Хрватски медији: Сплићани "ратовали" са Гробарима!

У нередима на јужној трибини стадиона Партизан током "вечитог" дербија у среду повређено је више лица, а међу њима је било и неколико страних држављана.

Фудбал 14.12.2017 | 16:15
Хрватски медији: Сплићани "ратовали" са Гробарима!
Незванично се наводи да су међу странцима који су учествовали у нередима на јужној трибини Партизановог стадиона била најмање шесторица Хрвата, те по један Грк и Бугарин.

Загребачки портал "Индекс" (Индеx) преноси да су Хрвати који су се нашли на београдском дербију у среду увече из Сплита, што је наводно један од њих потврдио полицији још на стадиону када је "избачен" са јужне трибине на атлетску стазу.

"Слободна Далмација" наводи да је 26-годишњи Сплићанин Анте Фирић тешко повређен на трибини, а да је осим њега позив да дође у Београд добио и тамошњој јавности добро познати Дамир Товаровић.

Према информацијама сплитског медија, Хрвати су на дерби дошли на позив "колега" из београдског подземља, како би им помогли у преузимању контроле на јужној трибини стадиона Партизана.

Спекулише се да су се навијачи Партизана међусобно сукобили око борбе за превласт на трибини, мада је нејасно зашто су за тај "обрачун" изабрали "дерби" када би много више шанси за успех имали на некој утакмици мањег ризика.

Ко су Хрвати за које се тврди да су били у Хумској?

Фирић је у Хрватској у жижу јавности дошао када је ухапшен под оптужбом да је био део групе која је по наруџби претукла угоститеља Франу Жувела, док је Товаровић познат као некадашњи државни шампион у борилачким спортовима.

Министарство унутрашњих послова саопштило је да је повређено више особа, међу којима је и неколико страних држављана, а да је приведено укупно 26 особа.

ЦЕЛО САОПШТЕЊЕ МУП-А:

"Министарство унутрашњих послова Републике Србије, по налогу надлежног тужилаштва, ради на идентификацији особа које су учествовале у инцидентима током фудбалске утакмице између ФК Партизан и ФК Црвена звезда. У тучама је повређено више лица, међу којима је и неколико страних држављана. Због сумње да су извршили кривична или прекршајна дела пре почетка утакмице, током трајања, али и након њеног завршетка, у полицијске просторије је доведено укупно 26 особа. Полиција предузима мере и радње из своје надлежности на утврђивању свих околности догађаја и након идентификације особа које су учествовале у тучама, а по налогу надлежног тужиоца, биће поднете одговарајуће кривичне или прекршајне пријаве".

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Марио

14.12.2017 15:46

.... ко хода по селу , добије по челу .... нека , нека Нек је...што је тражио тамо??? Хрват на дербију Партизан- Ц. Звјезда, то је прави Хрват?!?! мало су их пребили требали су још не тражи врага у туђем дворишту

ОДГОВОРИТЕ