Ф1 постаје немогућа мисија за жене?!

Најбоље жене возачи у аутомото спорту обесхрабрене су именовањем Кармен Џорде у ФИА Женску аутомото комисију.

Остали спортови 19.12.2017 | 19:30
Ф1 постаје немогућа мисија за жене?!
Оне су овај потез назвале "кораком уназад" због изјава Џорде да би жене требало да имају сопствено такмичење попут Формуле 1, јер по њеном мишљењу нису способне да буду равноправне са мушкарцима.

Именовање Џорде, која током три сезоне у ГП3 серији ниједном није успела да се пласира међу 20 најбољих, долази непосредно након спекулације да једна лондонска компанија планира да покрене женски шампионат 2019. који би имао шест трка. 

Пипа Ман из Индикар серије, шампионка Британске ГТ4 из 2015. Џејми Чедвик, те Татјана Калдерон из ГП3, све су изразиле забринутост у вези са именовањем Џорде. 

Ман је истакла Кристину Нилсен која је освојила ИМСА ГТД титулу, Катарина Леге је такође славила у истом такмичењу, Калдерон је стигла до подијума у Светској серији Формуле В8 3.5, а ове године је постала прва жена возач која је достигла 230 миља на сат у Индијанаполису. 

"Изузетно смо разочарани што је тркач без значајних резултата у било којој категорији у којој се такмичила, а која не верује да жене могу да се такмиче са мушкарцима, именована у комисију ФИА. За мене лично ово представља корак уназад ФИА. То ће ујединити остале жене возаче јер се већина не слаже с њеним ставом, јер желе једнаке могућности. Можемо да се такмичимо на највишем нивоу, нема потребе за женским првенством", рекла је Ман.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар