMENA: U četvrtfinalu snage će odmjeriti pobjednici mečeva 8-7, 6-5, 4-3 i 2-1.

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar