U Austriji velika eksplozija gasa

U eksploziji najvećeg gasnog čvorišta u Austriji povrijeđeno je više osoba. Nekoliko medija javilo je da je povrijeđeno oko 60 ljudi, dok ORF navodi da je povrijeđeno 18 lica.  Jedna osoba podlegla povredama, a za nekoliko se traga.

Svijet 12.12.2017 | 11:01
U Austriji velika eksplozija gasa
Prema navodima lokalnih medija, helikopteri lete iznad mjesta eksplozije, nad kojim kulja gust dim i vatra. Na licu mjesta je 18 vatrogasnih kamiona kao i 4 ambulantna vozila.

Prema riječima Sonje Kelner iz Crvenog Krsta Donje Austrije jedna osoba je zadobila teške tjelesne povrede, zbog kojih je preminula, a ostali povrijeđeni, njih 18 je takođe povrijeđeno. Jedna je hitno helikopterom prebačena zbog opekotina u Klinički centar u Beč.

Takođe, još uvijek ima osoba za kojima se traga, a područje na kojem je došlo do eksplozije je potpuno zatvoreno za javnost.

Do eksplozije je došlo u gasnom čvorištu Baumgarten, do kojeg dolaze gasovodi koji dovode gas za snabdijevanje Austrije.

Gasno čvorište Baumgarten je najveća stanica za uvoz dalju raspodjelu gasa u Austriji, te je i centar za raspodjelu gasa u Evropi. Izgrađeno je 1959.godine, a prve isporuke gasa iz Rusije dospjele su 1968.

Iz Baumgartena se snabdijevaju dalje Njemačka, Francuska, Mađarska, Italija, ali i Slovenija i Hrvatska, a zbog eksplozije moglo bi doći do obustavljanja isporuke gasa.

Izvor: Tanjug/Sputnjik

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Stane

13.12.2017 06:43

Gori stan,gori gas u komsije i kod nas...

ODGOVORITE