Raznovrsni Bogdan, Bobijev rekord sezone!

Bogdan Bogdanović i Boban Marjanović, reprezentativci Srbije, imali su prethodne noći zapažene učinke u NBA ligi.

Košarka 13.12.2017 | 12:15
Raznovrsni Bogdan, Bobijev rekord sezone!
Bogi je odigrao raznovrsno u pobedi svojih Sakramento Kingsa nad Finiks Sansima 99:92, zabeleživši 10 poena (1/2 za dva, 2/7 za tri), pet skokova, četiri asistencije i ukradenu loptu za 32 minuta u igri.

Najzaslužniji za slavlje protiv gostiju iz Arizone bio je Zek Rendolf, koji je 11 od svojih 17 poena (7/12 za dva, 0/2 za tri) ubacio u poslednoj deonici, a imao je i sedam uhvaćenih lopti i pet proigravanja. 

Najefikasniji je bio Džordž Hil sa poenom više i istim brojem skokova, ali i po tri asistencije i krađe, Badi Hild dodao je 14, a Vili Koli-Stajn 13 poena. 

Kod Sansa su na visini zadatka bili samo Ti-Džej Voren sa 18 poena i pet uhvaćenih lopti, odnosno rezervista Majk Džejms sa 17 poena i pet asistencija.



S druge strane, Bobi je napokon od Stena van Gandija dobio razumne minute da se pokaže i odmah je ubacio rekord sezone za 12 minuta – 14 poena (4/6 za dva, 6/8 slobodna bacanja), pet uhvaćenih lopti i dve asistencije.

Potencijalni srpski duel izostao je prethodne noći u Detroitu, gde je gostovao Denver, jer se Nikola Jokić još nije oporavio i vratio na parket.

Ipak, iako je na poluvremenu bio jedini igrač Detroit Pistonsa sa dvocifrenim učinkom u drugom delu meča bio je svega četiri minuta u igri, a Denver Nagetsi, koji i dalje igraju bez povređenog Nikole Jokića, su na kraju upisali rutinski trijumf – 103:84.

Za trijumf tima iz Kolorada najzaslužniji je bio sjajni Džamal Marej sa 28 poena (7/11 za dva, 4/8 za tri), četiri skoka i tri asistencije, a odličan je bio i rezervista Trejl Lajls sa 20 poena i istim brojem uhvaćenih lopti. Istakao se i Vilson Čendler sa 18 poena.

Pored Bobana, samo su još dva igrača Pistonsa bila raspoložena za igru, pošto su jedino još Lengston Gelovej sa 18 i Redži Džekson sa 12 poena imali dvocifren učinak.

Bobija Marjanovića inspirisao je veliki broj srpskih navijača, pre svih dece, koji su bili na tribinama tokom meča sa Denverom. Naime, učesnici manifestacije "Srpske kulturne noći" pružili su veliku podršku gorostasu iz Boljevca, koji im je bio domaćin.

Jedino bolji učinak od Bobija kod Pistonsa imao je Lengston Gelovej, koji je postigao 18 poena.

Kod Denvera, koji sada ima skor 15-12, istakli su se Džamal Marej sa 28 poena i Mejson Plamli sa "dabl-dabl" učinkom - 10 poena i 13 skokova.

Nagitsi u narednom meču gostuju u Bostonu u četvrtak, a trener Majk Meloun najavio je da bi na tom duelu mogao da se vrati Nikola Jokić posle dvonedeljne pauze zbog povrede skočnog zgloba.



Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar