Nabavku radara da obezbijedi Vlada

Skupštinski Odbor za bezbjednost kome je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač zaključio je da od Vlade Republike Srpske traže da pronađe način da sama finansira nabavku radara, umjesto da se ide u projekat javno-privatnog partnerstva, javio je dopisnik BN televizije.

Republika Srpska 11.12.2017 | 18:45
Nabavku radara da obezbijedi Vlada
Odbor za bezbjednost većinom glasova donio je danas odluku kojom od Vlade traži da preispita raniju saglasnosti na sklapanje javno- privatnog partnerstva za nabavku stotinu radara.

Zaključeno je da je potrebno pronaći drugi način finansiranja ovog projekta, koji je potreban za unapređenja bezbjednosti saobraćaja.

Odluka odbora kojom se traži da Vlada pronađe novi način finansiranja nabavke radara, biće upućena u utorak, 

Vlada je ranije dala saglasnost za nabavku radara sklapanjem javno-privatnog partnerstva i taj tender je završen 17. jula, a još nije odabran partner.

Sjednici odbora prisustvovao je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, koji nije htio dati izjavu novinarima.

Tema sjednice odbora, koja je trajala četiri sata, bila su i dešavanja i ponašanje pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova na posebnoj sjednici kada su policajci s dugim cijevima ušli u Parlament Srpske.

Odlukom Odbora, Skupština neće raspravljati o toj informaciji Ministarstva unutrašnjih poslova.

Lukač je odgovarao i na pitanja članova skupštinskog Odbora u vezi sa nabavkom uniformi za policiju, koje još nisu isporučene, iako je rok od 120 dana od potpisivanja ugovora sa firmom "KM Trade" istekao.

Lukač je objasnio da je stvarni rok 26. januar naredne godine.



BN televizija

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

DOXA

11.12.2017 17:47

A scim svako hoce pare a ne neke Zapise i Obaveznice....

ODGOVORITE
Name

STD

11.12.2017 17:54

Mogu li i ja jedan da postavim. Sam sve finansirm. A našao sam i dobro mjesto gde da ga postavim. Otplatiću ga za mjesec dana.

ODGOVORITE
Name

Balkanski Spijun

11.12.2017 18:36

Poreski obveznici,to jeste narod ce da finansira kupovinu radara kojima ce isti da bude kaznjavan.,,Hajde lepo sve priznaj pa ce Djura da ti oprosti sto te je tukao,,.

ODGOVORITE
Name

Ima rješenje

12.12.2017 07:24

Pojaviće se problem naplate novčanih kazni po prekršajnim nalozima. Privatni ulagač neće da čeka, nervozan je kada mu duguju. Naplata bi morala biti brza i hitra. Znači, formirati mješovitu, javno privatnu jedinicu policije, ojačanu haračlijama ulagača, za utjerivanje dugova. Koja bi išla po datim adresama i po kućama kupila harač. Koristeći metode već oprobane u zelenaškoj oblasti privređivanja.

ODGOVORITE