СП: Швеђанке и Францускиње у полуфиналу!

Треће полуфинале Француске за 18 месеци! Рукометашице Француске пласирале су се у полуфинале Светског првенства где ће играти са Шведском.  На Светском првенству за рукометашице познат је први полуфинални пар.  

Остали спортови 13.12.2017 | 12:00
СП: Швеђанке и Францускиње у полуфиналу!
Имамо прве полуфиналисте на Светском првенству. Шведска и Француска обезбедили пласман у завршницу планетарног шампионата.

Француска је у четвртфиналу била сигурна против селекције Црне Горе са 25:22 (12:10).

Црна Гора је водила само у уводним минутима, Францускиње су после преокрета на 5:4 стигле до максималних 9:5 у првом полувремену, али се "лавице" враћају у игру у финишу првог дела (12:10).

Држале су Црногорке колико-толико корак за ривалкама до последњих десетак минута када Француска серијом 3:0 долази до недостижних 25:19. 

Француска се пласирала у треће полуфинале великих такмичења у последњих 18 месеци. Освојиле су бронзу на Европском првенству, а сребро на Олимпијским играма прошле године. 

Женска рукометна репрезентација Шведске пласирала се у полуфинале Светског првенства у Немачкој, пошто је у првом четвртфиналу победила Данску резултатом 26:23 (13:11)

Оне ће се за место у финалу борити са Францускињама, које су биле успешније од селекције Црне Горе – 25:22 (12:10).

Швеђанке је до победе у Лајпцигу предводила Хана Бломстранд са седам голова, док је Изабел Гулден додала пет.

У селекцији Данске истакла се Мете Транборг такође са седам голова, док је Стине Јоргенсен постигла један мање.

Француска се пласирала у треће полуфинале великих такмичења у последњих 18 месеци. Освојиле су бронзу на Европском првенству и сребро на Олимпијским играма прошле године..

Црна Гора је водила само у уводним минутима, а Францускиње су после преокрета на 5:4 стигле до максималних 9:5 у првом полувремену. Држале су Црногорке колико-толико корак за ривалкама до последњих десетак минута када Француска серијом 3:0 није "побегла" на недостижних 25:19.

У пеосталим четвртфиналним мечевима у среду се састају Холандија – Чешка и Норвешка – Русија.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар