Pet godina krao stare automobile

Protiv muškarca čiji su inicijali A. K. tužilaštvu je podneseno više od 50 izvještaja zbog sumnje da je od 2012. godine do juna ove godine na području Bijeljine ukrao više automobila starije generacije, najčešće "golf dva".

Republika Srpska 11.12.2017 | 12:17
Pet godina krao stare automobile
Načelnik Policijske uprave Bijeljina Žarko Ćosić rekao je danas na konferenciji za novinare da je A.K. karakterističan po tome što krade starije automobile u kojima se nalaze ključevi za pokretanje vozila.

"Od 2012. godine do juna 2017. godine, kada je postao punoljetan, naši službenici su tužilaštvu podnijeli više od 50 izvještaja protiv ovog muškarca osumnjičenog za krivična djela protiv imovine", naveo je Ćosić i dodao da su ukradena vozila pronađena i vraćena vlasnicima.

Ćosić je rekao da je na području u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina u novembru evidentirano ukupno 87 krivičnih djela djela, od čega 77 djela opšteg kriminaliteta.

"Za 77 krivičnih djela opšteg kriminaliteta podneseno je 70 izvještaja, a tužilaštvu je prijavljeno 65 lica, od kojih je 17 povratnika i pet maloljetnika", naveo je Ćosić i dodao da je u ovom periodu prijavljeno 50 krivičnih djela protiv imovine.

Prema njegovim riječima, broj krivičnih djela manji je za oko 17 odsto, podneseno je 48 izvještaja protiv 37 lica, a koeficijent ukupne rasvijetljenosti iznosi oko 70 odsto.

S obzirom na predstojeće novogodišnje i božićne praznike, Ćosić je apelovao da roditelji upoznaju djecu o mogućim posljedicama nestručne upotrebe pirotehničkih sredstava, kao i o tome da ne postoji bezopasna pirotehnika i da petarde nisu igračke.

"Zahvaljujući preventivnom, odnosno zajedničkom radu policije, prosvjetnih radnika i vaspitača, prošla godina je prošla bez povreda. I ove godine ćemo nastojati da ne bude incidenata sa pirotehnikom", rekao je Ćosić. 

Izvor: Srna

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Lims

11.12.2017 12:08

Znači problem je u tužilaštvu kao što i jeste ili male nikakve kazne ili oslobađajuće.

ODGOVORITE
Name

Znaci

11.12.2017 15:34

Krades od sirotinje i ta auta niko ne trazi. Da je uzeo kakvo koje nesto vrijedi ganjali bi ga svi ovako je slucajno uhapsen.

ODGOVORITE