Вучелић: Фудбал у Србији се игра по њивама!

Партизан ће пред надлежним органима Суперлиге и ФСС покренути питање стања терена и стадиона у Србији. "Судије су најгори део српског фудбала, терени су нам њиве и ливаде", каже први човек Партизана Милорад Вучелић.

Фудбал 13.12.2017 | 14:45
Вучелић: Фудбал у Србији се игра по њивама!
Партизан је заслужено поражен од Напретка, али стоје примедбе црно-белих на стање терена у Крушевцу, који је био у очајном стању.

Председник црно-белих Милорад Вучелић огорчен је стањем терена на стадионима у Србији, најављује да ће Партизан покренути то питање пред надлежним органима српске фудбалске организације, а жестоко је критиковао судије.

"Партизан је сам крив и одговоран за ову разлику у бодовима. У Партизану мора да се зна да у оваквом судијском одлучивању и оваквој јавности, он мора увек да буде спреман да да два гола више него што би судијским неправдама могло да буде одузето. Ту свест, да се не заварамо, ми имамо од почетка првенства", каже Вучелић за ТВ Партизан.

Први човек Партизана оцењује да је првенство "крајње нерегуларно, пре свега, због стања терена".

"То где се игра фудбал, на каквим се теренима игра, па ту никаква игра не може да се развије... Џаба ми причамо: како нама, тако њима. Наравно, онај ко игра бункер, ко се брани,ко паркира аутпбусе, тај троши мање снаге од онога ко има већи посед, ко има пас игру и зато се не може причати о томе да су терени исти за све. У Крушевцу су били нерегуларни услови за игру и из разлога што се играчи на таквим теренима лакше повређују, а то све кошта клубове. Немогуће је да се играч не повреди на таквим теренима. Свако ко прође без повреде већ је на добитку", примећује Вучелић.

Он истиче да неко мора да одговара за то што се дозвољава да се игра на таквим теренима, јер за клубове то може да има велике материјалне последице - повреде играча, њихово лечење...

"Наравно да је могуће играти у ово (зимско) време, али за то би требало да имамо спремне терене, који имају дренажу, грејаче... Прво, терени морају бити прихватљиви и да се то утврди на почетку првенства, а то никог не занима. То на чему се игра фудбал у Србији то су ливаде и њиве. Немају дренаже, немају грејаче... важно је да имају рефлекторе, а то су велика улагања која су непотребна. Зато ћемо о томе тражити разговоре - о теренима, начину такмичења...", рекао је Вучелић.

Партизан је званично тражио увођење видео технологије на мечевима, као и иностране судије на "вечитом дербију" и утакмицама Звезде и својим утакмицама. Али, предлог је глатко одбијен на Заједници суперлигаша.

"Судије су најгори део српског фудбала, а изгледа да се они поносе тиме. Они као да желе да из итакмице у утакмицу потврде тај став о њима. Суде накарадно. Нећу да кажем да ли су поткупљени или не, али Партизан у томе не учествује. Укупно познајем тројицу судија, а променио сам са свим тим судијама 6, 7 реченица", каже Вучелић и наставља:

"Одбијају видео технологију, а судије, ем су непрофесионалне, још и не виде. Ако је неко поткупљен или је навијач онда то разумем - има интерес. Али ако неко не уме да суди, онда је проблем. Онда не зна".

Вучелић је прибегао старој изреци.

"Они неће да суде по принципу ни по бабу, ни по стричевима. Они желе да остану заштићени, јер би се са видео технологијом уочиле све њихове грешке. Нема ниједно коло да нису признати голови из офсајда, сумњиви пенали... Зато они то (видео технологију) хоће да избегну, а и клубови којима то одговара. Њима одговара да остане тако, да фудбалско поље не буде спортско поље, него поље произвољних одлука".

Истиче и да је сукоб Црвене звезде и врха Фудбалског савеза Србије "инсцениран" и да све увек иде преко леђа Партизана.

"И кад се свађају и кад се мире поменути субјекти то се иде преко леђа Партизана. Они се свађају да би се помирили", каже Вучелић и поручује:

"Уместо да имамо хероје игре, ово се претвара у ратовање - ратујете против терена, протвничких играча, што је нормално, судија, немарне фудбалске организације, па се прави трули мир и то преко леђа Партизана".

"Ми из Партизана ниједан Звездин успех нисмо пропустили да честитамо. Увек смо, и званично клуб, и ја лично честитали Звезди на резултатима. Они нама нису. Ја због тога не жалим. Свако има свој начин рада и стил. Ми сматрамо да је цивилизована, спортска обавеза да се честита, јер желимо да буде добро српском фудбалу. Ми то не радимо конвенционално, већ из срца и честитаћемо увек. А то што нама не честитају... мени ко не честита, мени не недостаје. То говори о различитим схватањима морала и витешке игре", закључио је Вучелић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар