Набавку радара да обезбиједи Влада

Скупштински Одбор за безбједност коме је присуствовао и министар унутрашњих послова Драган Лукач закључио је да од Владе Републике Српске траже да пронађе начин да сама финансира набавку радара, умјесто да се иде у пројекат јавно-приватног партнерства, јавио је дописник БН телевизије.

Република Српска 11.12.2017 | 18:45
Набавку радара да обезбиједи Влада
Одбор за безбједност већином гласова донио је данас одлуку којом од Владе тражи да преиспита ранију сагласности на склапање јавно- приватног партнерства за набавку стотину радара.

Закључено је да је потребно пронаћи други начин финансирања овог пројекта, који је потребан за унапређења безбједности саобраћаја.

Одлука одбора којом се тражи да Влада пронађе нови начин финансирања набавке радара, биће упућена у уторак, 

Влада је раније дала сагласност за набавку радара склапањем јавно-приватног партнерства и тај тендер је завршен 17. јула, а још није одабран партнер.

Сједници одбора присуствовао је министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач, који није хтио дати изјаву новинарима.

Тема сједнице одбора, која је трајала четири сата, била су и дешавања и понашање припадника Министарства унутрашњих послова на посебној сједници када су полицајци с дугим цијевима ушли у Парламент Српске.

Одлуком Одбора, Скупштина неће расправљати о тој информацији Министарства унутрашњих послова.

Лукач је одговарао и на питања чланова скупштинског Одбора у вези са набавком униформи за полицију, које још нису испоручене, иако је рок од 120 дана од потписивања уговора са фирмом "КМ Траде" истекао.

Лукач је објаснио да је стварни рок 26. јануар наредне године.



БН телевизија

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ДОXА

11.12.2017 17:47

А сцим свако хоце паре а не неке Записе и Обавезнице....

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТД

11.12.2017 17:54

Могу ли и ја један да поставим. Сам све финансирм. А нашао сам и добро мјесто где да га поставим. Отплатићу га за мјесец дана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Балкански Спијун

11.12.2017 18:36

Порески обвезници,то јесте народ це да финансира куповину радара којима це исти да буде казњаван.,,Хајде лепо све признај па це Дјура да ти опрости сто те је тукао,,.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има рјешење

12.12.2017 07:24

Појавиће се проблем наплате новчаних казни по прекршајним налозима. Приватни улагач неће да чека, нервозан је када му дугују. Наплата би морала бити брза и хитра. Значи, формирати мјешовиту, јавно приватну јединицу полиције, ојачану харачлијама улагача, за утјеривање дугова. Која би ишла по датим адресама и по кућама купила харач. Користећи методе већ опробане у зеленашкој области привређивања.

ОДГОВОРИТЕ