Снијег у децембру изненадио путаре

Снијег у децембру поново је изненадио путаре. Привредници из Источног Сарајева и Сарајева који имају објекте на Требевићу данас су се окупили како би изразили незадовољство радом служби за одржавање путева, јавио је дописник БН телевизије.

Република Српска 11.12.2017 | 16:11
Снијег у децембру изненадио путаре
Протеклог викенда 30-ак центиметара снијега направило је колапс на Требевићу. Становници Источног Сарајева и Сарајева који спас од градске магле и смога траже на тој планини онемогућени су да дођу, док страни гости који су се затекли на Требевићу због неочишћеног пута нису могли да се врате кућама а неки су чак пропустили авионске летове.

"Пут је као скакаоница. Сваке године исти проблеми. Саобраћајне несреће нису ријеткост а чак има и оних са смртним последицама'',огорчен је Тарик Јашаревић, привредник из Сарајева.

Он за све криви надлежне службе које су по њему неодговорне и не обављају посао за који узимају новац.

И за Драгану Станишић која има угоститељски објекат на Брусу оваква ситуација је неиздржива.

"Сваке године исти проблеми. Људи зову кажу да не могу да се пробију преко Требевића, многи се враћају. Сваке зиме иста прича не знам у чему је проблем и зашто недалежни не раде свој посао'',каже Станишић.

Привредник из Источног Новог Сарајева Амер Ћорић не може да схвати да пред одржавање ЕYОФ-а,зимске олимпијаде младих. се шаље оваква слика.

,,Шта ми поручујемо на овај начин туристима и страним инвеститорима. Причамо о развоју туризма а нисмо у стању ни путеве да очистимо'',каже Ћорић.

Туристички радници са Требевића питају  шта је са милион и 800 хиљада марака које је Савјет министара БиХ почетком године издвојио за реконструкцију пута од Враца до Бруса.

У туристичкој дјелатност на Требевићу је запослено више стотина радника чија су радна мјеста небригом надлежних доведена у питање.

Сви привредници на планини уредно плаћају порезе и законске таксе и најмање што очекују је им се чисти пут у зимском периоду.



БН телевизија

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ММФ

11.12.2017 15:32

Бице то све цисто само када уведемо додатне акцизе на путарину и гориво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РОМАНИЈА ПУТЕВИ

11.12.2017 16:01

Нај лосије цисте путеве у цитавој РС...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брутално

11.12.2017 16:44

Директор ЈП путеви републике српске изрекетирао власника романија путева , па цовјек нема ни за горива...

Name

борац врс

11.12.2017 18:34

Захваљујуци ДНС-у и кадровима "комуналних слузби" које је поставио лицно несиц(директор путева РС) никад горе стање у опстини Ист.Ново Сарајево.

Name

НЕКО ИЗ МАСЕ

11.12.2017 16:59

Док је кримос додик на власти све пропада у Рс!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МГМиНД

11.12.2017 17:21

Ста це их изненадити некад је било много мног раније снијега и веце хладноце сад пало десет петнест центи снијега оно колапс ајде богати убиру паре а зајебававају и градјане и дрзаву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

11.12.2017 18:04

Снијег у децембру изненадио путаре, врело љето у јулу изненадило пољопривреднике...:Д

ОДГОВОРИТЕ