Разноврсни Богдан, Бобијев рекорд сезоне!

Богдан Богдановић и Бобан Марјановић, репрезентативци Србије, имали су претходне ноћи запажене учинке у НБА лиги.

Кошарка 13.12.2017 | 12:15
Разноврсни Богдан, Бобијев рекорд сезоне!
Боги је одиграо разноврсно у победи својих Сакраменто Кингса над Финикс Сансима 99:92, забележивши 10 поена (1/2 за два, 2/7 за три), пет скокова, четири асистенције и украдену лопту за 32 минута у игри.

Најзаслужнији за славље против гостију из Аризоне био је Зек Рендолф, који је 11 од својих 17 поена (7/12 за два, 0/2 за три) убацио у последној деоници, а имао је и седам ухваћених лопти и пет проигравања. 

Најефикаснији је био Џорџ Хил са поеном више и истим бројем скокова, али и по три асистенције и крађе, Бади Хилд додао је 14, а Вили Коли-Стајн 13 поена. 

Код Санса су на висини задатка били само Ти-Џеј Ворен са 18 поена и пет ухваћених лопти, односно резервиста Мајк Џејмс са 17 поена и пет асистенција.



С друге стране, Боби је напокон од Стена ван Гандија добио разумне минуте да се покаже и одмах је убацио рекорд сезоне за 12 минута – 14 поена (4/6 за два, 6/8 слободна бацања), пет ухваћених лопти и две асистенције.

Потенцијални српски дуел изостао је претходне ноћи у Детроиту, где је гостовао Денвер, јер се Никола Јокић још није опоравио и вратио на паркет.

Ипак, иако је на полувремену био једини играч Детроит Пистонса са двоцифреним учинком у другом делу меча био је свега четири минута у игри, а Денвер Нагетси, који и даље играју без повређеног Николе Јокића, су на крају уписали рутински тријумф – 103:84.

За тријумф тима из Колорада најзаслужнији је био сјајни Џамал Мареј са 28 поена (7/11 за два, 4/8 за три), четири скока и три асистенције, а одличан је био и резервиста Трејл Лајлс са 20 поена и истим бројем ухваћених лопти. Истакао се и Вилсон Чендлер са 18 поена.

Поред Бобана, само су још два играча Пистонса била расположена за игру, пошто су једино још Ленгстон Геловеј са 18 и Реџи Џексон са 12 поена имали двоцифрен учинак.

Бобија Марјановића инспирисао је велики број српских навијача, пре свих деце, који су били на трибинама током меча са Денвером. Наиме, учесници манифестације "Српске културне ноћи" пружили су велику подршку горостасу из Бољевца, који им је био домаћин.

Једино бољи учинак од Бобија код Пистонса имао је Ленгстон Геловеј, који је постигао 18 поена.

Код Денвера, који сада има скор 15-12, истакли су се Џамал Мареј са 28 поена и Мејсон Пламли са "дабл-дабл" учинком - 10 поена и 13 скокова.

Нагитси у наредном мечу гостују у Бостону у четвртак, а тренер Мајк Мелоун најавио је да би на том дуелу могао да се врати Никола Јокић после двонедељне паузе због повреде скочног зглоба.



Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар