Hrvatski mediji: Splićani "ratovali" sa Grobarima!

U neredima na južnoj tribini stadiona Partizan tokom "večitog" derbija u sredu povređeno je više lica, a među njima je bilo i nekoliko stranih državljana.

Fudbal 14.12.2017 | 16:15
Hrvatski mediji: Splićani "ratovali" sa Grobarima!
Nezvanično se navodi da su među strancima koji su učestvovali u neredima na južnoj tribini Partizanovog stadiona bila najmanje šestorica Hrvata, te po jedan Grk i Bugarin.

Zagrebački portal "Indeks" (Index) prenosi da su Hrvati koji su se našli na beogradskom derbiju u sredu uveče iz Splita, što je navodno jedan od njih potvrdio policiji još na stadionu kada je "izbačen" sa južne tribine na atletsku stazu.

"Slobodna Dalmacija" navodi da je 26-godišnji Splićanin Ante Firić teško povređen na tribini, a da je osim njega poziv da dođe u Beograd dobio i tamošnjoj javnosti dobro poznati Damir Tovarović.

Prema informacijama splitskog medija, Hrvati su na derbi došli na poziv "kolega" iz beogradskog podzemlja, kako bi im pomogli u preuzimanju kontrole na južnoj tribini stadiona Partizana.

Spekuliše se da su se navijači Partizana međusobno sukobili oko borbe za prevlast na tribini, mada je nejasno zašto su za taj "obračun" izabrali "derbi" kada bi mnogo više šansi za uspeh imali na nekoj utakmici manjeg rizika.

Ko su Hrvati za koje se tvrdi da su bili u Humskoj?

Firić je u Hrvatskoj u žižu javnosti došao kada je uhapšen pod optužbom da je bio deo grupe koja je po narudžbi pretukla ugostitelja Franu Žuvela, dok je Tovarović poznat kao nekadašnji državni šampion u borilačkim sportovima.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je povređeno više osoba, među kojima je i nekoliko stranih državljana, a da je privedeno ukupno 26 osoba.

CELO SAOPŠTENJE MUP-A:

"Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, po nalogu nadležnog tužilaštva, radi na identifikaciji osoba koje su učestvovale u incidentima tokom fudbalske utakmice između FK Partizan i FK Crvena zvezda. U tučama je povređeno više lica, među kojima je i nekoliko stranih državljana. Zbog sumnje da su izvršili krivična ili prekršajna dela pre početka utakmice, tokom trajanja, ali i nakon njenog završetka, u policijske prostorije je dovedeno ukupno 26 osoba. Policija preduzima mere i radnje iz svoje nadležnosti na utvrđivanju svih okolnosti događaja i nakon identifikacije osoba koje su učestvovale u tučama, a po nalogu nadležnog tužioca, biće podnete odgovarajuće krivične ili prekršajne prijave".

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mario

14.12.2017 15:46

.... ko hoda po selu , dobije po čelu .... neka , neka Nek je...što je tražio tamo??? Hrvat na derbiju Partizan- C. Zvjezda, to je pravi Hrvat?!?! malo su ih prebili trebali su još ne traži vraga u tuđem dvorištu

ODGOVORITE