Ide Evropom i ruši rekorde - Pep Gvardiola!

I brojke kažu - niko kao menadžer Mančester sitija.  Maestro – Pep rekorder u PL, Bundesligi i Primeri! Menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola u sredu je srušio večni rekord Premijer lige i tako postao rekorder i u trećoj ligi petice.

Fudbal 14.12.2017 | 22:00
Ide Evropom i ruši rekorde - Pep Gvardiola!
Iako je tek decembar došao do polovine, već se može reći da će biti ogromno iznenađenje ako Mančester siti NE bude šampion Premijer lige.

Ekipa Pepa Gvardiola pobedila je i u velikom derbiju Mančestera prošlog vikenda i postala prva u tamošnjoj ligi koja je u jednoj sezoni ostvarila 15. uzastopnih trijumfa.

Na vrhu tabele, Pep se smeje sa uživanjem i provodi najbolje dane od kada se leta 2016. doselio u Englesku. Njegov tim igra verovatno najbolje u Evropi i iz utakmice u utakmicu potvrđuje uspeh njegove filozofije.

Statističari portala "Opta" izvukli su u sredu podatak koji tačno opisuje koliko je dobro sve što menadžer Sitija radi u Mančesteru i koji potvrđuje da je njegov fudbal zaista najuspešniji.

Pep Gvardiola trenutno drži rekorde u broju uzastopnih pobeda u TRI od pet najboljih liga Evrope!

Sa Bajernom je "vezao" 19 trijumfa, sa Barselonom 16, a sa Mančester sitijem je trenutno zastao na 15.

Siti je trijumfom nad Svonsijem upisao 15. pobedu u nizu u šampionatu Engleske i tako srušio Arsenal koji je godinama držao rekord od 14 pobeda.

Gvardiola, po broju uzastopnih pobeda osim u Engleskoj, dominira i u Nemačkoj, kao i u Španiji.

"Možemo da izgubimo izgubiti, da ispustimo bodoce, ali da se opustimo zbog samozadovoljstva - ne, to nam se ni ranije nije dešavalo, a neće ni u budućnosti. Dobiti 15 uzastopnih utakmica u nizu nam daje puno samopouzdanja. Ako su ljudi srećni gledajući nas dok igramo, to nam je najveći poklon," rekao je Španac posle pobede nad Svonsijem od 4:0, u 17. kolu Premijer lige.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar