Vučelić: Fudbal u Srbiji se igra po njivama!

Partizan će pred nadležnim organima Superlige i FSS pokrenuti pitanje stanja terena i stadiona u Srbiji. "Sudije su najgori deo srpskog fudbala, tereni su nam njive i livade", kaže prvi čovek Partizana Milorad Vučelić.

Fudbal 13.12.2017 | 14:45
Vučelić: Fudbal u Srbiji se igra po njivama!
Partizan je zasluženo poražen od Napretka, ali stoje primedbe crno-belih na stanje terena u Kruševcu, koji je bio u očajnom stanju.

Predsednik crno-belih Milorad Vučelić ogorčen je stanjem terena na stadionima u Srbiji, najavljuje da će Partizan pokrenuti to pitanje pred nadležnim organima srpske fudbalske organizacije, a žestoko je kritikovao sudije.

"Partizan je sam kriv i odgovoran za ovu razliku u bodovima. U Partizanu mora da se zna da u ovakvom sudijskom odlučivanju i ovakvoj javnosti, on mora uvek da bude spreman da da dva gola više nego što bi sudijskim nepravdama moglo da bude oduzeto. Tu svest, da se ne zavaramo, mi imamo od početka prvenstva", kaže Vučelić za TV Partizan.

Prvi čovek Partizana ocenjuje da je prvenstvo "krajnje neregularno, pre svega, zbog stanja terena".

"To gde se igra fudbal, na kakvim se terenima igra, pa tu nikakva igra ne može da se razvije... Džaba mi pričamo: kako nama, tako njima. Naravno, onaj ko igra bunker, ko se brani,ko parkira autpbuse, taj troši manje snage od onoga ko ima veći posed, ko ima pas igru i zato se ne može pričati o tome da su tereni isti za sve. U Kruševcu su bili neregularni uslovi za igru i iz razloga što se igrači na takvim terenima lakše povređuju, a to sve košta klubove. Nemoguće je da se igrač ne povredi na takvim terenima. Svako ko prođe bez povrede već je na dobitku", primećuje Vučelić.

On ističe da neko mora da odgovara za to što se dozvoljava da se igra na takvim terenima, jer za klubove to može da ima velike materijalne posledice - povrede igrača, njihovo lečenje...

"Naravno da je moguće igrati u ovo (zimsko) vreme, ali za to bi trebalo da imamo spremne terene, koji imaju drenažu, grejače... Prvo, tereni moraju biti prihvatljivi i da se to utvrdi na početku prvenstva, a to nikog ne zanima. To na čemu se igra fudbal u Srbiji to su livade i njive. Nemaju drenaže, nemaju grejače... važno je da imaju reflektore, a to su velika ulaganja koja su nepotrebna. Zato ćemo o tome tražiti razgovore - o terenima, načinu takmičenja...", rekao je Vučelić.

Partizan je zvanično tražio uvođenje video tehnologije na mečevima, kao i inostrane sudije na "večitom derbiju" i utakmicama Zvezde i svojim utakmicama. Ali, predlog je glatko odbijen na Zajednici superligaša.

"Sudije su najgori deo srpskog fudbala, a izgleda da se oni ponose time. Oni kao da žele da iz itakmice u utakmicu potvrde taj stav o njima. Sude nakaradno. Neću da kažem da li su potkupljeni ili ne, ali Partizan u tome ne učestvuje. Ukupno poznajem trojicu sudija, a promenio sam sa svim tim sudijama 6, 7 rečenica", kaže Vučelić i nastavlja:

"Odbijaju video tehnologiju, a sudije, em su neprofesionalne, još i ne vide. Ako je neko potkupljen ili je navijač onda to razumem - ima interes. Ali ako neko ne ume da sudi, onda je problem. Onda ne zna".

Vučelić je pribegao staroj izreci.

"Oni neće da sude po principu ni po babu, ni po stričevima. Oni žele da ostanu zaštićeni, jer bi se sa video tehnologijom uočile sve njihove greške. Nema nijedno kolo da nisu priznati golovi iz ofsajda, sumnjivi penali... Zato oni to (video tehnologiju) hoće da izbegnu, a i klubovi kojima to odgovara. Njima odgovara da ostane tako, da fudbalsko polje ne bude sportsko polje, nego polje proizvoljnih odluka".

Ističe i da je sukob Crvene zvezde i vrha Fudbalskog saveza Srbije "insceniran" i da sve uvek ide preko leđa Partizana.

"I kad se svađaju i kad se mire pomenuti subjekti to se ide preko leđa Partizana. Oni se svađaju da bi se pomirili", kaže Vučelić i poručuje:

"Umesto da imamo heroje igre, ovo se pretvara u ratovanje - ratujete protiv terena, protvničkih igrača, što je normalno, sudija, nemarne fudbalske organizacije, pa se pravi truli mir i to preko leđa Partizana".

"Mi iz Partizana nijedan Zvezdin uspeh nismo propustili da čestitamo. Uvek smo, i zvanično klub, i ja lično čestitali Zvezdi na rezultatima. Oni nama nisu. Ja zbog toga ne žalim. Svako ima svoj način rada i stil. Mi smatramo da je civilizovana, sportska obaveza da se čestita, jer želimo da bude dobro srpskom fudbalu. Mi to ne radimo konvencionalno, već iz srca i čestitaćemo uvek. A to što nama ne čestitaju... meni ko ne čestita, meni ne nedostaje. To govori o različitim shvatanjima morala i viteške igre", zaključio je Vučelić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar