Пет година крао старе аутомобиле

Против мушкарца чији су иницијали А. К. тужилаштву је поднесено више од 50 извјештаја због сумње да је од 2012. године до јуна ове године на подручју Бијељине украо више аутомобила старије генерације, најчешће "голф два".

Република Српска 11.12.2017 | 12:17
Пет година крао старе аутомобиле
Начелник Полицијске управе Бијељина Жарко Ћосић рекао је данас на конференцији за новинаре да је А.К. карактеристичан по томе што краде старије аутомобиле у којима се налазе кључеви за покретање возила.

"Од 2012. године до јуна 2017. године, када је постао пунољетан, наши службеници су тужилаштву поднијели више од 50 извјештаја против овог мушкарца осумњиченог за кривична дјела против имовине", навео је Ћосић и додао да су украдена возила пронађена и враћена власницима.

Ћосић је рекао да је на подручју у надлежности Полицијске управе Бијељина у новембру евидентирано укупно 87 кривичних дјела дјела, од чега 77 дјела општег криминалитета.

"За 77 кривичних дјела општег криминалитета поднесено је 70 извјештаја, а тужилаштву је пријављено 65 лица, од којих је 17 повратника и пет малољетника", навео је Ћосић и додао да је у овом периоду пријављено 50 кривичних дјела против имовине.

Према његовим ријечима, број кривичних дјела мањи је за око 17 одсто, поднесено је 48 извјештаја против 37 лица, а коефицијент укупне расвијетљености износи око 70 одсто.

С обзиром на предстојеће новогодишње и божићне празнике, Ћосић је апеловао да родитељи упознају дјецу о могућим посљедицама нестручне употребе пиротехничких средстава, као и о томе да не постоји безопасна пиротехника и да петарде нису играчке.

"Захваљујући превентивном, односно заједничком раду полиције, просвјетних радника и васпитача, прошла година је прошла без повреда. И ове године ћемо настојати да не буде инцидената са пиротехником", рекао је Ћосић. 

Извор: Срна

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Лимс

11.12.2017 12:08

Значи проблем је у тужилаштву као што и јесте или мале никакве казне или ослобађајуће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Знаци

11.12.2017 15:34

Крадес од сиротиње и та аута нико не трази. Да је узео какво које несто вриједи гањали би га сви овако је слуцајно ухапсен.

ОДГОВОРИТЕ