САД не вјерују у повлачење Руса

Пентагон је сумњичаво реаговао на објаву повлачења "значајног дела" руских снага из Сирије.

Свијет 12.12.2017 | 07:21
САД не вјерују у повлачење Руса
"Руске изјаве о повлачењу трупа често не одговарају стварном смањењу војних ефектива, и не утичу на америчке приоритете у Сирији. Међународна коалиција наставља операције у Сирији и подршку локалним снагама", рекао је портпарол америчког министарства одбране Едријен Ренкин-Галовеј.

Руски председник Владимир Путин је данас током ненајављене посете Сирији наредио повлачење "значајног дела" руских снага из те земље, неколико дана пошто је Москва објавила "потпуно ослобођење" Сирије од Исламске државе. Током посете ваздухопловној бази Хмејмим, Путин је рекао да ће остати оперативне та база, у којој су концентрисане руске снаге, као и поморска база Тартус. 

По речима једног америчког званичника, САД сматрају да ће Русија извести "чисто симболично" повлачење и вратити кући неколико авиона. Извесно је, како каже тај званичник, да ће Москва затим захтевати да се и САД потпуно повуку из Сирије. 

Вашингтон је прошле недеље ставио до знања да ће САД остати у Сирији "колико год буде потребно" да би се осигурало да та земља не постане поново уточиште Исламске државе.

Извор: Бета

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ретро

12.12.2017 06:25

Америка је гарант мира. Хахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

xвц

12.12.2017 07:29

Наравно да треба и Америка да се повуче. Када им није успјело преко ИСИЛ-а сада иду са тзв. умјереном опозицијом. Ста су они радили када је тамо уз четри године њиховог присуства Исил напредовао свима је јасно.

Name

ПОЛАКО АЛИ СИГУРНО

12.12.2017 09:44

АМЕРИКА СРЉА У ПРОПАСТ И ТО ЈЕ НЕИЗБЕЗНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЕНОВИЋ

12.12.2017 09:50

Па пробајте и видећете. Пошаљите миљенике поново и сазнаћете.

ОДГОВОРИТЕ