Snijeg u decembru iznenadio putare

Snijeg u decembru ponovo je iznenadio putare. Privrednici iz Istočnog Sarajeva i Sarajeva koji imaju objekte na Trebeviću danas su se okupili kako bi izrazili nezadovoljstvo radom službi za održavanje puteva, javio je dopisnik BN televizije.

Republika Srpska 11.12.2017 | 16:11
Snijeg u decembru iznenadio putare
Proteklog vikenda 30-ak centimetara snijega napravilo je kolaps na Trebeviću. Stanovnici Istočnog Sarajeva i Sarajeva koji spas od gradske magle i smoga traže na toj planini onemogućeni su da dođu, dok strani gosti koji su se zatekli na Trebeviću zbog neočišćenog puta nisu mogli da se vrate kućama a neki su čak propustili avionske letove.

"Put je kao skakaonica. Svake godine isti problemi. Saobraćajne nesreće nisu rijetkost a čak ima i onih sa smrtnim posledicama'',ogorčen je Tarik Jašarević, privrednik iz Sarajeva.

On za sve krivi nadležne službe koje su po njemu neodgovorne i ne obavljaju posao za koji uzimaju novac.

I za Draganu Stanišić koja ima ugostiteljski objekat na Brusu ovakva situacija je neizdrživa.

"Svake godine isti problemi. Ljudi zovu kažu da ne mogu da se probiju preko Trebevića, mnogi se vraćaju. Svake zime ista priča ne znam u čemu je problem i zašto nedaležni ne rade svoj posao'',kaže Stanišić.

Privrednik iz Istočnog Novog Sarajeva Amer Ćorić ne može da shvati da pred održavanje EYOF-a,zimske olimpijade mladih. se šalje ovakva slika.

,,Šta mi poručujemo na ovaj način turistima i stranim investitorima. Pričamo o razvoju turizma a nismo u stanju ni puteve da očistimo'',kaže Ćorić.

Turistički radnici sa Trebevića pitaju  šta je sa milion i 800 hiljada maraka koje je Savjet ministara BiH početkom godine izdvojio za rekonstrukciju puta od Vraca do Brusa.

U turističkoj djelatnost na Trebeviću je zaposleno više stotina radnika čija su radna mjesta nebrigom nadležnih dovedena u pitanje.

Svi privrednici na planini uredno plaćaju poreze i zakonske takse i najmanje što očekuju je im se čisti put u zimskom periodu.



BN televizija

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

MMF

11.12.2017 15:32

Bice to sve cisto samo kada uvedemo dodatne akcize na putarinu i gorivo.

ODGOVORITE
Name

ROMANIJA PUTEVI

11.12.2017 16:01

Naj losije ciste puteve u citavoj RS...

ODGOVORITE
Name

Brutalno

11.12.2017 16:44

Direktor JP putevi republike srpske izreketirao vlasnika romanija puteva , pa covjek nema ni za goriva...

Name

borac vrs

11.12.2017 18:34

Zahvaljujuci DNS-u i kadrovima "komunalnih sluzbi" koje je postavio licno nesic(direktor puteva RS) nikad gore stanje u opstini Ist.Novo Sarajevo.

Name

NEKO IZ MASE

11.12.2017 16:59

Dok je krimos dodik na vlasti sve propada u Rs!!!

ODGOVORITE
Name

MGMiND

11.12.2017 17:21

Sta ce ih iznenaditi nekad je bilo mnogo mnog ranije snijega i vece hladnoce sad palo deset petnest centi snijega ono kolaps ajde bogati ubiru pare a zajebavavaju i gradjane i drzavu.

ODGOVORITE
Name

Direkt

11.12.2017 18:04

Snijeg u decembru iznenadio putare, vrelo ljeto u julu iznenadilo poljoprivrednike...:D

ODGOVORITE