Putin nezavisan kandidat

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da će na predstojećim predsjedničkim izborima učestvovati kao nezavisan kandidat, uz konstataciju da opozicija nema "snažnog kandidata" koji bi mu se suprotstavio.

Svijet 14.12.2017 | 11:26
Putin nezavisan kandidat
Putin (65) je, na godišnjoj konferenciji za novinare, rekao da već ima predizborni program i da se nada podršci više od jedne političke partije.

Ruski politički sistem mora da bude konkurentan, rekao je Putin, ali i ocijenio da opoziciji nedostaje snažan kandidat koji bi mu se suprotstavio.

Putin smatra da opozicija, uprkos tome što pravi "veliku buku", malo toga može da ponudi narodu, prenosi Rojters.

AP navodi da ankete pokazuju da Putin ima podršku 80 odsto glasača i da će glatko pobjediti na izborima 18. marta sljedeće godine.

Ruski predsjednik odgovara na pitanja na godišnjoj konferenciji za novinare u Moskvi za koju se akreditovalo rekordnih 1.640 predstavnika medija.

Odgovarajući na prvo pitanje, Putin je rekao da Rusija treba da gleda u budućnost, kao i da su glavna pitanja za njegovu zemlju razvoj infrastrukture, obrazovanje i zdravstvena zaštita.

Na ovoj "velikoj pres konferenciji", koju Putin drži u decembru da bi sumirao rezultate odlazeće godine, ne postoje ograničenja što se tiče tema, pa tako ruski predsednik odgovara na razna pitanja - od unutrašnjopolitičkih, preko spoljne politike, kao i ličnog života.

Prema najavama Dmitrija Peskova, ova konferencija za novinare će biti posebna.

"Vlada veliko interesovanje za konferenciju i ova će biti posebna. Sada kada je pri kraju njegov (Putinov) predsjednički mandat, a znamo da će se kandidovati na sljedećim izborima, konferencija će biti značajnija nego ona iz 2012. godine, kada je bio izabran za predsjednika", rekao je Peskov, prenosi Tas s.

Izvor: Tanjug

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Karadoz

14.12.2017 11:40

Hahaha koja komedija, ovaj radi bolje od Balkanaca

ODGOVORITE