Путин независан кандидат

Руски предсједник Владимир Путин изјавио је данас да ће на предстојећим предсједничким изборима учествовати као независан кандидат, уз констатацију да опозиција нема "снажног кандидата" који би му се супротставио.

Свијет 14.12.2017 | 11:26
Путин независан кандидат
Путин (65) је, на годишњој конференцији за новинаре, рекао да већ има предизборни програм и да се нада подршци више од једне политичке партије.

Руски политички систем мора да буде конкурентан, рекао је Путин, али и оцијенио да опозицији недостаје снажан кандидат који би му се супротставио.

Путин сматра да опозиција, упркос томе што прави "велику буку", мало тога може да понуди народу, преноси Ројтерс.

АП наводи да анкете показују да Путин има подршку 80 одсто гласача и да ће глатко побједити на изборима 18. марта сљедеће године.

Руски предсједник одговара на питања на годишњој конференцији за новинаре у Москви за коју се акредитовало рекордних 1.640 представника медија.

Одговарајући на прво питање, Путин је рекао да Русија треба да гледа у будућност, као и да су главна питања за његову земљу развој инфраструктуре, образовање и здравствена заштита.

На овој "великој прес конференцији", коју Путин држи у децембру да би сумирао резултате одлазеће године, не постоје ограничења што се тиче тема, па тако руски председник одговара на разна питања - од унутрашњополитичких, преко спољне политике, као и личног живота.

Према најавама Дмитрија Пескова, ова конференција за новинаре ће бити посебна.

"Влада велико интересовање за конференцију и ова ће бити посебна. Сада када је при крају његов (Путинов) предсједнички мандат, а знамо да ће се кандидовати на сљедећим изборима, конференција ће бити значајнија него она из 2012. године, када је био изабран за предсједника", рекао је Песков, преноси Тас с.

Извор: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Карадоз

14.12.2017 10:40

Хахаха која комедија, овај ради боље од Балканаца

ОДГОВОРИТЕ