Иде Европом и руши рекорде - Пеп Гвардиола!

И бројке кажу - нико као менаџер Манчестер ситија.  Маестро – Пеп рекордер у ПЛ, Бундеслиги и Примери! Менаџер Манчестер Ситија Пеп Гвардиола у среду је срушио вечни рекорд Премијер лиге и тако постао рекордер и у трећој лиги петице.

Фудбал 14.12.2017 | 22:00
Иде Европом и руши рекорде - Пеп Гвардиола!
Иако је тек децембар дошао до половине, већ се може рећи да ће бити огромно изненађење ако Манчестер сити НЕ буде шампион Премијер лиге.

Екипа Пепа Гвардиола победила је и у великом дербију Манчестера прошлог викенда и постала прва у тамошњој лиги која је у једној сезони остварила 15. узастопних тријумфа.

На врху табеле, Пеп се смеје са уживањем и проводи најбоље дане од када се лета 2016. доселио у Енглеску. Његов тим игра вероватно најбоље у Европи и из утакмице у утакмицу потврђује успех његове филозофије.

Статистичари портала "Опта" извукли су у среду податак који тачно описује колико је добро све што менаџер Ситија ради у Манчестеру и који потврђује да је његов фудбал заиста најуспешнији.

Пеп Гвардиола тренутно држи рекорде у броју узастопних победа у ТРИ од пет најбољих лига Европе!

Са Бајерном је "везао" 19 тријумфа, са Барселоном 16, а са Манчестер ситијем је тренутно застао на 15.

Сити је тријумфом над Свонсијем уписао 15. победу у низу у шампионату Енглеске и тако срушио Арсенал који је годинама држао рекорд од 14 победа.

Гвардиола, по броју узастопних победа осим у Енглеској, доминира и у Немачкој, као и у Шпанији.

"Можемо да изгубимо изгубити, да испустимо бодоце, али да се опустимо због самозадовољства - не, то нам се ни раније није дешавало, а неће ни у будућности. Добити 15 узастопних утакмица у низу нам даје пуно самопоуздања. Ако су људи срећни гледајући нас док играмо, то нам је највећи поклон," рекао је Шпанац после победе над Свонсијем од 4:0, у 17. колу Премијер лиге.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар