Тилерсон: Америка жели да преговара

Амерички државни секретар Рекс Тилерсон је изјавио да су САД спремне да почну директне преговоре са Северном Корејом без предуслова.

Свијет 13.12.2017 | 07:22
Тилерсон: Америка жели да преговара
Он је овом изјавом наизглед одступио од америчких захтева да Пјонгјанг треба да најпре прихвати да се било какви преговори морају заснивати на разоружању Северне Кореје, преноси Ројтерс.

"Хајде да се само састанемо", рекао је Тилерсон у говору у Атлантском савету у Вашингтону.

Он је на тај начин понудио ново дипломатско поглавље у атмосфери повишених тензија око севернокорејског нуклеарног програма, наводи Ројтерс.

"Можемо да разговарамо о времену ако хоћете. Можемо да разговарамо и да ли ће сто бити округао или четвртаст. А онда можемо да почнемо да излажемо мапу пута ка којем би могли бити вољни и спремни да радимо", додао је он, сугеришући да би се било какви почетни контакти односили на утврђивање основних правила о формалним преговорима, наводи агенција.

Он је додао да је Северна Кореја представљала и представља директну претњу по САД.

"Завршићемо са епохом стратешког стрпљења и окренућемо се периоду стратешке одговорности.Претња је једноставно сувише озбиљна да би наставили да је игноришемо. ", казао је он.

Извор: Тањуг

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Хе

13.12.2017 06:27

Дошло из гузице у главу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило Принцип

13.12.2017 07:40

Кад будемо економски и војно ојачали ,онда чемо преговарати. Да нам вратите све што сте отели .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ким цар

13.12.2017 08:01

Прпа Тиле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

13.12.2017 08:10

Тако су преговарали и са Индијанцима. Данас висе скоро да нпр Лакота и нема. Засто никад ниједан "нативе Америцан" није предсједник Америке, или засто бар не заузима неко високо мјесто у њиховој администрацији? Има их и са титулама доктора наука, али никакву власт им не дају. А предсједник мозе бити тамо некакав Клинтон. Све дрзе Европљани који су колонизирали тај континент, отели га дакле домицилном становниству.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕКО ИЗ МАСЕ

13.12.2017 09:38

Одлицан приједлог моцне Америке! Да неби сравнили са земљом јадну С.Кореју и избјегли цивилне зртве боље је да их дозову памети!!!

ОДГОВОРИТЕ