У Аустрији велика експлозија гаса

У експлозији највећег гасног чворишта у Аустрији повријеђено је више особа. Неколико медија јавило је да је повријеђено око 60 људи, док ОРФ наводи да је повријеђено 18 лица.  Једна особа подлегла повредама, а за неколико се трага.

Свијет 12.12.2017 | 11:01
У Аустрији велика експлозија гаса
Према наводима локалних медија, хеликоптери лете изнад мјеста експлозије, над којим куља густ дим и ватра. На лицу мјеста је 18 ватрогасних камиона као и 4 амбулантна возила.

Према ријечима Соње Келнер из Црвеног Крста Доње Аустрије једна особа је задобила тешке тјелесне повреде, због којих је преминула, а остали повријеђени, њих 18 је такође повријеђено. Једна је хитно хеликоптером пребачена због опекотина у Клинички центар у Беч.

Такође, још увијек има особа за којима се трага, а подручје на којем је дошло до експлозије је потпуно затворено за јавност.

До експлозије је дошло у гасном чворишту Баумгартен, до којег долазе гасоводи који доводе гас за снабдијевање Аустрије.

Гасно чвориште Баумгартен је највећа станица за увоз даљу расподјелу гаса у Аустрији, те је и центар за расподјелу гаса у Европи. Изграђено је 1959.године, а прве испоруке гаса из Русије доспјеле су 1968.

Из Баумгартена се снабдијевају даље Њемачка, Француска, Мађарска, Италија, али и Словенија и Хрватска, а због експлозије могло би доћи до обустављања испоруке гаса.

Извор: Тањуг/Спутњик

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Стане

13.12.2017 06:43

Гори стан,гори гас у комсије и код нас...

ОДГОВОРИТЕ