SAD ne vjeruju u povlačenje Rusa

Pentagon je sumnjičavo reagovao na objavu povlačenja "značajnog dela" ruskih snaga iz Sirije.

Svijet 12.12.2017 | 07:21
SAD ne vjeruju u povlačenje Rusa
"Ruske izjave o povlačenju trupa često ne odgovaraju stvarnom smanjenju vojnih efektiva, i ne utiču na američke prioritete u Siriji. Međunarodna koalicija nastavlja operacije u Siriji i podršku lokalnim snagama", rekao je portparol američkog ministarstva odbrane Edrijen Renkin-Galovej.

Ruski predsednik Vladimir Putin je danas tokom nenajavljene posete Siriji naredio povlačenje "značajnog dela" ruskih snaga iz te zemlje, nekoliko dana pošto je Moskva objavila "potpuno oslobođenje" Sirije od Islamske države. Tokom posete vazduhoplovnoj bazi Hmejmim, Putin je rekao da će ostati operativne ta baza, u kojoj su koncentrisane ruske snage, kao i pomorska baza Tartus. 

Po rečima jednog američkog zvaničnika, SAD smatraju da će Rusija izvesti "čisto simbolično" povlačenje i vratiti kući nekoliko aviona. Izvesno je, kako kaže taj zvaničnik, da će Moskva zatim zahtevati da se i SAD potpuno povuku iz Sirije. 

Vašington je prošle nedelje stavio do znanja da će SAD ostati u Siriji "koliko god bude potrebno" da bi se osiguralo da ta zemlja ne postane ponovo utočište Islamske države.

Izvor: Beta

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Retro

12.12.2017 06:25

Amerika je garant mira. Hahaha

ODGOVORITE
Name

xvc

12.12.2017 07:29

Naravno da treba i Amerika da se povuče. Kada im nije uspjelo preko ISIL-a sada idu sa tzv. umjerenom opozicijom. Sta su oni radili kada je tamo uz četri godine njihovog prisustva Isil napredovao svima je jasno.

Name

POLAKO ALI SIGURNO

12.12.2017 09:44

AMERIKA SRLJA U PROPAST I TO JE NEIZBEZNO

ODGOVORITE
Name

СЕНОВИЋ

12.12.2017 09:50

Па пробајте и видећете. Пошаљите миљенике поново и сазнаћете.

ODGOVORITE